Cantabrië: spectaculair landschap


Kom naar Cantabrië in Noord-Spanje en geniet van een vakantie met een prachtig landschap, heerlijk eten, fascinerende kunst en architectuur en fantastische zandstranden.

Bizons in de Altamira-grot

Bizons in de Altamira-grot © EQRoy

Een mysterieuze wereld

Wist je dat er alleen al in Cantabrië meer dan 6.500 grotten zijn? Wij stellen u een fascinerende reis voor onder de weilanden en bergen, waar u grotten als Altamira en El Soplao kunt vinden.

Trengandín-strand in Noja

Trengandín-strand in Noja © Ayuntamiento de Noja

Perfecte stranden

Er is niets beters dan uit te schakelen, te vertragen en te genieten van de zee op de prachtige stranden van Comillas, Noja en Laredo en de kustplaats San Vicente de la Barquera.

Afrikaanse olifanten in Cabárceno

Afrikaanse olifanten in Cabárceno

Laten we op safari gaan!

Breng een geweldige dag door met het gezin in Cabárceno, waar dieren van over de hele wereld in semi-vrijheid leven. Stel je voor dat je een wandeling maakt onder begeleiding van struisvogels, leeuwen en jaguars, of leert vissen op forel.

Bron van de rivier Asón.

Bron van de rivier Asón. © Tono Reguera

De frisse lucht inademen

Rotsachtige toppen, kloven, valleien, grote gletsjermeren, lommerrijke bossen… We kunnen maar één ding zeggen: je moet het gewoon zien! En de beste manier om het te verkennen is te voet.

Gaudí

Gaudí’s ‘Capricho’-huis in Comillas © KarSol

Comillas: Art Nouveau op zijn best

We raden u aan een dag door de charmante haven te wandelen, te zwemmen op de stranden met hun heldere water en het historische centrum te verkennen. Het huis ‘Capricho’ van architect Antoni Gaudí zal u verrassen.

Een uitje naar Santander

Wandel door het havengebied en de Avenida Reina Victoria, verken de historische wijk en bezoek gebouwen zoals het stadhuis en de kathedraal. En om uw batterijen op te laden kunt u het beste gaan zwemmen bij het populaire strand van El Sardinero.

Soba-vallei in het Pas Valley-gebied.  Cantabrië

Soba-vallei in het Pas Valley-gebied. Cantabrië

Een groen paradijs

De valleien Pisueña, Pas en Miera vormen een van de mooiste gebieden van Cantabrië. Hier zie je rotsformaties tot wel 30 meter hoog, je kunt diep in prehistorische grotten duiken en afbeeldingen van grotkunst bekijken.

Cantabrisch Maritiem Museum.  Santander

Cantabrisch Maritiem Museum. Santander

Een reis rond de Cantabrische Zee

In het Cantabrisch Maritiem Museum ontdekt u alle geheimen van de onderwater- en nautische wereld. Enorme moderne aquaria zullen details onthullen over de relatie van de mens met de zee, en waar je meer te weten kunt komen over het dagelijkse leven van een visser.

‘Pasiega’-cheesecake © Turismo de Cantabria

Gastronomisch Cantabrië

Bereid u voor op heerlijke zeepokken, krabben en spinkrabben, naast een grote verscheidenheid aan kazen. En mis de zoetigheden en gebakjes niet, zoals de beroemde ‘sobaos’ en ‘quesadas pasiegas’ (cheesecake).

Golfers bij de Mataleñas golfclub in Santander

Golfers bij de Mataleñas golfclub in Santander © akturer

Houd uw golfclubs gereed

Dit is de geboorteplaats van Severiano Ballesteros, een van de beste spelers in de golfgeschiedenis. Als u ook een golfliefhebber bent, dan is Cantabrië zeker de plek voor u.