Europese stedentrips: dompel jezelf onder in de cultuur van de Spaanse steden

Historisch museumgebouw met bezoekers en groene bomen.


Als cultuur voor u een prioriteit is bij het kiezen van een Europese stad om te bezoeken, is Spanje wellicht uw volgende vakantiebestemming. Er zijn honderden verschillende musea en kunstgalerijen met activiteiten die uw weekendje weg zowel verrijkend als plezierig maken. Dus als u zin ​​heeft in een stedentrip in Europa en even weg wilt uit uw dagelijkse routine, lees dan verder om enkele van de Spaanse steden en culturele bezienswaardigheden te ontdekken. schatten. Of je nu graag een fototentoonstelling bezoekt of kunstwerken in verschillende stijlen aanschouwt:

Galerij in het Thyssen Bornemisza Museum

Galerij in het Thyssen Bornemisza Museum © Museo Thyssen Bornemisza

– Madrid heeft meer dan 40 kunstgalerijen en verschillende soorten musea. Het Reina Sofía Nationaal Kunstmuseum en het Thyssen-Bornemisza Nationaal Museum zijn twee van de beste. – Barcelona is iconisch vanwege zijn hedendaagse kunst en cultuur en zijn historische musea. De Joan Miró Foundation en het Maritiem Museum maken deel uit van het culturele aanbod. – In Valencia kun je zowel het Valencia Instituut voor Moderne Kunst (IVAM) als het Fallero Museum bezoeken, dat gewijd is aan het beroemde Fallas-festival van de stad. – Málaga heeft culturele iconen zoals het Picasso Museum en het Centre Pompidou, de eerste buitenlandse buitenpost van het Pompidou in Parijs.

IVAM, Valencia

IVAM, Valencia

Granada, Zaragoza, Sevilla en Bilbao zijn andere Spaanse steden die zich ook prima lenen voor een stedentrip. Ze liggen op minder dan drie uur vliegen van veel andere Europese hoofdsteden en bieden het hele jaar door een verscheidenheid aan culturele evenementen. Wanneer plant u uw volgende stedentrip in Europa?

Stichting Joan Miró

Stichting Joan Miró © Fundación Pere Pratdesaba