Enkele van de beste Spaanse steden om in de winter te bezoeken


Met de komst van de winter begint Spanje een periode van voortdurende festiviteiten en zoete tradities die de sfeer van de steden en dorpen verlichten. Er zijn bepaalde steden die in de winter bijzonder helder schijnen, om redenen die veel verder gaan dan de magische, feestelijke verlichting die hun straten siert. Schenk jezelf een warme chocolademelk in en lees verder om meer te weten te komen over een selectie van deze Spaanse steden.

Uitzicht op het Alcázar en de kathedraal van Segovia, Castilië en León, bedekt met sneeuw

Uitzicht op het Alcázar en de kathedraal van Segovia, Castilië en León, bedekt met sneeuw

Segovia

Segovia is een belangrijke stedelijke toeristische bestemming vanwege zijn culturele en historische rijkdom, die indien mogelijk des te aantrekkelijker wordt in de winter, omdat de komst van sneeuw in de stad een fantastische kerstsfeer creëert. De straten van deze stad worden het perfecte podium voor een sneeuwballengevecht! Terwijl Kerstmis dichterbij komt, is er op de Avenida Acueducto een handwerkmarkt, waar u een wandeling kunt maken terwijl u geniet van een prachtig uitzicht op het met sneeuw bedekte aquaduct. Ook kunt u een bezoek brengen aan de tentoonstelling van kerststallen en begin februari de traditionele feestdag van Sint Águeda vieren.

Kerstmarkt in Madrid

Kerstmarkt op het Plaza Mayor in Madrid, regio Madrid

Madrid

Veel toeristen kiezen ervoor om Madrid in de winter te bezoeken, vooral in december, wanneer de hoofdstraten van de hoofdstad gehuld zijn in gloeiende kerstversieringen en lichtslingers, bijna als een gigantische kerstboom. U kunt ’s ochtends een wandeling door het Retiro-park maken, voordat u gaat schaatsen op de ijsbanen op stadspleinen zoals de Plaza Callao. En je kunt de kou altijd wat draaglijker maken met een kom warme chocolademelk met churros bij een van de beroemde churrerías. Later wilt u misschien de middag doorbrengen met winkelen op de Gran Vía en optimaal profiteren van de uitverkoop of de bruisende sfeer die kerstavond met zich meebrengt, terwijl u wacht tot de avond valt om te genieten van het schouwspel van de gekleurde lichtjes. De meest populaire kersttraditie is de markt op het Plaza Mayor, met kraampjes waar allerlei soorten kerstartikelen worden verkocht, zoals figuren voor een kerststal. Als je de grootste kerststal van de hoofdstad wilt zien, bezoek dan die op het Puerta del Sol-plein (en onthoud: dit plein is de meest symbolische plek in heel Spanje om kerstavond echt te vieren!)

Uitzicht op het Alhambra met de Sierra Nevada-bergketen op de achtergrond tijdens de winter in Granada, Andalusië

Uitzicht op het Alhambra met de Sierra Nevada-bergketen op de achtergrond tijdens de winter in Granada, Andalusië

Grenada

In de winter kunt u genieten van een rustige reis naar Granada, vrij van de hitte en drukte van de zomer. Het is het ideale moment om in je eigen tempo een kijkje te nemen in het Alhambra, rond te dwalen op de kerstmarkt en uit de kou te komen in een van de bars in de karakteristieke Moorse wijk die bekend staat als het Albaicín, het oudste deel van de stad. Zeker omdat dit de tijd van het jaar is waarin ze de traditionele winterstoofpot van Granada serveren: Olla de San Antón! Je kunt je tijd ook gebruiken om de bezienswaardigheden te bewonderen vanuit het uitkijkpunt bij de Mirador de San Nicolás, een ansichtkaartlandschap met het Alhambra en het Generalife-paleis op de voorgrond tegen de achtergrond van een witte Sierra Nevada. Bovendien bieden de regio’s rond de stad je de kans om heel verschillende soorten winters te ervaren. Waarom probeert u bijvoorbeeld niet een ochtendje skiën in de Sierra Nevada voordat u naar Motril vertrekt om van een van de stranden te genieten? Misschien heb je geen zin om een ​​duik te nemen, maar je kunt toch genieten van de winterzon terwijl deze ondergaat!

Santa Cruz de Tenerife

Is het mogelijk om wintertradities en festiviteiten te vieren zonder de kou te voelen? In de hoofdstad van het eiland Tenerife kun je schaatsen, de kerstmarkten verkennen en zelfs de beroemde optocht van de Drie Wijzen aanschouwen – zonder dat je zelfs maar handschoenen nodig hebt! Dat komt omdat het eiland vrijwel het hele jaar door van warm weer geniet (met een jaarlijks gemiddelde van 24°C). In deze tijd van het jaar kun je een kerstconcert bijwonen, je eerste duik van het nieuwe jaar wagen en plezier hebben bij het beroemde carnaval, met een parade waar creativiteit geen grenzen kent en je het kostuum van je keuze kunt dragen, want je hoeft je geen zorgen te maken over de kou!