Ceuta, het beste van vier culturen

Silhouet van standbeeld met zee en bergen.


Ontspan in het Mediterraan Maritiem Park

De stad Ceuta heeft een mooi voorbeeld van het werk van architect César Manrique: het Mediterraan Maritiem Park. Met de karakteristieke milieuwaarden die Manrique, geboren op de Canarische Eilanden, zijn hele leven en carrière zou verdedigen, is dit complex van natuurlijke zoutwaterzwembaden, palmbomen en watervallen een ruimte om te ontspannen, gewijd aan welzijn. Compleet met een breed scala aan culinaire opties en ligstoelen aan zee, dit is een geweldige plek om een ​​dagje te ontspannen en te ontstressen voordat je de andere attracties van Ceuta gaat ontdekken – en dat zijn er veel!

Uitzicht op het mediterrane maritieme park

Uitzicht op het mediterrane maritieme park © Turismo de Ceuta

Enorme monumenten voor Hercules

Of u nu per schip of helikopter vanuit Algeciras (Cadiz) of Malaga naar Ceuta komt, uw eerste blik op de stad wordt gedomineerd door een gigantische beeldengroep die de klassieke mythologie uitbeeldt: zeven meter hoog, in vier ton brons. Dit is ‘Hercules en de Unie van de Wereld’ van Ginés Serrán. In 2007 koos deze in Ceuta geboren schilder en beeldhouwer de oorspronkelijke setting van de Griekse mythe die de scheiding van Europa en Afrika beschrijft, de Straat van Gibraltar, voor de locatie van dit werk. De eerste Hercules, op de Plaza de la Constitución, duwt de twee continenten uit elkaar. De tweede, op de westelijke kade, grijpt de kolommen vast om samen te voegen wat hij had gescheiden. Serrán was van plan de mythe op een nieuwe manier te benaderen en vrede en eenheid tussen de landen van de wereld te symboliseren.

Hercules-standbeeld, Ceuta

Hercules-standbeeld, Ceuta © Salva Camacho

Varen tussen de koninklijke muren

De ontmoeting van culturen in Ceuta is te zien tijdens een route door het Museum van de Laat-Romeinse Basiliek uit de 4e eeuw, de overblijfselen van de Arabische baden uit de 11e eeuw en het complex van de Koninklijke Muren. Dit fort, dat de grenzen van de oude stad markeerde, is het enige in zijn soort in Europa, dankzij de gracht – bevaarbaar voor kleine boten en kano’s – die het in twee delen verdeelt en de twee zijden van de baai van Ceuta met elkaar verbindt. . Het fort Royal Walls biedt onderdak aan tentoonstellingen en andere artistieke evenementen, en omvat zelfs een Parador de Turismo-hotel dat later werd gebouwd, in harmonie met zijn monumentale stijl. In de zomer worden hier openluchtconcerten gehouden. In deze setting een optreden bijwonen van leidende figuren uit de hedendaagse dans en flamenco, zoals Sara Baras of José Mercé, of internationale symfonieorkesten is een prachtige ervaring.

Koninklijke muren van Ceuta

Koninklijke muren van Ceuta © Turismo de Ceuta

Natuur, vrije tijd en multiculturele smaken

Na een dag op het strand of een excursie naar de berg Hacho, met zijn geweldige uitzichten op Ceuta en de Straat van Gibraltar, kunt u via de Paseo de La Marina terugkeren naar zeeniveau en naar het recreatiegebied van de Poblado Marinero komen. Er zijn tal van mogelijkheden voor watersporten (duiken, zeilen, kajakken, enz.) en voor een diepe duik in de keuken van Ceuta, vooral de vis en zeevruchten. U kunt ook het winkelgebied van de stad verkennen en tapas in Andalusische stijl proberen op de Paseo del Revellín. Er is één specialiteit die iedereen in Ceuta zal aanbevelen… hoewel het voor iedereen, behalve voor de meest gedurfde, een uitdaging kan zijn. Dit is de bocadillo campero de corazones de pollo – een groot broodje gevuld met kippenharten. Het gerecht is net zo authentiek en uniek als de adobo moruno-dressing en alioli-saus die erbij horen. Het zou zonde zijn om Ceuta te verlaten zonder op zijn minst dit iconische lokale gerecht te proeven. En dankzij het multiculturele karakter van deze stad kun je afsluiten met een avocado-bananensmoothie, of een muntthee met Arabische gebakjes in een klein café. In Ceuta is tolerantie tussen culturen iets dat in de lucht hangt en dat gevierd en genoten moet worden.

Avocado-smoothie

Avocado-smoothie