Costa Dorada, vakantie om weer te spelen

Familie maakt selfie op zonnig strand.


De Costa Dorada biedt dagen vol ideeën voor gezinsplezier

U kunt wat tijd doorbrengen in de speeltuinen op het strand, of gewoon kijken naar de kleintjes die in het zand spelen terwijl u ontspant en zonnebaadt aan zee. Je kunt dit doen op veel van de stranden van de Costa Daurada, in steden als Cambrils, Salou, Vila-seca, La Pineda Platja, Calafell of El Vendrell, waar je de hele zomer een lange lijst met activiteiten voor kinderen vindt. In feite zijn deze gecertificeerd voor familietoerisme, samen met het Prades-gebergte (vasteland). Er wachten nieuwe avonturen op uw kinderen, zoals leren zeilen in een van de vele zeilscholen, snorkelen en de zeebodem aan de kust verkennen, of een geweldige tijd beleven in Aquopolis, het grootste waterpark aan de Costa Daurada.

Met een beetje fantasie kun je zelfs de ervaring delen van het op hoge snelheid berijden van een draak in de attracties van PortAventura World of het imiteren van de prestaties van Indiana Jones (als je kinderen hem niet kennen, hebben ze misschien wel van Tadeo Jones gehoord) in avonturenparken waar ze in bomen kunnen klimmen, langs kabelbanen kunnen zoeven of kunnen leren pijl en boog schieten.

Familie-uitje naar het strand van Pineda, Pau Casals

Familie-uitje naar het strand van Pineda, Pau Casals © Costa Daurada

Leren is hier ook leuk

Probeer eens een bezoek aan Tarragona, waar u verhalen van Romeinen en gladiatoren kunt naspelen in het Romeinse amfitheater (dit Romeinse archeologische complex staat trouwens op de Werelderfgoedlijst van UNESCO), of ontdek hoe raar en origineel architectuur kan zijn met de Reus Art Nouveau-route en de werken van Gaudí. Maak je geen zorgen, plezier kan ook zeer ontspannend zijn. Wat dacht je van een fietstocht of een Segway aan zee? Of wil je graag een goochelshow zien, of een paar clowns? En als u even weg wilt van de kinderen, bedenk dan dat veel hotels en andere accommodaties activiteiten voor kinderen organiseren, zodat u een paar uurtjes kunt ontspannen.

Amfitheater van Tarragona

Amfitheater van Tarragona © Alberich Fotografs