Canarische Eilanden – uw kinderen zullen graag terugkomen

Mountainbikers boven wolken bij zonsondergang.


Wanneer gaan we terug? Dat is de vraag die de kinderen je zullen stellen als ze de Canarische Eilanden verlaten. Ze willen terug om de dolfijnen te bezoeken, weer op een kameel te gaan rijden, zich weer van de enorme glijbanen te laten glijden, het Garajonay-woud te herontdekken en een vulkaan nog eens van dichtbij te bekijken. Weet je wat het beste van allemaal is? Dat ook jij terug wil om te genieten van de zon en de lange dagen op het strand, waarvan je het hele jaar door kunt genieten op de acht Canarische Eilanden. De Canarische Eilanden zijn altijd een bevoorrechte bestemming, dankzij hun jaarlijkse gemiddelde temperatuur van 22 graden. graden Celsius, hun stranden en hun verbazingwekkende verscheidenheid aan natuurlijke landschappen. Maar de Canarische Eilanden zijn vooral aantrekkelijk als je met kinderen reist. Zozeer zelfs dat u uw kinderen alleen maar enkele activiteiten hoeft te vertellen die ze op de eilanden gaan doen om hen ervan te overtuigen dat de vakantie onvergetelijk zal zijn. Probeer eens een paar van deze:

Kameelrijden op Fuerteventura

Kameelrijden op Fuerteventura

Ontdek vriendelijke nieuwe dieren

Kamelen bijvoorbeeld, waarmee je langs stranden en vulkanische gebieden kunt rijden. Eén tip. Een woestijn aan het strand (Maspalomas, Gran Canaria). Wat eten kaaimannen of reuzehagedissen? Laat ze je zelf laten zien in parken als Palmitos Park of Cocodrilo Park, beide op Gran Canaria, of in het Giant Lizard Recovery Center in El Hierro.

Walvissen spotten op La Palma

Walvissen spotten op La Palma © La Palma Tourism

Ze bezoeken de walvissen en dolfijnen

Omdat er vanuit Tenerife en Gran Canaria reizen naar hun leefgebieden worden georganiseerd. Deze brengen je dichter dan ooit bij de dolfijnen, die je zeker zullen begroeten met pirouettes en acrobatiek. Wil je het mariene ecosysteem ontdekken? Op sommige eilanden, waaronder Lanzarote, worden zelfs safaritochten naar de zeebodem georganiseerd.

Tijger in Loro Parque.  Puerto de la Cruz

Tijger in Loro Parque. Puerto de la Cruz

Ze zullen versteld staan ​​van een heel bijzondere dierentuin

Als de zon schijnt en het warm weer is op Tenerife, is het een perfecte dag om de pinguïns te bezoeken. Dat kunnen ze doen in de Loro Parque-dierentuin, waar massa’s pinguïns naast orka’s, orang-oetans, jaguars, tijgers of papegaaien leven, en je aan het lachen zullen maken met de manier waarop ze dansen.

Mai Thai River-buis in Siam Park.

Mai Thai River-buis in Siam Park. © Foto met dank aan Siam Park

Ze zullen aanvoelen als vissen…

Breng uren door in het water in een van de vele waterparken van de Canarische Eilanden. Deze omvatten Siam Park op Tenerife, een van de grootste van Europa, Aquapark op Lanzarote, Aqualand op Gran Canaria of Oasis Park op Fuerteventura. Vergeet op dit laatste eiland niet te profiteren van de wind om met uw kinderen op het strand te vliegeren.

Bos in het Garajonay Nationaal Park

Bos in het Garajonay Nationaal Park

Ze zullen ontdekkingsreizigers worden…

Van een bos, in het Garajonay National Park, in La Gomera, uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed; van de vulkanen en lavavelden in het Timanfaya National Park op Lanzarote; of in het El Teide Nationaal Park op Tenerife, ook uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed; of van unieke landschappen op de eilanden El Hierro en La Palma, uitgeroepen tot biosfeerreservaten.

Observatorium van La Palma

Observatorium van La Palma

Het zullen astronomen en wetenschappers zijn…

Terwijl ze leren door de astronomische observatoria van Roque de los Muchachos op La Palma of El Teide op Tenerife te bezoeken. Om ze de kans te geven om te leren terwijl ze plezier hebben, raden we het Tenerife Museum of Sciences and the Cosmos en het Elder Museum of Science and Technology op Gran Canaria aan. Beide suggesties zullen de nieuwsgierigheid van de kinderen opwekken, omdat het musea zijn die directe deelname aanmoedigen.