Een dagje winkelen op de beroemdste straatmarkten van Spanje


Rijen heldere, vrolijke kraampjes vullen de straten van Spanje met handwerk, antiek, verzamelobjecten en allerlei soorten snuisterijen die je waarschijnlijk niet in een gewone winkel zult vinden. Een geweldige kans om jezelf onder te dompelen in een spannende en leuke sfeer – je weet nooit wat je tegenkomt!

El Rastro-straatmarkt, Madrid

Een van de meest iconische markten van Spanje, waar elke zondag de kraampjes geopend zijn van 9.00 uur tot 15.00 uur. En als je het geluk hebt Madrid op een feestdag te bezoeken, zul je merken dat de markt ook open is. De kraampjes bevinden zich in de Calle Ribera de Curtidores en de omliggende straten, dus het is een uitstekende gelegenheid om ook bekende Madrid-wijken als La Latina en Lavapiés te verkennen. En als je na al dat shoppen een beetje trek krijgt, kun je Je kunt altijd even stoppen voor een paar tapas bij een van de bars in de omgeving van de markt.

Straat op de markt La Alcaicería, Granada, Andalusië

Straat op de markt La Alcaicería, Granada, Andalusië © Salvador Fornell

La Alcaicería in Granada

Vroeger was La Alcaicería een Arabische zijdemarkt. Tegenwoordig wordt het beschouwd als een fantastische bazaar met een rijke geschiedenis, die bewaard is gebleven en omgebouwd tot een plaatselijk cultureel centrum dat dagelijks geopend is van 10.00 uur tot 21.00 uur. Kunt u zich voorstellen dat u door de smalle straatjes slentert? Elke dag staan ​​ze vol met kraampjes met stoffen, souvenirs en typische handwerken van de stad. Inlegwerk, gekleurde glazen lantaarns en Fajalauza-keramiek (geglazuurde, versierde stukken aardewerk die hun oorsprong vinden in de wijk Granada, bekend als de Albaicín), zijn allemaal voorbeelden van prachtige souvenirs van de stad om mee naar huis te nemen. Via deze link kunt u de openingstijden raadplegen.

Algemeen beeld van de Els Encants-markt, Barcelona, ​​Catalonië

Algemeen beeld van de Els Encants-markt, Barcelona, ​​Catalonië © Joelpapalini

Els Encants, Barcelona

Als koopjesjagen of snuffelen in winkels met handwerk en antiek jouw ding is, dan zul je een wandeling rond de markt van Els Encants absoluut fascinerend vinden! Deze dateert uit 1300 en is daarmee een van de oudste nog steeds actieve markten in Europa. Tegenwoordig bevindt het zich op het plein Plaça de les Glòries, waar u meer dan 300 kraampjes vindt die geopend zijn op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag tussen 9.00 en 20.00 uur. De markt is een voorvechter van duurzame handel. Er zijn ruimtes gewijd aan de verkoop van tweedehands producten en er worden klassieke veilingen gehouden die bijdragen aan de circulaire economie. Maar bedenk wel dat je hier alleen aan mee kunt doen als je de leeuwerik bij bent en tussen 07.45 en 09.30 uur de markt bezoekt. Een productieve vroege start!

El Jueves, Sevilla

El Jueves, Sevilla © José Hernández Camera 51 / Shutterstock.com

El Jueves, Sevilla

De straatmarkt van El Jueves is een goudmijn voor verzamelaars en een geweldige ontmoetingsplaats voor liefhebbers van antiek, boeken, vinylplaten en retro en vintage dingen. Veel van deze producten zijn tweedehands artikelen die zijn gerecycled. De levendige, kleurrijke sfeer van El Jueves spreekt ook tot de verbeelding van veel schrijvers die het in hun werk hebben genoemd. Cervantes zelf schreef over El Jueves in zijn boek Rinconete y Cortadillo (1612). De markt is elke donderdag (behalve Witte Donderdag) geopend van 07.00 uur tot 15.00 uur. De markt bevindt zich in en rond Calle Feria in de oude wijk van Sevilla, wat betekent dat deze het hele gebied is een wonder dat wacht om ontdekt te worden.

Concert en de straatmarkt van La Mola, Formentera, Balearen

Concert en de straatmarkt van La Mola, Formentera, Balearen © Magnus Manske Wikimedia

La Mola-straatmarkt, Formentera

Een ambachtelijke markt vol de geest van de Middellandse Zee die bekend staat als een echte hippiemarkt. Een bezoek hier betekent een reis terug naar de jaren zestig door de verhalen van de ambachtelijke kraamhouders die in die jaren op Formentera arriveerden als jonge, vrijgevochten nomaden op zoek naar een alternatieve levensstijl, en die in de ban van het eiland raakten. plaats tussen mei en oktober, op woensdag en zondag vanaf 16.00 uur in het dorp Pilar de la Mola. De ambachtslieden verkopen keramiek, glaswerk, hout- en leerartikelen en meer. Ze organiseren ook workshops zodat bezoekers met deze materialen kunnen leren werken en hun eigen handgemaakte souvenirs kunnen maken. Een magische markt met livemuziek, heerlijk eten en een echt warme, gastvrije sfeer. Als je het leuk vindt om de dagelijkse gebruiken van de steden te ontdekken Als u erheen gaat, zult u echt genieten van een wandeling door de straatmarkten van Spanje, waar elke kraam een ​​hele doos vol verrassingen is!