Enkele van de beste steden om te winkelen in Spanje

Vrolijke vrouw met tas bij stadsfontein op zonnige dag.


Barcelona

Als je fan bent van de grote merken, dan wil je de Passeig de Gràcia niet missen. Het is een laan vol modernistische gebouwen en de meest luxueuze en bekende merken ter wereld. Maar als je op zoek bent naar iets alternatiefs, moet je eens een kijkje nemen bij de beroemde Carrer dels Tallers, die vol zit met charmante winkeltjes die ambachtelijke producten, muziek en vintage kleding verkopen.

Een toerist in Paseo de Gracia, Barcelona

Een toerist in Paseo de Gracia, Barcelona

Marbella

Puerto Banús, midden in het hart van de Costa del Sol, staat bekend om zijn glamour. Het is de thuisbasis van meer dan 100 luxe merken met de nieuwste collecties van wereldberoemde ontwerpers. De winkels liggen ook naast de haven, waar u een aantal enorme jachten en schepen kunt zien die adembenemend zijn.

Winkelgebied in Puerto Banús, Marbella

Winkelgebied in Puerto Banús, Marbella

Madrid

Als u op zoek bent naar luxe producten met karakter, dan is Madrid de stad voor u. In de buurt van Salamanca vind je verschillende prestigieuze merken en een aantal ongelooflijke authentieke high-fashion. Maar uw zoektocht leidt u ook naar de openluchtvlooienmarkt de Rastro van Madrid. Gelegen in het hart van de wijk La Latina, kunt u hier antiek, mode en een aantal werkelijk verrassende items vinden.

Toeristen in het winkelgebied van Calle Preciados, Madrid

Toeristen in het winkelgebied van Calle Preciados, Madrid

Grenada

In Granada vind je een aantal magische markten, zoals de Alcaicería-markt. Het is een enorme bazaar waar je kunt verdwalen tussen de zijde, keramiek en Granada-lampen. Na het verkennen van deze kleurrijke markten en smalle straatjes, vergeet niet om naar het Albaicín te klimmen voordat u uw rondleiding door de stad beëindigt. Dit zijn slechts enkele van de steden waar u heerlijk kunt winkelen, maar er zijn er nog veel meer te ontdekken. Vergeet niet de openingstijden te controleren voordat u een winkelgebied bezoekt, aangezien deze in Spanje meestal anders zijn dan in de rest van Europa. Op sommige plaatsen kun je zelfs tot diep in de nacht doorgaan met winkelen.

Ambachtsmarkt in Granada

Ambachtsmarkt in Granada