Handgemaakt aardewerk van Talavera


In Talavera de la Reina en El Puente del Arzobispo (beide in Toledo) zijn er nog steeds gemeenschappen van ambachtslieden die keramische voorwerpen maken voor huishoudelijk, decoratief en architectonisch gebruik. Het belangrijkste aspect van hun werk, en de reden voor deze erkenning, is dat de meeste van hun productie-, decoratie- en beglazingsprocessen sinds de 16e eeuw onveranderd zijn gebleven. Deze meesterpottenbakkers en keramisten hebben hun kennis mondeling doorgegeven aan de nieuwe generaties. Het is fascinerend om te zien hoe elke werkplaats zijn eigen identiteit heeft, tot uiting in bepaalde details in de modellering, kleuren of glazuren van de stukken, die altijd uniek zijn.

Basiliek van Nuestra Señora del Prado in Talavera de la Reina

Basiliek van Nuestra Señora del Prado in Talavera de la Reina

Wat te bezoeken in Talavera de la Reina en El Puente del Arzobispo

Als u meer wilt weten over deze nog steeds levendige traditionele ambachten, raden wij u aan deze twee steden te bezoeken. Daar zie je voorbeelden van deze indrukwekkende stukken en ontdek je dat aardewerk een manier van leven is voor de lokale bevolking. In Talavera de la Reina kun je het Ruiz de Luna Keramiekmuseum bezoeken, dat tot doel heeft de welvaart te herinneren die de stad in de jaren negentig ervoer. 16e en 17e eeuw dankzij de keramische productie. Er is ook de Patio de los Artesanos, een binnenplaats in het hart van het historische stadscentrum, waar u kunt zien hoe smeedijzer en keramiek in verschillende werkplaatsen worden gemaakt.

Keramiek uit El Puente del Arzobisbo

Keramiek uit El Puente del Arzobisbo

Het is ook de moeite waard om een ​​wandeling door de stad te maken om de opvallende keramische decoratie van de Prado-tuinen en de basiliek van Nuestra Señora del Prado te zien. Ondertussen is er een keramiekbezoekerscentrum in El Puente del Arzobispo. Het beschikt over een recreatie van een traditionele pottenbakkersbinnenplaats, interactieve workshops en een tentoonstelling van aardewerk uit verschillende regio’s van Spanje.

Keramiek in El Puente del Arzobispo

Keramiek in El Puente del Arzobispo