De Costa Chill-out van Cadiz

Vrouw kijkt naar zee vanaf zandduin.


Stranden en bars om te ontspannen

Een van de bekendste stranden is La Barrosa, in Chiclana, waar je gemakkelijk DJ-sessies kunt vinden die door de lokale bevolking worden georganiseerd. Dit strand loopt door naar La Loma del Puerco en Novo Sancti Petri. Het is rustiger en staat bekend om zijn chill-out plekken, met Bali-bedden die bij zonsondergang op je wachten. Tussen de steden Conil de la Frontera en Vejer de la Frontera liggen 14 kilometer aan ontspannende stranden. Er is voor elk wat wils: er is veel afwisseling, van de kleine baaien van Roche tot het lange stuk ongerept zand van El Palmar (ongeveer 5 kilometer lang) met strandclubs en magische schemeringen. Wat de bars en restaurants in de omgeving betreft, zijn er de strandbars waar u op de schommel kunt eten, kunt ontspannen op ligstoelen of banken terwijl u geniet van een cocktail bij zonsondergang, of u kunt genieten van plekjes aan het strand met zwembaden.

Playa Zahora-strand, Los Caños

Strand Playa Zahora, Los Caños © Turismo de Andalucía

Iets verder naar het zuiden liggen enkele van de beste stranden bij Zahara de los Atunes. Rust, ontspanning, natuur en prachtige zonsondergangen zullen uw metgezellen aan zee zijn. En er zijn tal van chill-out bars met liveconcerten, een ongedwongen sfeer en prachtige uitzichten. Een ander iconisch strand is Bolonia, een wild paradijs waar je loungeterrassen vindt waar je kunt ontspannen. Het Valdevaqueros-gebied en de stranden Los Alemanes en Lances zijn ook zandstranden waar mensen naartoe gaan om te ontspannen. Ten slotte beschikt de Middellandse Zeekust van Cadiz over een van de meest glamoureuze enclaves van Zuid-Andalusië, het exclusieve wooncomplex Sotogrande, met gerenommeerde strandclubs waar je U kunt naar livemuziek luisteren of genieten van ontspannende massages. Goede stranden zijn Guadalquitón (niet druk, zelfs in de zomer) en Sotogrande.

Playa Zahora-strand, Los Caños

Strand Playa Zahora, Los Caños © Turismo de Andalucía

Dingen om in gedachten te houden

De Costa de la Luz is in de warmere maanden erg druk en veel bedrijven zijn alleen geopend van mei tot oktober. Ook gaan er elk jaar nieuwe plekken open met boeiende chill-outmogelijkheden. Dit gebied ervaart af en toe harde wind, plaatselijk bekend als “viento de Levante”. Als je naar het strand wilt als de Levante-wind waait – “hace Levante” – kun je dat veilig doen in de baaien van Roche of het strand van Fuente del Gallo in Conil (beschut door de kliffen). De “Levante” is vaak milder in La Barrosa (Chiclana) of de stad Cadiz en haar stranden, zoals La Caleta.

Playa Zahora-strand, Los Caños

Strand Playa Zahora, Los Caños © Turismo de Andalucía