Almería: pittoreske stranden en geweldige plannen

Zonsondergang op een rotsachtig strand met mensen.


Beginnend met de kust, dit zijn enkele van de stranden die je niet mag missen: Monsul: een van de beroemdste scènes uit Indiana Jones and the Last Crusade werd hier gefilmd, met in de hoofdrollen Sean Connery en Harrison Ford en geregisseerd door Steven Spielberg. Het was ook het decor voor een deel van de film Anthony and Cleopatra, met in de hoofdrol en geregisseerd door Charlton Heston; Het verhaal zonder einde; De avonturen van Baron Munchausen, met Robin Williams en Uma Thurman; en Talk to Her, geregisseerd door Pedro Almodóvar. Algarrobico: hier is een van de klassieke films aller tijden opgenomen: Lawrence of Arabia, met Peter O’Toole in de hoofdrol.

El Sombrerico: dit strand vormde het decor voor enkele scènes in Treasure Island, met onder meer Orson Welles in de cast. El Palmer en Los Escullos: scènes uit de James Bond-film Never Say Never Again, met in de hoofdrol Sean Connery, werden op deze twee stranden gefilmd. Maar het zijn niet alleen maar stranden: een andere essentiële filmlocatie in Almería is de Tabernas-woestijn. Dit wordt beschouwd als het enige woestijngebied in continentaal Europa en heeft het decor geboden voor veel verschillende films; met name veel Spaghetti Western- of Europese Western-films, een subgenre van de Western, waaronder speelfilms als de Dollars Trilogy, waarvan The Good, the Bad and the Ugly, met Clint Eastwood in de hoofdrol, waarschijnlijk is de meest bekende.

Strand van Los Escullos in het natuurpark Cabo de Gata, Almería, Andalusië

Strand van Los Escullos in het natuurpark Cabo de Gata, Almería, Andalusië

Op deze plek zijn ook films uit andere genres opgenomen, zoals Lawrence of Arabia; Cleopatra, met Elizabeth Taylor in de hoofdrol; Conan the Barbarian, met acteur Arnold Schwarzenegger; Indiana Jones en de laatste kruistocht; of, meest recent, Exodus: Gods and Kings, geregisseerd door Ridley Scott en met Christian Bale in de hoofdrol. Series zoals Doctor Who, Penny Dreadful, Black Mirror of het beroemde Game of Thrones hebben ook een deel van een van hun afleveringen gefilmd in deze woestijn. Wil je optimaal genieten van deze plek en een onvergetelijke dag beleven, dan kun je ook terecht in themapark Oasys MiniHollywood, een ideaal dagje uit met of zonder kinderen. Hier kun je de sets bezoeken die bewaard zijn gebleven uit sommige westerns, veel verschillende shows zien, in de zomer van het watergebied genieten en zelfs een dierenasiel verkennen.

Uitzicht op het themapark Oasys MiniHollywood in Tabernas, Almería, Andalusië

Uitzicht op het themapark Oasys MiniHollywood in Tabernas, Almería, Andalusië © StevanZZ

Terugkijkend op Game of Thrones was deze show zo succesvol dat er een fietsroute is gecreëerd die langs 20 verschillende filmlocaties voert, dus als je van de serie houdt en rondfietst, mis deze dan niet. Als u de voorkeur geeft aan een minder veeleisend plan, is het natuurlijk ook een prima optie om deze route met de auto of een ander vervoermiddel af te leggen. Andere belangrijke locaties in Almería die in de beroemde serie voorkomen, zijn voorbij de Tabernas-woestijn (het grondgebied van de Dothraki), en die je tijdens je reis niet mag missen, zijn de Mesa Roldán-toren, vlakbij het strand van Los Muertos, waar de slag om Meereen plaatsvond, of het Alcazaba van Almería, de locatie voor de hoofdstad Dorne in het zesde seizoen. Deze precieze locatie vormde ook het decor voor enkele scènes in Indiana Jones and the Last Crusade en Never Say Never Again.

Middeleeuwse muren van het Alcazaba in de stad Almería, Andalusië

Middeleeuwse muren van het Alcazaba in de stad Almería, Andalusië

Zoals je kunt zien is Almería een filmisch land, dus als je van films houdt en je wilt staan ​​op de locaties die worden gebruikt voor grote producties waar ook enkele van de beroemdste acteurs ter wereld hebben gestaan, dan is dit de plek voor jou . Ben je klaar?