Een stedentrip naar Madrid: breng een weekend door met het leren kennen van de Spaanse hoofdstad


Ten eerste, laat je niet overweldigen. Madrid is een hele grote stad, maar er zijn een aantal must-sees die je bij een eerste bezoek van je lijstje kunt schrappen. Waarom begint u de dag niet met chocolade con churros als ontbijt? Enkele van de beste musea van het land bevinden zich in de “Kunstdriehoek”: het Prado Museum, het Thyssen-Bornemisza Nationaal Museum en het Reina Sofía National Art Centre, of “El Reina “, zoals de lokale bevolking het noemt. Maak vervolgens een wandeling in het Retiro-park of de Koninklijke Botanische Tuinen. Het park heeft de status Werelderfgoed gekregen van UNESCO en staat bekend als ‘Het Landschap van het Licht’. Als het tijd is voor een aperitief, probeer dan eens een traditionele bar in de wijken Lavapiés of Chamberí, misschien Calle Ponzano. En geniet van een bocadillo de calamares, een smakelijk broodje gebakken inktvisringen.

Linksboven: Puerta del Sol-plein.  Rechtsboven: Café in het Reina Sofía Museum.  Onder: Crystal Palace in het El Retiro-park.

Linksboven: Puerta del Sol-plein. Rechtsboven: Café in het Reina Sofía Museum. Onder: Crystal Palace in het El Retiro-park.

Waarom verkent u ’s middags niet de Oostenrijkse wijk en ontdekt u Plaza Mayor, Puerta del Sol, waar u het standbeeld van de beer en de aardbeiboom (het symbool van Madrid), Plaza de Cibeles en de Almudena-kathedraal ziet. Geniet ’s avonds van een drankje een cocktail terwijl u geniet van het uitzicht over de stad vanaf het dakterras van de Círculo de Bellas Artes. Later kunt u terecht voor tapas en bier in de centrale wijk Las Letras. Dit zijn slechts enkele van de bekendste plekken en ze geven u een gevoel voor de stad. Madrid is het hele jaar door de perfecte plek voor een stedentrip, dus waar wacht je nog op?

Linksboven: Almudena-kathedraal.  Rechtsboven: Cibeles-fontein.  Onder: Traditionele bars in de wijk Las Letras

Linksboven: Almudena-kathedraal. Rechtsboven: Cibeles-fontein. Onder: Traditionele bars in de wijk Las Letras