Een perfect weekendje Barcelona: cultuur, Gaudí en voetbal

Vrouw voor gotische kathedraal in stadsomgeving.


Cultuur

Als u van cultuur houdt, zijn dit enkele van de musea die u niet mag missen: Nationaal Kunstmuseum van Catalonië (MNAC) Het is gevestigd in het Montjuic Nationaal Paleis, gebouwd voor de Internationale Tentoonstelling van 1929. De collectie romaanse muurschilderingen behoort tot de belangrijkste ter wereld. Je kunt ook werken van romaanse kunst, gotische kunst, renaissance-barokkunst en moderne kunst bezichtigen. Picasso MuseumHet herbergt bijna 4.000 werken uit de beginjaren van Picasso, gepresenteerd in chronologische volgorde om u te helpen de evolutie van zijn werk te begrijpen.

Boven: Nationaal Kunstmuseum van Catalonië (MNAC) / Onder het Picasso Museum in Barcelona © csp

Boven: Nationaal Kunstmuseum van Catalonië (MNAC) / Onder het Picasso Museum in Barcelona © csp

Museum voor de Geschiedenis van Barcelona (MUHBA)Ontdek middeleeuwse gebouwen en opgravingen en leer over Barcelona vanaf het moment dat het werd gesticht in de 1e eeuw voor Christus tot de Middeleeuwen.Barcelona Museum voor Hedendaagse Kunst (MACBA)Als je van moderne kunst houdt, zul je Ik hou van dit museum, verspreid over 14.000 vierkante meter. Het herbergt 5.000 kunstwerken gemaakt vanaf de tweede helft van de 20e eeuw tot nu. CaixaForumAls je de stad bezoekt, bekijk dan eens het programma van dit culturele centrum. Het heeft meestal een aantal zeer interessante tentoonstellingen.

  Linksboven: Museum voor de Geschiedenis van Barcelona (MUHBA) / Rechtsboven: Barcelona Museum voor Hedendaagse Kunst (MACBA) © Allard One / onder: CaixaForum in Barcelona

Linksboven: Museum voor de Geschiedenis van Barcelona (MUHBA) / Rechtsboven: Barcelona Museum voor Hedendaagse Kunst (MACBA) © Allard One / onder: CaixaForum in Barcelona

Gaudí

Je kunt niet over Barcelona praten zonder over Gaudí te praten. Zijn werken zijn de meest bezochte in de stad dankzij zijn unieke en fascinerende stijl. Hier zijn enkele plaatsen die u tijdens uw bezoek niet mag missen: La Sagrada Familia Mogelijk een van de beroemdste monumenten in Barcelona. Het is de grootste exponent van Gaudí’s architectuur. Het bewonderen van het nog steeds onvoltooide silhouet is een geweldige ervaring, die zich voortzet in het gebouw en je verdwaalt in woorden.Park GüellHet is weer een van de iconen van de stad, een park dat is opgevat als een complex van hoogwaardige huizen. gebouwd tussen 1900 en 1914. Je zou het kunnen beschouwen als een openluchtmuseum, een creatie geïnspireerd door de natuur die je zal fascineren.

Boven: Sagrada Familia © anek.soowannaphoom / Onder: Gaudí's Park Güell in Barcelona

Boven: Sagrada Familia © anek.soowannaphoom / Onder: Gaudí’s Park Güell in Barcelona

Casa BatllóDe gevel kan alleen maar als spectaculair worden omschreven. Dit prachtige gebouw is het resultaat van een opdracht van Josep Batlló, die een ontwerp vroeg voor de afwerking van wat zijn nieuwe woning zou worden. Het is ook de moeite waard om het interieur te bezoeken, met design, decoratieve elementen en meubels die ook door de kunstenaar zijn gemaakt. La PedreraCasa Milà, ook wel bekend als La Pedrera, is een gebouw dat aan het begin van de 20e eeuw werd ontworpen met onmogelijke vormen. Binnen is het ook de thuisbasis van het Gaudi-interpretatiecentrum in Barcelona. De schoorsteenpotten op het dak zijn slechts één van de opvallende kenmerken van het gebouw.

Boven: Casa Batlló © LuisPinaPhotography / Onder: La Pedrera de Gaudí, in Barcelona © Distinctive Shots

Boven: Casa Batlló © LuisPinaPhotography / Onder: La Pedrera de Gaudí, in Barcelona © Distinctive Shots

Voetbal

Voetbalclub Barcelona is wereldberoemd en daarom is het stadion een van de meest bezochte plekken in de stad. Als je de meest sportieve kant van Barcelona wilt ontdekken, kun je via een van de tours het Camp Nou-stadion bezoeken, vanaf € 26. Ze omvatten ook toegang tot het Barça Museum. Een andere aangeboden optie is de Barça Virtual Experience, waarmee je kunt genieten van een virtual reality-ervaring op het terrein. Bovendien kunt u, als uw bezoek aan de stad samenvalt met een wedstrijd, kaartjes kopen en genieten van een geweldig potje voetbal in een van de beroemdste stadions ter wereld.

FC Barcelona Camp Nou-stadion

FC Barcelona Camp Nou-stadion © Alexandr Medvedkov

Zoals je kunt zien, is het onmogelijk om je te vervelen in Barcelona. Dus als je een perfect weekend in Barcelona wilt doorbrengen, heb je hier genoeg geweldige ideeën om uit te kiezen.