Golfen aan de Costa del Sol: genieten van een rondje met uitzicht op zee


Redenen om voor de Costa del Sol te kiezen

De Costa del Sol betekent de Zonnekust, en dat is de eerste aanwijzing voor een goede reden om te bezoeken: het klimaat. Hier bent u gegarandeerd van minimaal 2.900 zonuren per jaar. Het is het zonnigste gebied van heel Spanje. De perfecte omstandigheden om het hele jaar door van golf te genieten. En er zijn nog veel meer redenen om hier te komen: u kunt een duik nemen of langs de stranden wandelen, de prachtige witgekalkte dorpjes ontdekken en profiteren van langere en warmere dagen met ongelooflijke uitzichten vanuit elke hole. Andalusië is tevens de regio met de meeste golfbanen van Spanje. En aan de Costa del Sol, of “de Costa del Golf” zoals deze in heel Europa bekend staat, kunt u genieten van meer dan 100 banen, waarvan sommige zijn ontworpen door legendarische professionele golfers. Dat is de reden waarom veel van de banen elk jaar worden gekozen om enkele van de belangrijkste kampioenschappen ter wereld te organiseren, zoals de Ryder Cup, de Open de España en de Volvo Masters.

Detail van Aloha Golf Club, Marbella, Malaga, Andalusië

Detail van Aloha Golf Club, Marbella, Malaga, Andalusië © Aloha Golf Club

Goede infrastructuur

Een ander voordeel van golfen aan de Costa del Sol is de infrastructuur. Het biedt een schat aan voorzieningen die speciaal zijn ontworpen voor golfers, en een gevarieerde selectie van allerlei soorten accommodatie, waaronder echte resorts en villa’s met golfbanen ter plaatse, en biedt golfspecifieke diensten, waaronder uiteraard de verhuur van alle soorten apparatuur.

Casa Club de Finca Cortesín in Malaga, Andalusië

Casa Club de Finca Cortesín in Malaga, Andalusië © Finca Cortesín

La Zagaleta golfbaan in Malaga, Andalusië

La Zagaleta golfbaan in Malaga, Andalusië © La Zagaleta

Topbestemmingen

Van alle bestemmingen in de provincie Málaga zijn Marbella en Estepona de steden met de meeste golfbanen met uitzicht op zee. Heel dichtbij Marbella vind je Puerto Banús, een mekka van luxe boordevol fantastische winkels en restaurants. In Estepona beleef je een echte Andalusische stad, met zijn smalle straatjes, witgekalkte huizen en balkons vol bloemen. Zoals u kunt zien is de Costa del Sol een fantastische plek om te golfen. Er zijn talloze professionele cursussen voor alle niveaus, en een breed scala aan accommodatiemogelijkheden en diensten, naast het beste klimaat het hele jaar door om van deze buitensport te genieten. Dus waar wacht je op? Pak je koffers en clubs en kom wat plezier maken.

Puerto Banús in Malaga, Andalusië

Puerto Banús in Malaga, Andalusië