De TOP 12: Daarom is SPANJE WERELDBEROEMD..

Strand met 'SPAIN' in zand geschreven.

Spanje is als land zo gemakkelijk en toch zo moeilijk te beschrijven. Het niet zo kleine, oh zo mooie en oogverblindende mooie land Spanje is ongetwijfeld een van de beste landen ter wereld dankzij het allround aspect van heerlijk eten, mensen, kunst, cultuur en architectuur. Spanje heeft iedereen die naar Spanje gaat iets moois en belangrijks te bieden. Hou je van avontuur? Je hebt heel veel! Hou van eten? Elke Spaanse regio beschikt over een keuken die anders is dan de andere! Lekker ontspannen? Spanjaarden gaan geen dag zonder hun siësta! Ben je een feestfreak? Ga naar Ibiza voor ’s werelds beste en grootste feesten! Kortom, voor ieder wat wils. Er kan geen definitieve lijst zijn die Spanje optelt, omdat dat te groot zou zijn, maar hier is een kleine lijst met de top 12 van dingen waar Spanje het meeste voor in de wereld is.

12. Siësta

Spaanse Siësta

De Spanjaarden zijn waarschijnlijk de meest relaxte mensen ter wereld en dat weet iedereen. En een van de dingen in de Spaanse cultuur die ons echt laat zien hoe relaxed ze zijn, is hun liefde en loyaliteit aan de Top 12 dingen die Spanje beroemd is tijdens de siësta. Siësta’s zijn middagdutjes en iedereen in Spanje is er dol op. Elke middag, tussen 13.00 en 17.00 uur, zijn alle winkels, overheidsgebouwen en lokale kantoren gesloten vanwege lunchtijd en siësta. De Spanjaarden vinden een dutje absoluut noodzakelijk en missen hun siësta voor geen goud. Wil je naar Spanje verhuizen, nietwaar? Wij ook!

11. Mediterrane stranden

Mediterrane stranden

Spanje is werkelijk gezegend met de overweldigende Middellandse Zee aan drie kanten en met de zee en de kust komen de adembenemende en prachtige mediterrane stranden. Spanje heeft bijna 3.000 gecatalogiseerde stranden, de meeste van heel Europa. De stranden zijn allemaal maagdelijk en onaangetast door het menselijk bestaan ​​en bestaan ​​zelfs vandaag nog in al hun glorie. Ze zijn schoon, het water is in alle tinten bTop 12 dingen waar Spanje beroemd om is, en groen en zand is wit. Het is niets minder dan een paradijs. De resorts aan de stranden zijn in Spanje goedkoper dan waar dan ook in Europa en op de stranden kun je heerlijk ontspannen in de zon. Droomleven wacht op je!

10. Calat Alhambra

Calat Alhambra

De Spaanse architectuur behoeft geen introductie, maar wat eruit kwam als resultaat van de mix van twee prachtige kunststijlen – gotisch en islamitisch – is iets waar iedereen zich over verwondert. Alhambra is een oud fort gelegen in de regio Granada, Andalusië. De heide heerste over Spanje en daarom werd het gebouwd door de Moorse koning Badis Ben Habus. Oorspronkelijk gebouwd in 889, was het een klein fort, maar in het jaar 1333 werden er veel toevoegingen gedaan en werd het omgebouwd tot een koninklijk paleis voor de koning. Alhambra valt op als een van de meest interessante architectuurstukken vanwege de prachtige mix van twee culturen en kunststijlen. Je kunt urenlang verdwalen in de schoonheid van deze plek, waarbij je de tijd uit het oog verliest. Dus als u naar Spanje gaat, mis dan Alhambra niet.

9. Alcohol en drankjes

Sangria

Spanje staat over de hele wereld altijd bekend als een land dat zijn drankjes serieus neemt. Elke middag een pul bierTop 12 dingen waar Spanje beroemd om is, elke avond een glas wijn, wat sherry als je andere wijnen beu bent en natuurlijk hun beroemde sangria voor als de hitte ondraaglijk wordt. Hun cultuur omvat alcohol, drankjes en bar-hoppen en daarom is iedereen in Spanje er erg cool mee. Spanje is de derde grootste wijnproducent ter wereld. Sangria, wat in wezen wijn is met wat fruit erin, is erg verfrissend op een warme zomerdag en hun bieren zijn al wereldwijd bekend. We moeten hier de Spaanse koffie noemen, die anders is dan de rest, dus je moet het zeker eens proberen. Dus als je in Spanje bent, gedraag je dan als de Spanjaarden en drink het op bij elke kans die je krijgt.

8. La Sagrada Família

La Sagrada Familia

Iedereen die ook maar een beetje over kunst en Spanje weet, kent de beroemde Gaudi. Antoni Gaudi was een Catalaanse architect die in essentie veel gebouwen in Barcelona heeft ontworpen. Hij staat bekend om de integratie van kleuren en eigenaardigheden in zijn kunst. Hoewel hij veel monumentale dingen heeft gebouwd, blijft zijn magnum opus La Sagrada Familia. La Sagrada Familia is een rooms-katholieke kerk in Barcelona. De bouw ervan begon in 1882 en is nog steeds niet voltooid. De verwachting is dat het in 2026 voltooid zal zijn, de honderdste verjaardag van Gaudi’s sterfjaar. Hoewel het onvolledig is, staat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en zal de architectuur u verbijsteren. Door de vakkundige combinatie van gotische en kromlijnige nouveau-kunst is het majestueus in al zijn glorie.

7. Spaans voetbal

Spaans voetbal
Als je ooit wilt weten hoe loyaliteit en het behandelen van een sport als een religie eruit ziet, ga dan naar Spanje. Spanje is één grote voetbalgekke natie. Het is de meest populaire sport en het is onnodig om te zeggen dat de Spanjaarden er erg goed in zijn. Ze hebben alles gewonnen, WK’s, competities en wat niet. La Liga is hun nationale toernooi waaraan elke club deelneemt. La Copa Del Rey is weer een van hun toernooien. Spanje heeft veel clubs, maar de top 2 is natuurlijk Real Madrid en Barcelona. Het zijn de rijkste en beste clubs van het land en proberen elkaar altijd te overtreffen.

6. Paella

PaëllaDe Spaanse keuken is een van de meest diverse keukens ter wereld dankzij de verschillende regio’s van Spanje. Elke regio heeft de eters iets unieks te bieden en Paella is slechts een van de vele geweldige dingen. Dit rijstgerecht komt uit de regio Valencia en wordt vanwege zijn enorme populariteit vaak beschouwd als het nationale gerecht van Spanje. Paella is eigenlijk een gerecht op basis van rijst met bonen, saffraan, olijven, specerijen, kruiden en groenten of vlees of zeevruchten. De paella met zeevruchten is de bekendste onder de anderen. De originele paella vind je in Valencia, maar restaurants in heel Spanje bieden paella aan hun klanten.

5. Ibiza

Alle geweldige dingen komen in kleine verpakkingen, zeggen ze, en in het geval van Ibiza is dat absoluut waar. Ibiza, een klein eiland voor de oostkust van Spanje, is niet alleen het feestcentrum van Europa, maar van de hele wereld. Beroemd om zijn eindeloze feesten die de hele nacht duren, is Ibiza de meest levendige plek voor jongeren om te ontspannen en zich te verliezen in de muziek. Hutten op het strand waar eten en drinken wordt geserveerd, zijn de plekken waar alle actie plaatsvindt. In elke hut wordt livemuziek gespeeld en de plaats is populair vanwege de geboorte van enkele van de beste EDM-muzikanten ter wereld, en Ibiza blijft de feestlocatie waar elke tiener wil zijn.

4. La Tomatina

La Tomatina
Spanje is een land van vele festivals, maar La Tomatina is een van de populairste en leukste festivals van Spanje. La Tomatina is een festival dat elk jaar wordt gevierd in Bunyol, Valencia in Spanje. Het is een tomatenfooTop 12 Things Spain is Famous doorwaadbare plaats in de straten van Bunyol. Het vindt elk jaar plaats op de allerlaatste woensdag van augustus. De tomaten die op het festival worden gebruikt, worden speciaal voor dit doel geteeld en zijn tomaten van inferieure kwaliteit die niet geschikt zijn voor consumptie. Er zijn regels die de deelnemers moeten volgen tijdens het spelen, maar over het algemeen is het iets heel anders en een unieke ervaring.

3. Flamenco

Flamenco
Kunst is een inherent onderdeel van Spanje in al zijn vormen, maar vooral in de dans. De wereldberoemde Spaanse dans Flamenco is niets anders dan een wonder om live te zien. Flamenco, afkomstig uit Andalusië, is een zeer moeilijke dansvorm. Het bestaat uit 4 hoofdcomponenten: cante (lied), baile (dans), palmas (handgeklap) en toque (gitaarspel). Je moet al deze componenten vakkundig combineren om één elegante dansvoorstelling van Flamenco te maken en dat is geen gemakkelijke opgave. Vooral het dansen op de hakken is erg moeilijk en we moeten het hele team applaudisseren dat een flamenco-optreden tot een succes maakt. In 2010 riep UNESCO de Flamenco uit tot Meesterwerk van het Orale en Immateriële Erfgoed van de Mensheid.

2. Tapas

Tapas
De Spaanse bar-hoppen-cultuur is iets waar geen enkele Spanjaard zonder kan. Of je nu in een stad of dorp woont, de avond is altijd gereserveerd voor een drankje met vrienden. Bij de drankjes zijn er tapas. Tapas zijn hapjes of hapjesTop 12 dingen Spanje is Beroemde forizers die in elke Spaanse bar worden geserveerd. De verschillende tapas die beroemd worden geserveerd zijn patatas bravas, calamares, chorizo’s, kaas en olijven enz. Ze kunnen warm of koud worden geserveerd en bepaalde tapas worden vooral geserveerd met een bepaald drankje. Deze tapascultuur is exclusief voor Spanje en enkele Latijns-Amerikaanse landen.

1. Corrida De Toros (Stierenvechten)

Corrida De Toros

Als laatste, maar daarom niet minder belangrijk, is er een sport waar Spanje erg beroemd om is, of voor sommigen berucht: het stierenvechten. Stierenvechten is al sinds mensenheugenis onderdeel van de Spaanse cultuur. In het stierengevecht vechten 3 matadors een stier dood. Het heeft 3 fasen: tercio de vara (lansen), tercio de banderillas en tercio de muerte (doodsfase). Als de matador erin slaagt de stier op vaardige wijze te doden, mag hij voor deze overwinning het oor van de stier mee naar huis nemen als trofee. Mensen blijven debatteren over het stierenvechten en hoe legaal of rechtvaardig het is. Maar het grootste deel van Spanje beoefent het nog steeds als een wekelijkse sport en je moet het gewoon zien zoals het is. Daarmee ronden we onze lijst af van de top 10 dingen waar Spanje beroemd om is. Dus als u van plan bent binnenkort een reis naar Spanje te maken, weet u nu wat u allemaal in uw reis moet opnemen.