Ansichtkaartbestemmingen in Asturië

Kleurrijk kustdorp met huizen langs water.


Landschappen om verliefd op te worden

De landschappen in Asturië zijn als geen ander. Als u naar het noorden reist en het gebied van Groen Spanje binnengaat, komt u oog in oog te staan ​​met indrukwekkende bergen, meren die uit een legende lijken te komen, kliffen, grotschilderingen, vissersdorpjes aan de Cantabrische Zee, enz. De beste manier om te genieten Asturië is om met de auto rond te rijden en rustig naar elke hoek te reizen. Iedereen die naar Asturië reist, wordt verliefd op de plaatsen, de mensen en op het gevoel een volledig unieke reis te hebben gehad.

Meren van Covadonga

Meren van Covadonga © Pedro Giráldez Sotelo

Meren en Onze Lieve Vrouw van Covadonga, een must-see

Als er één iconische plek is in het Picos de Europa Nationaal Park, dan zijn het de meren van Covadonga. Deze meren liggen verborgen tussen hoge toppen op meer dan 1.000 meter hoogte. Ze zijn omgeven door groene weiden waar ze in kunnen liggen, de koeien grazen er vredig en hun water is als een spiegel waarin ze een wens kunnen doen. De reis kan worden afgerond door naar het nabijgelegen Covadonga-heiligdom en de Heilige Grot in de berghelling te gaan, waar het beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Covadonga is gehuisvest.

Cudillero, Asturië

Cudillero, Asturië

Cudillero, een natuurlijk amfitheater

Bij aankomst in dit dorp lijken tientallen kleurrijke huizen op de heuvel als een waterval in de haven te vallen. Dit is Cudillero, een van de mooiste dorpen van Spanje. Deze kustsfeer komt tot uiting in de beelden van vis die aan de deuren van huizen ligt te drogen, de geur van salpeter, de gerechten die je in de restaurants kunt proberen, enz. Naast een wandeling door het charmante lager gelegen deel van het dorp is het ook de moeite waard naar de vuurtoren klimmen of naar een nabijgelegen strand gaan, zoals El Silencio.

Ballotastrand in Llanes

Ballotastrand in Llanes

Llanes, kustplaats

Zorg ervoor dat u uw camera meeneemt om de middeleeuwse oude stad en de oogverblindende schoonheid van de kust vast te leggen. Een bijzonder interessante plek zijn de Cubes of Memory van de Baskische kunstenaar Agustín Ibarrola: schilderijen vol symbolen op betonblokken die de haven beschermen en van uiterlijk veranderen naarmate het licht gedurende de dag verandert. Llanes heeft tientallen stranden om op te ontspannen. Er zijn enkele bijzondere zoals Gulpiyuri waar het zeewater via een tunnel tussen de rotsen het strand bereikt.

Niemeyer Centrum, Avilés

Niemeyer Centrum, Avilés © Ayuntamiento de Avilés

Avilés, een contrast tussen traditie en avant-garde

Als je langs de rivieroever loopt en rondkijkt in de oude binnenstad van dit Asturische dorp, een van de best bewaarde dorpen in het noorden van Spanje, lijkt het misschien alsof er geen plaats is voor avant-gardekunst. Maar dit kan niet verder van de waarheid zijn. Architect Oscar Niemeyer koos Avilés als locatie voor de bouw van het Niemeyer Cultureel Centrum: verschillende witte constructies in futuristische vormen die onderdak bieden aan tentoonstellingen, concerten, enz.

Kerk van Santa María del Naranco, Asturische pre-romaanse stijl

Kerk van Santa María del Naranco, Asturische pre-romaanse stijl

De kunst van een voormalige koning in Oviedo

Als we een tijdmachine hadden, zouden we teruggaan naar het Asturië van de 9e eeuw om Ramiro I te ontmoeten, het hoofd van een klein middeleeuws koninkrijk. Onder zijn bewind werden drie van de mooiste voorbeelden van Asturische pre-romaanse kunst gemaakt, een kunstvorm die nu uniek is in de wereld. Dit zijn de Santa María del Naranco, San Miguel de Lillo en Santa Cristina de Lena, gelegen in de prachtige natuurlijke omgeving van Monte Naranco in Oviedo. Een plek om te ontsnappen aan het lawaai, net zoals koning Ramiro I dat deed in zijn tijd.

Prehistorisch park in Teverga

Prehistorisch park in Teverga

Grotten met schilderijen uit het Boven-Paleolithicum

Hoewel het Boven-Paleolithicum tussen de 40.000 en 10.000 jaar geleden dateert, bewaren verschillende grotten in Asturië enkele van de belangrijkste kunstcollecties uit deze periode in Europa. En sommige van deze grotten zijn daadwerkelijk te bezoeken, zoals Tito Bustillo, La Peña en Candamo. Bezoekers zijn vaak verbaasd over de schilderijen van dieren, zoals bizons, die verborgen zijn in deze grotten.

Cabo Peñas, Asturië

Cabo Peñas, Asturië

Cabo Peñas, de onmetelijkheid van de Cantabrische Zee

De volgende voorgestelde route brengt ons naar het meest noordelijke punt van Asturië, naar Cabo Peñas tussen Gijón en Avilés. De kliffen en intens groene weilanden zijn werkelijk prachtig. De legendarische vuurtoren geeft deze plek een speciaal tintje en beschikt over een interpretatiecentrum waar je meer te weten kunt komen over vuurtorens, scheepswrakken en stormen. De beste tijd om te bezoeken is bij zonsondergang, wanneer de rode tinten alles lijken over te nemen.

Somiedo-natuurreservaat

Somiedo-natuurreservaat

Somiedo, de schoonheid van een natuurgebied

Wandelen tussen de bergen, kleine dorpjes en perfect bewaarde meren terwijl je ademhaalt in een pure en bijzondere omgeving is de beste manier om te begrijpen waarom dit natuurreservaat ook een biosfeerreservaat is. Dit land brengt de essentie van de nomadische geschiedenis over. De geluiden en kleuren veranderen op elke plek en volledige rust is verborgen op een van de mooiste plekken: het Lago del Valle, een gletsjermeer en het grootste van Asturië.