De beste plekken in Spanje om sterren te kijken

Sterrenwacht, Melkweg zichtbaar, vallende ster nachthemel.


Sierra de Gata in Extremadura

Extremadura is een waar paradijs voor sterrenkijken omdat er zeer weinig lichtvervuiling is. In de regio Sierra de Gata raden we aan de Almenara-toren te beklimmen om getuige te zijn van een fantastisch schouwspel: de Melkweg en de sterrenbeelden Schorpioen en Aquila.

Astrotoerisme bij het Sierra de Gata Beacon

Astrotoerisme bij het baken van de Sierra de Gata © Turismo de Extremadura

Het eiland La Palma op de Canarische Eilanden

La Palma kreeg het eerste wereldwijde Starlight-reservecertificaat en werd in 2012 geaccepteerd als toeristische Starlight-bestemming. Dit eiland is een authentiek paradijs voor liefhebbers van sterrennachten, met uitzonderlijke omstandigheden voor het observeren van de sterren.

Sterrenhemel in La Palma, Canarische Eilanden

Sterrenhemel op La Palma, Canarische Eilanden © Evgeni Tcherkasski

Montsec astronomiepark in Catalonië

Het astronomische park Montsec in de provincie Lleida wordt beschouwd als de beste plek in Catalonië voor het spotten van kometen. Het park verwelkomt bezoekers die willen genieten van het digitale 3D-multimedia-planetarium met een bewegende koepel van 12 meter breed.

Montsec-observatorium

Observatorium van Montsec © Observatorio de Montsec

De Cíes-eilanden in Galicië

De Cíes-eilanden zijn een van de grootste schatten van de monding van de Vigo en van Galicië. Ze zijn een toeristische bestemming van Starlight dankzij hun perfecte geografische omstandigheden om sterren te kijken. Een van de meest aanbevolen activiteiten is varen op de wateren van het nationale park tot je de zonsondergang ziet. Een uniek spektakel!

De Melkweg vanaf de vuurtoren van Monte do Facho met Vigo en de Cíes-eilanden op de achtergrond

De Melkweg vanaf de vuurtoren van Monte do Facho met Vigo en de Cíes-eilanden op de achtergrond © Pedro Giráldez Sotelo

Sierra Morena in Andalusië

Andalusië is de meest zuidelijke regio van het vasteland van Spanje, en hierdoor kun je een grotere uitgestrektheid van het universum waarnemen. Sierra Morena is de grootste Starlight-toeristenbestemming ter wereld, ruim 400 kilometer lang. Spanje heeft enkele van de beste plekken in Europa om sterren te kijken. Het moeilijkste gedeelte? Kies er maar één om te bezoeken!

Persoon die naar de sterren kijkt

Persoon die naar de sterren kijkt © Evgeni Tcherkassi