Gastronomische ervaringen in Barcelona


Kenmerkende keuken

Van de meest innovatieve haute cuisine tot fusion cooking, geherinterpreteerde traditionele recepten, duurzaam biologisch eten en creatieve tapas… Barcelona staat vol met internationaal gerenommeerde restaurants waar u kenmerkende gerechten kunt proberen, gemaakt door enkele van de meest prestigieuze chef-koks van Spanje. Niet in de laatste plaats de meer dan 30 met Michelin-sterren bekroonde etablissementen van de stad. Veel van deze restaurants bevinden zich in hotels en bieden de mogelijkheid om te lunchen of dineren waar u verblijft.

Keuken van het restaurant Lasarte

Keuken van het restaurant Lasarte © Lasarte Restaurant

De Boquería-markt

Deze honderd jaar oude markt is een van de meest populaire plekken in Barcelona, ​​de perfecte plek om de dagelijkse drukte en het karakter van de lokale bevolking te observeren. De eetkraampjes zijn een absolute traktatie voor de zintuigen. Ze hebben alles: verse seizoensgerechten, traditionele producten, biologische en ecologische gerechten, delicatessen en gastronomische specialiteiten, exotische variëteiten… Met het Eat Boquería-initiatief kunt u in verschillende nabijgelegen restaurants verschillende menu’s proberen, samengesteld met ingrediënten van de markt.

Kooklessen

Bij de Boquería kunt u ook deelnemen aan kooklessen georganiseerd door bcnkitchen, waar u enkele beroemde Spaanse recepten kunt leren maken, zoals gazpacho, aardappelomelet, paella of crema catalana. De ervaring omvat een rondleiding over de markt, alle ingrediënten en materialen die je nodig hebt voor de les, en een proeverij van de afgewerkte gerechten, uiteraard vergezeld van wijn en water.

Kraam op de Boquería-markt

Kraam op de Boquería-markt

De zoetste kant van Barcelona

Als u een zoetekauw bent, zult u dol zijn op de Barcelona Sweet Tour, georganiseerd door Barcelona Tourism. Deze tour onthult de Catalaanse traditie van het maken van gebak terwijl je een selectie bakkerijen, cafés en chocoladewinkels bezoekt in de Gotische wijk en de wijk Born. Traditionele winkels bezoeken en charmante smalle straatjes, met een heerlijk aroma in de lucht… En het beste van alles: je kunt verschillende chocolaatjes en lekkernijen proeven!

Op houtskool gegrilde duif in restaurant Lasarte

Op houtskool gegrilde duif in het restaurant Lasarte © Lasarte Restaurant