Asturië op een bord! Een culinaire reis


Een keuken die het resultaat is van lokale tradities en de ingrediënten die in deze regio te vinden zijn. Oude recepten die van generatie op generatie zijn doorgegeven tot op de dag van vandaag, klaar om van te genieten.

Cachopos de ternera (cachopos van ossenhaas)

Cachopos de ternera (cachopos van ossenhaas)

Cachopos

Twee ossenhaasjes in ei en paneermeel, met daarin verborgen ham en gesmolten kaas. Een heerlijk vleesgerecht, vaak geserveerd met een bijgerecht.

'Fabada asturiana' (stoofpot van bonen en varkensvlees)

‘Fabada asturiana’ (stoofpot van bonen en varkensvlees)

Fabada (witte bonenschotel)

Dit is misschien wel het bekendste gerecht uit de Asturische keuken. Het hoofdingrediënt zijn fabes, dit zijn grote witte bonen, gekookt met wat bekend staat als compango, een mix van verschillende soorten vlees zoals buikspek, chorizo ​​en morcilla… Een stevige maaltijd die perfect is om je op te warmen op koude dagen .

Chorizo ​​à la sidra

Chorizo ​​à la sidra

Chorizo ​​à la sidra

Een eenvoudig, smaakvol gerecht waarbij gebruik wordt gemaakt van de tweesterrenproducten uit Asturië. De chorizo’s worden gekookt in cider met een paar laurierblaadjes. Een heerlijk smakend gerecht dat doorgaans als voorgerecht of samen met andere tapas wordt geserveerd.

Bollos Preñaos

Bollos Preñaos

Bollos preñaos

Dit is een soort broodje dat in de oven wordt gebakken met daarin een chorizoworst. Dit eenvoudige maar verrukkelijke gerecht wordt geserveerd met een echt opvallend product: de beroemde Asturische sidra (cider), en wordt meestal geserveerd bij espichas, wat in wezen ciderfeesten zijn.

Asturische cider

Asturische cider

Sidra

Een symbool van identiteit dat is gemaakt met lokaal geteelde appels, dit is de enige soort cider ter wereld die escanciado is. Dit betekent dat het vanaf een bepaalde hoogte wordt geserveerd, door de fles met één hand op te tillen en de vloeistof op de zijkant van het glas te gieten om de cider van zuurstof te voorzien en het volle aroma naar voren te brengen.