Enkele van de mooiste banken en schommels in Spanje

Twee mensen op schommel aan zee bij zonsondergang.


We raden u aan enkele van de locaties in Spanje te bezoeken die de afgelopen jaren de achtergrond zijn geworden voor talloze foto’s. Mis deze aanbevelingen over de mooiste banken en schommels van Spanje niet. Magische hoekjes met uitzicht op plaatsen die je moet ontdekken en die je tot de ‘koning’ van sociale media zullen kronen. Neem de tijd om van de schoonheid van deze locaties te genieten.

Reuzenbank in Burón, León, Castilië en León

Reuzenbank in Burón, León, Castilië en León © Ayuntamiento de Burón

Riaño (Leon)

Riaño, een stad in het noorden van Leon, belooft te voldoen aan de verwachtingen van alle bezoekers van de grootste schommel van Spanje en de grootste bank van Leon. Het bankje vind je in Burón en biedt uitzicht op de Burín Peak, omgeven door een pittoresk landschap en naast een picknickplek waar je nieuwe energie kunt opdoen. Nadat je genoeg hebt uitrusten op deze gigantische bank, kun je het regionale park Montaña de Riaño y Mampodre verkennen. Daar, op weg naar het Hormas-bos, vind je een acht meter lange schommel met kettingen die aan de hemel lijken te hangen. Gemaakt van grote eiken balken, kunt u genieten van een uniek uitzicht vanaf Alto de Valcayo over Riaño.

Bankje op het natuurlijke uitkijkpunt van Sablón en Cabo Vidio, Asturië

Bankje op het natuurlijke uitkijkpunt van Sablón en Cabo Vidio, Asturië

7Kaap Vidio (Asturië)

Rond Kaap Vidio, in Asturië, vindt u een netwerk van banken die zijn ontworpen als natuurlijke uitkijkpunten naar een van de prachtige landschappen in het noorden van Spanje. U zult betoverd worden door de schoonheid van de kliffen, stranden en grotten. Een van de banken met het meest fantastische uitzicht is te vinden bij het natuurlijke uitkijkpunt Sablón, op slechts 15 minuten afstand van Cudillero, een van de meest gewilde dorpen in Asturië. Als u toch in de buurt bent, volgt u de Cliff Route en bezoekt u de vuurtoren van Cape Video. Niets is te vergelijken met de natuurlijke schoonheid van Asturië.

Detail van de schommel bij Lanjarón in Granada, Andalusië

Detail van de schommel bij Lanjarón in Granada, Andalusië © @pateandogranada

7Lanjarón (Granada)

Langs het “Visserspad”, in Lanjarón, vind je een schommel met enkele van de beste uitzichten rond Granada. Het pad is vernoemd naar de visverkopers die deze route van de kust naar Lanrajón liepen. Dit pad beschikt over een natuurlijk uitkijkpunt met een unieke schommel waar wandelaars selfies kunnen maken. Vanaf daar kunt u kijken naar het Presa de Rules-moeras en de Caballo-piek, het hoogste punt in Lanjarón.

Ortigueirabank in A Coruna, Galicië

Ortigueirabank in A Coruna, Galicië

7Ortigueira (A Coruña)

Aan de kust van Loiba, in de Galicische Rías Altas, zijn verschillende films en series opgenomen. Niets verrassends, gezien het landschap van steile kliffen in dit deel van Galicië. In feite zijn Os Picons de Loiba gigantische kliffen gevormd door de zee en de wind. Vlakbij de kust zie je Pena Furada, een enorme rots. In de verte vindt u kaap Ortegal, een van de bekendste kapen in de omgeving. Als u wilt genieten van de volle pracht van het landschap, kunt u dat het beste doen vanaf de Loiba-bank. Om er te komen, neemt u de AC-862 richting Viveiro en rijdt u 11 km naar Loiba. Als u er op tijd voor zonsondergang bent, zult u geen spijt krijgen van de reis.

Bankje op het natuurlijke uitkijkpunt van Campo da Rata de Cedeira in Pontevedra, Galicië

Bankje bij het natuurlijke uitkijkpunt Campo da Rata de Cedeira in Pontevedra, Galicië © Ayuntamiento de Redondela

7Cedeira (Pontevedra)

We zijn nog steeds in Galicië, maar nu in het zuidoosten, vlakbij Pontevedra. Wilt u de monding van de beroemde stad Vigo aan uw voeten zien? Je kunt het. Op het natuurlijke uitkijkpunt Campo da Rata, in Cedeira (Redondela), vindt u een van de “beste banken ter wereld”, zoals gekozen door verschillende publicaties. Het biedt een spectaculair uitzicht op de monding van de Vigo, de San Simón-inham en de verbazingwekkende Rande-brug. Naast Cedeira vind je in Pontevedra nog andere sprookjesbanken, zoals Pazos de Forbén, Noalla en Reboreda. En dan zijn er nog de schommels, bijvoorbeeld in Tui en Monteferro, waar u onvergetelijke herinneringen zult opdoen aan uw bezoek aan Galicië. De regionale gastronomie is uitstekend. Voeg foto’s toe van deze bankjes en schommels, en wat wil je nog meer?

Bank in het Paleontologisch Museum in Cuenca, Castilië-La Mancha

Bankje in het Paleontologisch Museum in Cuenca, Castilië-La Mancha © Museo Paleontológico de Cuenca

7Cuenca

In de tuinen van het Paleontologisch Museum van Castilië-La Mancha, in Cuenca, vindt u een geweldig natuurlijk uitkijkpunt met uitzicht over het historische centrum. In het midden van het natuurlijke uitkijkpunt staat een metalen bank. Na een intensieve dag sightseeing in een van de mooiste steden in het binnenland van Spanje, is uitrusten op deze bank de beste optie. En vergeet niet dat je in het Paleontologisch Museum bent waar je tentoonstellingen kunt vinden zoals levensgrote dinosaurusmodellen.

Swing op het strand Concha de Oropesa de Mar in Castellón, regio Valencia

Swing op het strand Concha de Oropesa de Mar in Castellón, regio Valencia © Turismo de Oropesa de Mar

7Oropesa del Mar (Castellón)

Wat dacht je van een bamboe schommel in zee? Oropesa del Mar, in Castellón, heeft tijdens het hoogseizoen een schommel op een paar meter afstand van de kust, in de Middellandse Zee. Bezoekers komen massaal naar deze attractie om de zonsopgang of zonsondergang vast te leggen. De schommel bevindt zich in een baai vlakbij het strand van La Concha, een ontmoetingspunt van fijn zand en palmbomen langs de boulevard. De schommel is gemakkelijk te vinden omdat het de eerste zeeschommel in Spanje was en enorm beroemd is geworden in de omgeving.