Blader door de antiquairs in Barcelona


Barcelona herbergt ware wonderen in de galerijen, boulevards en antiekwinkels die je kunt ontdekken terwijl je door de wijken toert. Verzamelobjecten, antiek meubilair, oud speelgoed, boeken met veel geschiedenis… Unieke voorwerpen die in de loop van de tijd echte schatten zijn geworden. Als je een tijdje geleden antiek wilde kopen, hoefde je alleen maar naar de Calle Diputación te gaan of Calle del Consejo de Cent, aangezien de meeste antiquairs van de stad zich tussen deze twee gebieden bevonden. Beetje bij beetje zijn er nieuwe winkels geopend en sommige zijn verplaatst naar andere wijken in Barcelona. Tegenwoordig zijn antiquairs overal in de stad te vinden.

Paseo de Gracia, Barcelona

Paseo de Gracia, Barcelona

Paseo de Gracia en zijn antiekboulevard

Tussen de modernistische gebouwen van de toeristische wijk Ensanche, in het hart van de Paseo de Gracia, in de aantrekkelijke wijk La Derecha del Ensanche, vindt u een boulevard vol galerijen en winkels gewijd aan het kopen en verkopen van antiek. Het wordt beschouwd als het eerste antieke centrum in Barcelona. Ruim 70 antiquairs hebben er hun vestigingen. Je kunt er kunstwerken, sieraden, poppen, decoratie… en een breed scala aan ongelooflijke en waardevolle items kopen.

Papyri

Papyri

Antiekgalerijen in calle del Consejo de Ciento

Deze straat beschikt nog steeds over een aantal prestigieuze kunst- en antiekgalerijen. Binnen vindt u prachtige collecties archeologische vondsten, die u eventueel mee naar huis kunt nemen. Hoewel deze stukken misschien museumtentoonstellingen waard zijn, zijn de items te koop. Als je van historische artefacten houdt, stel je dan voor dat je authentieke amuletten uit het oude Egypte, fragmenten van oude sarcofagen, papyri, Grieks keramiek, Romeinse sculpturen kunt kopen…

Tempel van Augustus, onderdeel van het Historisch Museum van Barcelona (MUHBA)

Tempel van Augustus, onderdeel van het Historisch Museum van Barcelona (MUHBA) © Page Light Studios / Shutterstock.com

Antiekwinkels verspreid over de stad

Tijdens je wandeling door de mythische en iconische straten van de Gotische wijk met zijn suggestieve straten, binnenplaatsen en pleinen die vele eeuwen teruggaan, en zijn magische smalle doorgangen uit de Middeleeuwen, kun je enkele van de beste antiekwinkels in de stad verkennen. Een ideale locatie om het historische verleden van Barcelona te ontdekken en te voelen, via de antiquairs en de monumenten en middeleeuwse pleinen, zoals de Plaza del Rei en het Historisch Museum van Barcelona. Ga voor meer antiekwinkels naar het oude centrum van Barcelona, ​​de vooraanstaande wijk Sant Gervasi-Galvany, de route van de gebieden grenzend aan de Vía Layetana, via de calle Aragón, naar de omgeving van de Sagrada Familia.