Boottochten rond Ibiza


Een ontspannende duik bij Platges de Comte, lunchen bij Cala Bassa, kijken naar de beroemde zonsondergang vanaf Café del Mar… dit zijn ervaringen waar u van kunt genieten tijdens een boottocht op Ibiza. Er zijn verschillende bedrijven op het eiland die tochten per zeilboot of catamaran aanbieden, van een paar uur, een halve dag of een hele dag, afhankelijk van de voorkeuren van de klant. De belangrijkste opstapplaatsen zijn San Antonio de Portmany, Santa Eulària des Rius en Eivissa. Afhankelijk van het type excursie dat u kiest, kunnen ze echter ook passagiers ophalen van elk strand aan de kust. De kosten omvatten meestal belastingen, brandstof en de diensten van de schipper. Sommige maatschappijen bieden ook snacks aan boord aan, dus we raden u aan eerst te controleren welke uitrusting en diensten worden aangeboden als onderdeel van de reis (eten en drinken, havengelden, extra boten, enz.) en welke extra’s beschikbaar zijn.

Zeilboot in het Sant Antoni i Sant Josep Marine Resort

Zeilboot in het Sant Antoni i Sant Josep Marine Resort © Estación náutica de Sant Antoni y Sant Josep

Een onvergetelijke reis

Excursies en georganiseerde tours laten je enkele van de meest fantastische plekken op Ibiza vanaf de zee ontdekken. Veel van de geplande vertrekken vertrekken vanuit Sant Antoni de Portmany en laten het anker vallen in spectaculaire baaien zoals Cala Bassa of Cala Salada, of stranden zoals Platges de Comte. Het transparante water kan u verleiden om te zwemmen of snorkelen, en als u aan land komt, vindt u tal van uitstekende restaurants aan de kust. Illa Conillera is een ander aandachtspunt tijdens deze reizen. Dit kleine eiland is een natuurreservaat, je kunt er dus niet op landen, maar je kunt er wel met een duikbril omheen zwemmen en snorkelen, vergezeld van scholen vissen.

Sant Antoni en Sant Josep Marine Resort

Sant Antoni i Sant Josep Marine Resort © Estación náutica de Sant Antoni i Sant Josep

Natuurlijk is genieten van de prachtige zonsondergangen van Ibiza een essentieel onderdeel van de reis. Als de boot voor anker ligt, heb je zitplaatsen op de eerste rij om de zon geleidelijk onder de horizon te zien zakken, terwijl je die laatste groene straal opvangt.

Excursie van Ibiza naar Formentera

Een optie voor een boottocht is om van Ibiza naar Formentera te varen, langs plekken als het eilandje Espalmador, of van boord te gaan op het beroemde strand van Illetes.

Cala Llentrisca

Cala Llentrisca © Turismo Ibiza, Xescu Prats