De Balearen, een plek voor sport

Triatleten starten zwemgedeelte in open water.


De Balearen zijn veel meer dan een mediterraan zomerparadijs. Mallorca en Ibiza worden in de maanden maart, april en mei ideale bestemmingen voor professionele en amateursporters. Regatta’s, wielerwedstrijden en atletiekevenementen bieden fantastische mogelijkheden om de natuur, stranden en dorpen van het eiland te ontdekken. Dit zijn de belangrijkste sportevenementen die deze maanden te vinden zijn.

Klassieke rally van Mallorca - Puerto Portals

Klassieke rally van Mallorca – Puerto Portals

Mallorca Klassieke Rally – Puerto Portals / Maart – Mallorca

Een van de autosportcompetities met de meeste aantrekkingskracht voor zowel liefhebbers als nieuwsgierigen, omdat het de charme van klassieke auto’s combineert met het prachtige natuurlijke landschap van Mallorca.

Ruta de la Sal Regatta © Promotorourist

Ruta de la Sal Regatta © Promotorourist

Ruta de la Sal Regatta / april – Ibiza en Mallorca

Deze populaire racejachtregatta loopt tussen Ibiza en Mallorca via Formentera en het eilandje Tagomago. Er gaan nog twee routes van Ibiza naar Barcelona en Dénia (regio Valencia).

Fietstochten op Ibiza © Fundación Promoción Turística de Ibiza

Fietstochten op Ibiza © Fundación Promoción Turística de Ibiza

Internationale mountainbikerace Ibiza / april – Ibiza

De natuurlijke omgeving van Ibiza is een paradijs voor mountainbikeliefhebbers. Naast het hoofdevenement verzorgen de organisatoren ook tal van activiteiten voor supporters en toeschouwers.

48e Prinses Sofía IBEROSTAR Regatta © Tomás Moyá / Sailing Energy

48e Prinses Sofía IBEROSTAR Regatta © Tomás Moyá / Sailing Energy

Prinses Sofía Regatta / maart tot april – Mallorca

Zeilers uit de Olympische klasse nemen deel aan de regatta op Mallorca. Palma, Llucmajor en hun jachthavens zijn goede plekken om deze wedstrijd te bekijken.

Sol Halve Marathon, Magaluf © Rafa Babot.  Foto’s met dank aan ICE Institut Calvianer d

Sol Halve Marathon, Magaluf © Rafa Babot. Foto’s met dank aan ICE Institut Calvianer d’Esports

Sol Halve Marathon Magaluf / april – Mallorca

Een andere manier om dit toeristenoord te zien, met een route langs het strand en de hoofdstraten. Er is ook een race van 10 kilometer.

LCW Mallorca

LCW Mallorca © Best Center Sports

LCW Mallorca / april – Mallorca

Het Long Course Weekend vindt plaats in Colònia de Sant Jordi. Gedurende drie dagen kunnen atleten evenementen kiezen uit drie disciplines (zwemmen, fietsen, hardlopen) en meerdere afstanden om een ​​ervaring te creëren die is afgestemd op hun mogelijkheden.

Ibiza Halve Marathon / april en mei – Ibiza

Tegen de achtergrond van het adembenemende landschap en de zeezichten van het eiland strijden zo’n 1.500 lopers mee aan de halve marathon en de 10 kilometerloop.

Het zeilen

Het zeilen

Palmavela Regatta / mei – Mallorca

Palma is gastheer voor een van de beroemdste regatta’s van Europa, waar een scala aan vaartuigen op afkomt, van zeegaande jachten tot klassieke en vintage boten. Een van de meest opwindende races is de realtime competitie van racejachten uit de categorie TP52.

Fietsen op Mallorca

Fietsen op Mallorca

Ironman 70.3 Mallorca / mei – Mallorca

De zwem- en hardloopraces worden gehouden in Alcudia, terwijl de wielerwedstrijd door schilderachtige plekken in het binnenland gaat, zoals Pollença, Lluc en Muro.

  Olympische triatlon op Mallorca

Olympische triatlon van Mallorca © Best Center Sports

Olympische triatlon van Mallorca / mei – Mallorca

Deze wedstrijd, met meer dan 10 edities op zijn naam, wordt gehouden in Colònia de Sant Jordi. Duizenden sporters van over de hele wereld komen genieten van een unieke dag in een spectaculaire omgeving.

BESTE feest op Mallorca

BESTE festijn op Mallorca © Best Center Sports

BESTE Fest / mei-juni – Mallorca

Het nummer 1 Open Water Swimming-festival van Europa. Het heeft verschillende evenementen voor zwemmers van alle niveaus.