De Jacobsweg te paard

Twee ruiters op paarden in herfstbos.


Enkele voorbereidende stappen

– Plan uw route, let vooral op accommodatie met stalling, drink- en voerplekken voor uw paard en eventuele steile hellingen onderweg. De Franse Weg, de Primitieve Weg en de Portugese Weg zijn de meest populaire routes voor pelgrims te paard. – Het paard moet fysiek voorbereid zijn en een eerdere training hebben gehad op soortgelijke routes. – Een bezoek aan de dierenarts is essentieel voordat u aan de route begint, evenals het afsluiten van een dierenartsverzekering en het beheren van alle benodigde documentatie. Het is een goed idee om wat veterinaire eerste hulp en smeden te leren. – Er zijn verschillende bedrijven die paardrijroutes organiseren, waarbij ze zelf de paarden ter beschikking stellen en al het nodige verzorgen. Als u geen ervaring heeft met lange ritten te paard, is dit wellicht de beste optie.

De Jacobsweg te paard

De Jacobsweg te paard

Tijdens het traject

– Je moet altijd alle papieren van het paard bij je hebben. – Controleer dagelijks de weersvoorspelling en pas de route aan als het een extreem regenachtige of warme dag gaat worden. – Vooral als u in de zomer de Jacobsweg neemt, vermijd dan rijden op het heetste deel van de dag. – Plan vrij korte etappes met geplande stops waar het paard kan eten en drinken. – Als u met anderen rijdt, ga dan altijd in één rij. – U moet de lokale politie op de hoogte stellen (bel 092) wanneer u in Santiago de Compostela aankomt, zodat zij u de tijden en routes kunnen vertellen waarop u uw paard naar de stad en naar de kathedraal kunt brengen. De lokale politie geeft je ook toestemming om het Plaza del Obradoiro-plein te betreden en even met het paard voor de kathedraal te stoppen.

Meisjes te paard

Meisjes te paard

Compostela verkrijgen

De Compostela is de accreditatie die pelgrims ontvangen als ze de Sint-Jacobsweg voltooien, inclusief degenen die te paard reizen. Je moet aan de volgende eisen voldoen: – Minimaal 100 kilometer te paard naar Santiago de Compostela hebben gereisd. – Bij elke stap uw pelgrimspaspoort laten afstempelen. U kunt het paspoort verkrijgen bij het Internationale Pelgrimsontvangstkantoor, pelgrimsherbergen en verenigingen van Vrienden van de Jacobsweg in verschillende landen.

Oud bord naar de Jacobsweg

Oud bord naar de Jacobsweg