De paden die je naar de mooiste uitzichtpunten van de Canarische Eilanden leiden

Persoon kijkt uit over vulkanisch landschap met bossen.


Deze archipel herbergt een grote diversiteit aan landschappen, van paradijselijke stranden tot uitgestrekte gebieden waar vulkanen de boventoon voeren. Toch zijn niet alleen de uitkijkpunten de moeite waard, maar het hele pad om deze punten te bereiken is ook een wonder – je zult er ongetwijfeld evenveel of zelfs meer van genieten als je er komt dan van de uitzichten zelf. Hier zijn enkele routes die u niet mag missen, zodat u zich kunt voorbereiden op uw reis.

Uitzicht vanaf de Pico de las Nieves op de Mirador del Roque Nublo, Gran Canaria

Uitzicht vanaf de Pico de las Nieves op de Mirador del Roque Nublo, Gran Canaria

Roque Nublo-uitkijkpunt, Gran Canaria

Een van de meest emblematische punten van dit eiland, Roque Nublo – een must-see als je het eiland Gran Canaria bezoekt. In het hart van het eiland wandel je ongeveer drie uur door een natuurgebied dat is aangewezen als landelijk park. Terwijl je stijgt, steek je eerst een dicht dennenbos van de Canarische Eilanden over tot je de top bereikt, waar de vegetatie verdwijnt en plaats maakt voor een rotsachtig gebied. Vanaf de hoogte kun je genieten van ongelooflijke uitzichten en zelfs de berg Teide zelf ontdekken, helemaal op het eiland Tenerife.

Mount Teide vanuit het uitkijkpunt Chipeque, Tenerife

Mount Teide vanuit het uitkijkpunt Chipeque, Tenerife

Mirador de Chipeque, Tenerife

Vanuit dit gezichtspunt zie je een van de mooiste taferelen van de hele Canarische archipel, een prachtige wolkenzee. Dit uitkijkpunt ligt zo hoog dat je boven de wolken bent. Onder je voeten strekt zich een zachte, witte deken uit tot in het oneindige. Om hier te komen, moet je langs de Esperanza Highway reizen, een smalle verharde weg midden in de natuur, waar je verschillende uitkijkpunten vindt. Vanaf hier kun je in de verte ook de berg Teide zien, die bij zonsondergang eruit ziet als iets dat rechtstreeks uit een ansichtkaart komt.

Roque Agando op La Gomera

Roque Agando op La Gomera

Uitkijkpunt Los Roques, La Gomera

Los Roques is een van de meest karakteristieke rotsformaties van de Canarische Eilanden, en hier, in La Gomera, vind je er vijf. Ze lijken te waken over een van de mooiste plekken op het eiland, Garajonay National Park. Om hier te komen, moet je over een weg door dichte bossen rijden. Tijdens de beklimming, op een hoogte van 1.115 meter, bereik je de hoogte van Los Roques, zodat je kunt genieten van zowel de stenen zelf als de groene kleur die het hele gebied baadt.

Roque de los Muchachos-uitkijkpunt, La Palma

Roque de los Muchachos-uitkijkpunt, La Palma

Roque de los Muchachos-uitkijkpunt, La Palma

Dit is misschien wel het bekendste uitzichtpunt van La Palma. Het ligt helemaal op de top van het eiland, op ruim 2.400 meter hoogte, en is gemakkelijk met de auto te bereiken. Vanaf hier kunt u genieten van het uitzicht op het Caldera de Taburiente Nationaal Park, waar u doorheen kunt om hier te komen. U zult zich op elk moment van de dag vermaken, want als de avond valt, verlichten de sterren de hemel op een bijna magische manier. Je kunt ze vanaf hier perfect zien. Daarom is Roque de los Muchachos de thuisbasis van een van de twee astrofysische observatoria op de Canarische Eilanden. Je hebt nog nooit zoveel sterren gezien.

Orchilla-vuurtoren, El Hierro

Orchilla-vuurtoren, El Hierro

Gezichtspunt van Orchilla-vuurtoren in El Hierro

Deze vuurtoren staat bekend als de vuurtoren aan het einde van de wereld, omdat Punta Orchilla het meest westelijke punt van heel Europa markeert. Het was ook de plaats waar Ptolemaeus de oorsprong van de wereldcartografie plaatste, waarbij de nulmeridiaan werd gepositioneerd. Om het uitkijkpunt te bereiken, moet je een smalle weg afleggen die tussen bergen en vulkanische kliffen loopt en je uitzicht biedt dat je moeilijk zult vergeten.