Avontuurlijke sporten in Spanje


Avontuurlijke sporten in Spanje

Open ruimtes in Spanje zijn aangepast om ze de ideale plek te maken om te sporten in het hart van de natuur. Dit zijn plaatsen die geweldig zijn voor een adrenalinekick, en voor vakanties die voor altijd in je geheugen zullen blijven.

Paragliden nabij de El Teide-vulkaan op Tenerife, Canarische Eilanden

Paragliden nabij de El Teide-vulkaan op Tenerife, Canarische Eilanden

Paragliden

Als je van duizelingwekkende uitzichten wilt genieten, klim dan naar het Turbón-massief in de provincie Huesca. Vanaf deze magische berg kun je over de prachtige Valle de Isábena vliegen, of over de spectaculaire bergen van de Aragonese Pyreneeën. Maar als u de voorkeur geeft aan uitzicht op zee, kunt u een bezoek brengen aan Gijón, waar u kunt paragliden over de sensationele kliffen van deze prachtige Asturische stad. Heeft u zin ​​om te glijden vanaf een van de hoogste hellingen van heel Europa? Met een hoogteverschil van 2.200 meter biedt de afdaling vanuit Puerto de Izaña routes die je meenemen over boslandschappen en valleien op het Canarische eiland Tenerife, zoals La Orotava en Güímar. En er zijn ook andere routes waar je het vulkanische landschap van het eiland vanuit de lucht kunt bewonderen.

Parachutespringen in de regio Ampuriabrava in Girona, Catalonië

Parachutespringen in de regio Ampuriabrava in Girona, Catalonië

Parachutespringen

Parachutespringen is misschien wel een van de kortste ervaringen, maar er is absoluut veel moed voor nodig. Als het je eerste keer is, kun je altijd samen springen. Op deze manier kunt u zich concentreren op het genieten van de ervaring zonder dat u zich ergens anders zorgen over hoeft te maken, omdat de instructeur degene is die de parachute begeleidt. In het midden van het land vindt u enkele van de meest aanbevolen plaatsen om deze sport te beoefenen. Bijvoorbeeld de gemeente Piedrahíta in Ávila, en Lillo en Ocaña in Toledo. Maar er zijn nog veel meer plekken in Spanje waar je ook van deze activiteit kunt genieten. Kent u de noordkust? Kun je je iets beters voorstellen dan landen op de ongerepte stranden? Je zou kunnen beginnen met de kust van Sopelana (Biskaje) en zijn indrukwekkende landschappen. Of je kunt naar het noordoosten van het schiereiland gaan en over charmante dorpjes in de Pyreneeën in Lleida vliegen, zoals Oliana en Organyà.

Bungee-jumpen

Bungee-jumpen

Bungee jumpen

Het noorden van Spanje is een zeer populaire regio voor bungeejumpen. Daar vind je een ruim aanbod aan viaducten en bruggen, omringd door de rijke natuur waar dit deel van het land bekend om staat. In Gipuzkoa ligt een 62 meter hoge brug die bekend staat als de Azcárate. Van daaruit kun je sprongen maken vanaf verschillende hoogtes, dus als je dat liever hebt, kun je beginnen met gematigdere sprongen. Bij de Estrecho-brug in Galicië wacht je een enorme adrenalinekick, met een verval van 105 meter. Het is het belangrijkste platform voor de hoogste bungeejump van het land. En dat is niet alles; Er is een grote verrassing die heel leuk is: je mag een duik nemen voordat je weer omhoog stuitert! Galicië herbergt nog meer verborgen schatten waar je kunt bungeejumpen. Een voorbeeld hiervan is het Gundián-viaduct, een spoorbrug gebouwd over de rivier de Ulla, met een indrukwekkende boog van 52 meter. Op 85 meter hoogte is spanning gegarandeerd.

Man die een rotsblok beklimt in het Sierra de Albarracín-gebergte in Teruel, Aragón

Man die een rotsblok beklimt in het Sierra de Albarracín-gebergte in Teruel, Aragón

Klimmen

Een bestemming voor een uitje om een ​​aantal ongelooflijke bergen te beklimmen is het Groene Spanje, dat de regio’s Asturië, Baskenland, Galicië en Cantabrië combineert. Cantabrië biedt negen verschillende via ferrata-klimroutes, dit zijn bergpaden die zijn uitgerust en voorbereid om klimmers in staat te stellen rotswanden te beklimmen met behulp van trappen en leuningen, en meer. De dorpen Liendo, Matienzo en Ramales in Cantabrië zijn ook populaire plekken voor liefhebbers van deze sport. Met de komst van de winter veranderen sommige natuurlijke landschappen van het land in een magisch decor voor een intense klimdag. Een voorbeeld hiervan is de Naranjo de Bulnes in het Picos de Europa Nationaal Park (Asturië), dat verschillende routes heeft die alleen geschikt zijn voor ervaren klimmers, omdat het gebied gevoelig is voor harde wind. De regio Valencia herbergt dit seizoen nog een perfect gebied om te klimmen: de kloof in de Pueblo Blanco van Chulilla. Hier kunt u de rivier de Túria oversteken op weg langs de populaire Pantaneros-route. En in Aragón zijn er meer dan 1000 rotswanden die u kunt beklimmen tijdens uw bezoek aan Albarracín, een stad in de provincie Teruel met een onmiskenbaar middeleeuws karakter dat misschien wel je verrassen. Dit zijn slechts een handvol van de meest interessante gebieden in Spanje die avontuur inspireren. Waar wacht je op? Het beoefenen van extreme sporten zoals klimmen of bergbeklimmen in Spanje is de perfecte mix van adrenaline en natuur!