Almería: rustige, ongerepte baaien en stranden

Zonsondergang bij bergachtige kustlijn met kalme zee.


Reis naar een biosfeerreservaat

Ontspan in een afgelegen baai badend in transparant water, maak een paardrijtocht langs de kliffen, ga het mediterrane bos in, ontdek de filmische Rodalquilar-vallei en nog veel meer. Dit zijn slechts enkele van de ideeën om de tijd te vertragen in de meest oostelijke provincie van Andalusië. Het natuurreservaat Cabo de Gata-Níjar, dat in 1997 tot biosfeerreservaat werd verklaard, is de best bewaarde schat van Almería. Fans van de oorspronkelijke bestemmingen zullen de onveranderde natuur waarderen, beschermd tegen stedelijke overdaad en ook uitgerust met de nodige diensten om van een milieuvriendelijke vakantie te genieten.

Monsul-strand, Almería

Monsul-strand, Almería

Van Carboneras tot Cabo de Gata

Het is de moeite waard om de Spaanse kuststreek te bezoeken om te begrijpen waarom het een extra dosis rust en ontspanning biedt. De wilde en rustige stranden (Mónsul, Los Genoveses, Las Salinas, Cala del Plomo, Cala de Enmedio, enz.) liggen dicht bij andere stedelijke stranden (San José, Agua Amarga, La Almadraba…) die in juli en augustus drukker zijn. De route van het park van noord naar zuid begint in Carboneras en eindigt in San Miguel de Cabo de Gata en loopt door steden als: Agua Amarga, Fernán Pérez, Las Negras, Rodalquilar, Isleta del Moro en San José. Het inspirerende natuurgebied omvat verbazingwekkende gezichtspunten zoals Arrecife de las Sirenas en Amatista; en er zijn ideale plekken om vogels te spotten, zoals Salinas del Cabo de Gata, en prachtige wandelingen langs vulkanische kliffen om te verkennen.

Genoveses-strand, Almería

Genoveses-strand, Almería

Bomen in Cabo de Gata, Almería

Bomen in Cabo de Gata, Almería

Duurzame accommodatie en vrije tijd

Het milieubewustzijn is heel duidelijk aanwezig in de meeste vrijetijdsactiviteiten en accommodatiemogelijkheden in Cabo de Gata-Níjar. Er zijn voldoende mogelijkheden bij het kiezen van accommodatie. Kleine, charmante hotels, landelijke huizen die deel uitmaken van het landschap, landhuizen omgebouwd tot ecologische boerderijen, hostels in typische vissershuisjes, campings, enzovoort. De locatie zal ook afhangen van of u liever in een meer bevolkt gebied verblijft of in een afgelegen accommodatie midden in de kilometerslange natuur.

Landschappen in Cabo de Gata, Almería

Landschappen in Cabo de Gata, Almería

De kust te paard of op quads

Paardrijden langs de kliffen, de oude forten en de rand van de meest emblematische stranden van het natuurreservaat kan een ervaring zijn die uw reis echt uniek maakt. Als je wilt, kun je een tocht maken met een gespecialiseerde gids om te voorkomen dat je verdwaalt, en vooral om de nodige technische vaardigheden te verwerven als je weinig ervaring hebt met paardrijden. Andere alternatieven zijn de mountainbike- en quadroutes. Voor dit laatste wordt aanbevolen om de aangegeven paden volledig te respecteren om de vredige sfeer in dit grote natuurlijke toevluchtsoord dat omringd wordt door de Middellandse Zee niet te schaden.

Fietser kijkt naar een baai in Cabo de Gata, Almería

Fietser kijkt naar een baai in Cabo de Gata, Almería