Drie culturele uitjes op Tenerife


San Cristobal de la Laguna

Dit was een van de eerste steden die op de Canarische Eilanden werd gesticht en het historische centrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit is een plek die bezoekers uitnodigt om rond te wandelen door de grote huizen en herenhuizen in koloniale stijl. Het heeft een groot autovrij winkelgebied en historische gebouwen zoals de kathedraal, de paleizen Nava en Salazar, en de kloosters van Santa Catalina en Santa Clara. Het is een goed idee om een ​​van de rondleidingen te volgen die worden georganiseerd door het plaatselijke VVV-kantoor in Casa de los Capitanes Generales. De rondleidingen zijn beschikbaar in het Spaans, Duits en Engels en moeten vooraf online worden geboekt. San Cristóbal de la Laguna ligt zeer dicht bij de luchthaven Tenerife Norte en op iets meer dan 10 kilometer van de hoofdstad van het eiland, Santa Cruz de Tenerife.

La Laguna

La Laguna © Turismo de Tenerife

La Orotava

Sommigen zeggen dat dit de mooiste plek op het eiland is. Het grootste deel van het Nationaal Park Teide (ongeveer 80%) behoort tot het gemeentelijk gebied en staat bekend om zijn prachtige tuinen, statige architectuur, traditionele huizen met pittoreske balkons, de Corpus Christi-feesten (in mei of juni) en het spectaculaire landschap van de vallei, met de berg Teide op de achtergrond. Interessante bezienswaardigheden zijn onder meer het Casa de los Balcones, de kerk van La Concepción, de tuinen van Hijuela del Botánico en Marquesado de la Quinta Roja, en de route van traditionele gofio-molens (twee werken nog steeds) . Je kunt de straten ook verkennen via een gedramatiseerde rondleiding in het Spaans, Duits en Engels. Er is zelfs een rondleiding door het oude stadscentrum en drie van zijn musea, eindigend met een proeverij van typische lokale producten. Dichtbij het centrum van La Orotova zijn er aanbevolen bezienswaardigheden in Puerto de la Cruz, zoals Lago Martiánez en de beroemde Loro Parque.

Een koppel wandelend in La Orotava, Tenerife

Een stel wandelend in La Orotava, Tenerife © Turismo de Tenerife

Garachico

Dit is een stad die uit de as is herrezen… letterlijk. In 1706 werd het bijna volledig verwoest door een vulkaanuitbarsting, en door de wederopbouw ontstond een van de best bewaarde complexen van 16e en 17e-eeuwse architectuur op de Canarische Eilanden. De stad Garachico heeft zelfs prijzen gewonnen, zoals de Gouden Medaille voor Schone Kunsten, als erkenning voor haar artistieke schatten. De meest opvallende monumenten zijn het klooster van San Francisco, het Casa de Piedra, het Puerta de Tierra-park en het kasteel van San Miguel. Naast het kasteel liggen de natuurlijke zwembaden van El Caletón. Andere nabijgelegen natuurlijke taferelen die een bezoek waard zijn, zijn de Chinyero-vulkaan en de klif van La Culata. U kunt afsluiten met een bezoek aan het nabijgelegen Icod de los Vinos, de thuisbasis van de beroemde duizend jaar oude drakenboom van Tenerife. De stad staat ook bekend om zijn wijnen.

Natuurlijke zwembaden in Garachico

Natuurlijke zwembaden in Garachico © Turismo de Tenerife