Enkele van de beroemdste grotten van Spanje


Natuurlijk gebeeldhouwde ondergrondse juwelen. Haal de speleoloog in jezelf naar boven en ontdek enkele van de bekendste grotten van Spanje. Onze voorouders hebben in veel van deze grotten gewoond, waar ze hun sporen hebben achtergelaten, en andere zijn gewoonweg een plek van unieke schoonheid. Stalactieten en stalagmieten met unieke vormen die u kunt interpreteren. Je kunt ze overal in Spanje vinden en je kunt er het hele jaar door even pauzeren en ze bezoeken. De onderstaande lijst helpt u bij het organiseren van uw reis. Noch Batman noch Indiana Jones zouden zich verzetten, hoe zit het met jou?

Prehistorische schilderijen in de grotten van Altamira

Prehistorische schilderijen in de grotten van Altamira © De EQRoy

Grotten van Altamira (Cantabrië)

Een goede weergave van de oude geschiedenis. Deze grot is te vinden in de buurt van Santillana del Mar. Het is een van de belangrijkste vanwege de grotschilderingen, die in de negentiende eeuw werden ontdekt. Het staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De grot is om natuurbehoudsredenen gesloten voor het publiek, maar je kunt het Altamira Museum en de Neocave bezoeken, een exacte reproductie van het origineel, waar je iets meer te weten kunt komen over de oude bewoners. Paarden, bizons, herten en andere soorten dieren zijn afgebeeld op de plafonds van deze prachtige plek. Je zult met ontzag achterblijven. Een toegankelijke en interessante plek voor alle leeftijden.

Binnenkant van de grot van Zugarramurdi

Binnenkant van de grot van Zugarramurdi

Grot van Zugarramurdi of Sorginen Leizea (Navarra)

Dit karstcomplex in de Navarrese Pyreneeën staat in heel Spanje bekend omdat het verband houdt met hekserij. Het diende de Inquisitie als bewijs van dergelijke praktijken. Dit inspireerde de Spaanse regisseur Álex de la Iglesia tot de film The Witches of Zugarramurdi. Een magische plek die een groot aantal verhalen en legendes herbergt. Voor meer informatie over deze plaats kunt u een bezoek brengen aan het Zugarramurdi Heksenmuseum, dat vlakbij ligt. De plek zal je ongetwijfeld betoveren.

Binnen in de grotten van Drach (Mallorca)

Binnen in de grotten van Drach (Mallorca)

Grotten van Drach (Balearen)

Deze vier grotten bevinden zich ten oosten van het eiland Mallorca (Porto Cristo), die je kunt ontdekken door een route te volgen van meer dan 1.200 meter lang en 25 meter diep onder het oppervlak. De eerste vermeldingen van deze plaats dateren uit de middeleeuwen en verschijnen later in een van de boeken van Jules Verne, Clovis Dartetor. Je zult versteld staan ​​zodra je de grot binnengaat. Je ziet turquoise wateren, verrassende plafonds en een van de grootste ondergrondse meren ter wereld: Lake Martel. Bij alle bezoeken is een klassiek muziekconcert inbegrepen voor een onvergetelijke ervaring. De muziek weerkaatst tegen de muren en produceert een uniek geluid. De perfecte soundtrack voor uw vakantie.

Binnenkant van de grot van Jameos del Agua op Lanzarote

Binnenkant van de grot van Jameos del Agua op Lanzarote

Jameos del Agua (Canarische Eilanden)

Natuur omgezet in kunst? Dit is hoe César Manrique deze vulkanische buis heeft aangepast en er een symbool van het eiland Lanzarote van heeft gemaakt. Na de uitbarsting van de Corona-vulkaan werden twee tunnels gevormd: Jameos en Verdes. Je zult ontdekken dat Manrique een genie was met zijn handen. Hij gaf de plek vorm door de zwarte kleur van de rotsen te combineren met het groen van de vegetatie, het blauw van het water en het wit van de grond om een ​​harmonieuze vrede te creëren die vrede overbrengt. Jameos del Agua ligt zeer dicht bij de zee. In feite waren het zeefiltraties die het meer erin creëerden. Het meest ongelooflijke is dat je het auditorium in een vulkanische grot kunt vinden. Er is plaats voor maximaal 500 personen.

Grot van El Soplao (Cantabrië)

Grot van El Soplao (Cantabrië) © CANTUR

Grot van El Soplao (Cantabrië)

Wist u dat deze grot in Cantabrië halverwege de twintigste eeuw werd ontdekt tijdens een reeks mijnbouwactiviteiten? Spring op de mijntrein en ontdek een van de meest verbazingwekkende geologische juwelen van Spanje. Binnen kun je het circuit te voet volgen, waarbij je verschillende galerijen en kamers doorkruist, met namen als “The Ghosts”, “Sentries” of “Opera”. Je weet niet waar je moet kijken, want je wordt omringd door stalactieten, stalagmieten, zuilen en modderstromen van magische schoonheid. Voor de meest gedurfde biedt El Soplao ook een langere alternatieve route (2,5 km), waar je je als een speleoloog voor een dag.