Enkele van de meest verbazingwekkende botanische tuinen in Spanje

Historisch gebouw met vijver in groene tuin.


Na het bezoeken van monumenten, lanen en imposante pleinen in de belangrijkste Spaanse bestemmingen, lijkt een wandeling in een vegetatierijke omgeving een geweldig idee. Je hebt geluk: Spanje biedt indrukwekkende botanische tuinen die een verademing, rust en schoonheid zijn. Deze plekken herbergen talloze plantencollecties met het oog op het onderzoeken, behouden en verspreiden van de wondere wereld van de planten. Blijf lezen en ontdek enkele van deze zeer bijzondere ecosystemen!

Toeristen die de collectie tulpen bezoeken in de Koninklijke Botanische Tuin in Madrid

Toeristen bezoeken de tulpencollectie in de Koninklijke Botanische Tuin in Madrid © Real Jardín Botánico de Madrid-CSIC / Antonello della Notte

Koninklijke Botanische Tuinen in Madrid

De tuinen en parken van Spanje zijn perfecte plekken om verbinding te maken met de natuur, zelfs in het stadscentrum. Dit is het geval voor de Koninklijke Botanische Tuin van Madrid, vlakbij iconische bezienswaardigheden als het Prado Museum en de Puerta de Alcalá. Met meer dan 5.500 plantensoorten uit Amerika, de Stille Oceaan en Europa is dit een ideaal bezoek als je van botanische wetenschap houdt. En als u nog meer groene omgevingen wilt, maakt Madrid het u gemakkelijk: op slechts 600 meter afstand vindt u het park El Retiro.

Detail van de Botanische Tuin van Barcelona, ​​Catalonië

Detail van de Botanische Tuin van Barcelona, ​​Catalonië © Joan Bautista

Botanische tuin in Barcelona

Als u een reis naar Barcelona plant, moet uw reisplan een bezoek aan de beroemde berg Montjuïc bevatten. Naast musea, monumenten en een bevoorrecht uitzicht op de Catalaanse stad, vindt u hier de Botanische Tuin van Barcelona. Op een oppervlakte van 14 hectare kun je meer dan 4.000 soorten uit het mediterrane klimaat zien. Aarzel niet om bezoeken aan plaatsen te combineren die zo fascinerend zijn als de Sagrada Familia en Park Güell met zijn unieke tuin. U zult genieten van een complete en onvergetelijke reis!

Botanische Tuin van Bertiz (Navarra)

Deze verbazingwekkende botanische tuin ligt ten noorden van Navarra, in het natuurreservaat Señorío de Bértiz. Met een oppervlakte van vier hectare en meer dan 100 jaar oud herbergt dit immense bos dankzij het microklimaat soorten van over de hele wereld. Als u het toch bezoekt, aarzel dan niet om uw reis aan te vullen met een stop in Elizondo, een dorp vlakbij de tuin, gelegen in de prachtige Baztán-vallei.

Toeristen lopen in de Atlantische Botanische Tuin van Gijon, Asturië

Toeristen lopen in de Atlantische Botanische Tuin van Gijon, Asturië © Manuel MV

Atlantische Botanische Tuin in Gijón

Dit is een van de nieuwste tuinen in Spanje, ingehuldigd in 2003. Vijftien hectare, 30.000 planten en 2.000 verschillende soorten: drie feiten die verklaren waarom deze plek jaarlijks duizenden bezoekers trekt. Gevuld met vijvers, beekjes en watervallen, is een bezoek aan deze tuin in Gijón een perfect plan als je gepassioneerd bent door de Spaanse natuur. Als u deze stad aan de Cantabrische kust bezoekt, vergeet dan niet een wandeling te maken langs het prachtige strand van San Lorenzo totdat u het magische beeldhouwwerk Elogio del Horizonte bereikt… U zult verliefd worden!

Detail van de Botanische Tuin van Valencia

Detail van de Botanische Tuin van Valencia © PetraPhoto

Botanische Tuin van Valencia

Deze botanische tuin, in het hart van de stad, is ideaal om een ​​dosis natuur toe te voegen aan je bezoek aan Valencia. Op slechts een paar metrostations verwijderd van plaatsen die bekend staan ​​als de gotische kathedraal van Valencia, herbergt deze tuin 5.000 plantensoorten op zes hectare, ideaal om te wandelen en te genieten van de natuur met het gezin. Sterker nog, de tuin organiseert het hele jaar door verschillende activiteiten en workshops voor de kleintjes: plezier en botanisch leren zijn gegarandeerd!