Ambachtelijke ambachten op Lanzarote

Gevlochten rieten manden close-up.


Wat mag je mee naar huis nemen?

Keramiek en aardewerk, op traditionele wijze gemaakt van terracotta, in een eenvoudige primitieve stijl. Enkele van de meest traditionele voorwerpen zijn “Novios del Mojón”: een paar mannelijke en vrouwelijke figuren die vroeger door verloofde koppels werden uitgewisseld. Ook mandenwerk en voorwerpen gemaakt met palmbladeren en andere plantaardige vezels. Palmbladeren zijn een traditioneel materiaal op Lanzarote, gebruikt voor het maken van matten, tassen, kaasvormen en strohoeden. In textiel zit borduurwerk, kant en getekend werk. Een andere souveniroptie zijn de beroemde timples, een traditioneel muziekinstrument van de Canarische Eilanden, dat lijkt op een kleine gitaar.

Hoeden van palmblad, Lanzarote

Hoeden van palmbladeren, Lanzarote © Cabildo de Lanzarote

Ambachtelijke markten

Deze ambachtelijke producten zijn veelal te vinden in de belangrijkste winkelgebieden van de grote steden. Er zijn ook veel weekendmarkten op het eiland met veel kraampjes waar ambachtelijke goederen worden verkocht. Een van de bekendste is de markt van Teguise, die op zondagochtend wordt gehouden. Veel van de standhouders in Teguise zullen op zaterdag ook aanwezig zijn op de markt van Arrecife op zaterdagochtend, en op vrijdagmiddag op de markt van Costa Teguise. Op zaterdagochtend is er ook de Haría-markt, gespecialiseerd in traditioneel handwerk en biologisch voedsel, en op zondagochtend is er ook de Haría-markt, gespecialiseerd in traditioneel handwerk en biologisch voedsel. de boeren- en ambachtsmarkt in Tinajo.

Ambachtelijke poppen, Lanzarote

Ambachtelijke poppen, Lanzarote © Cabildo de Lanzarote

Educatieve workshops

De kunst-, cultuur- en toerismecentra van Lanzarote verkopen ook het handwerk van het eiland. En een van deze centra, het Farm Workers’ Museum House, organiseert educatieve workshops met ambachtslieden van het eiland.