Drie culturele stedentrips in Spanje, behalve Madrid of Barcelona

Panorama stadsgezicht met historische architectuur en blauwe koepels.


Valencia, de Valenciaanse Gemeenschap.

Valencia is een van de beste steden in Spanje voor cultuur. Een plaats die u zeker moet bezoeken is de Stad van Kunsten en Wetenschappen, een unieke ruimte om te genieten van wetenschap, natuur en het grootste oceanarium van Europa. Er zijn ook andere bezienswaardigheden in de stad, waaronder het Fallas Museum, waar je de Valenciaanse geschiedenis kunt ontdekken van de figuren, of ninots, die tijdens de Las Fallas-festivals van de verbranding zijn gered.

Stad van Kunsten en Wetenschappen in Valencia

Stad van Kunsten en Wetenschappen in Valencia

Sevilla, Andalusië.

Naast de paleizen van het Reales Alcázares, het Plaza de España-plein of de Giralda-klokkentoren, moet je in Sevilla de flamencodansen van dichtbij meemaken in een tablao of musea bezoeken over deze kunstvorm, uitgeroepen tot immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid. In het stadscentrum en de wijk Arenal kun je ook tot 20 verschillende galerieën voor hedendaagse kunst vinden met lezingen en activiteiten waar je wat meer kunt leren over de cultuur van Spanje en andere plaatsen.

Plaza de España, Sevilla

Plaza de España, Sevilla

Palma de Mallorca, de Balearen.

Palma de Mallorca is een historische stad met oude verborgen binnenplaatsen en religieuze monumenten, waar je zelfs van opera kunt genieten. Een culturele rondreis door deze stad zal je verrassen als je dit eiland alleen maar hebt gezien als een plek om te genieten van zon, zee en strand.

Kathedraal van Palma de Mallorca bij zonsondergang

Kathedraal van Palma de Mallorca bij zonsondergang © FTPM360 – Javier Nuñez

Culturele verrijking vind je ook in een aantal andere Spaanse steden, zoals Malaga, Zaragoza, Granada, Bilbao en Valladolid. Ze wachten op je!