Cordoba: één bestemming met vier Werelderfgoedlocaties


Kunst, cultuur, traditie, geschiedenis… Cordoba combineert dit allemaal binnen slechts 10 kilometer. Drie ervan zijn door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed: de moskee-kathedraal, de oude wijk van de stad en Medina Azahara. Als u in mei op bezoek komt, krijgt u de kans om te genieten van de Cordoba Fiesta de los Patios, uitgeroepen tot UNESCO-evenement voor immaterieel cultureel erfgoed.

Interieur van de Grote Moskee-kathedraal van Córdoba

Interieur van de Grote Moskee-kathedraal van Córdoba

Grote Moskee van Cordoba

Het is een van die opwindende rondleidingen, misschien wel een van de meest bijzondere kunstwerken aller tijden, en is een universeel symbool van de islamitische erfenis in Spanje. We raden ten zeerste de nachtelijke tour “De ziel van Córdoba” aan, waarin wordt uitgelegd wat het monument voor de stad betekent.

Tuinen van het Alcázar de los Reyes Cristianos, Cordoba © Grupo de Ciudades Patrimonio

Tuinen van het Alcázar de los Reyes Cristianos, Cordoba © Grupo de Ciudades Patrimonio

De oude wijk van Cordoba

Je hoeft alleen maar door de stad te wandelen om te zien waarom het op de Werelderfgoedlijst staat. Loop de Calleja de las Flores af, via de Plaza de la Corredera, tussen de smalle straatjes van de Joodse wijk, bewonder de synagoge, het Viana-paleis of de Romeinse brug en tempel, bezoek het Alcázar de los Reyes Cristianos en zijn tuinen. .. De stad is een voorbeeld van eeuwenlang samenwonen.

Archeologische vindplaats van Medina Azahara

Archeologische vindplaats van Medina Azahara

Medina Azahara

Bekend als de stralende stad, was het de hoofdstad van het kalifaat en een symbool van al zijn grootsheid en rijkdom. Deze verbazingwekkende archeologische vindplaats ligt op slechts 10 kilometer van Cordoba (rechtstreekse busverbindingen) en is een van de grootste in Spanje. De rondleiding van 2 uur is een must tijdens uw reis naar Cordoba. Er zijn ook nachttochten.

Binnenplaats met bloemen in Cordoba

Binnenplaats met bloemen in Cordoba

Festival van de binnenplaatsen in Cordoba

Dit is het meest internationale festival van de stad en vindt elk jaar in mei plaats. Tijdens het festival zijn de patio’s van het historische centrum van Cordoba open voor het publiek. Deze patio’s zijn versierd met bloemen die de stad vullen met kleur en aroma’s van jasmijn en oranjebloesem. Op de patio’s worden ook flamencoshows gehouden. Enkele van de meest populaire vind je in de wijken Alcázar Viejo, Santa Marina en la Magdalena, maar ook rond San Lorenzo en de moskee-kathedraal.