Alles wat er te zien en te doen is in Formentera, een van de kleinste Balearen


Geniet van de stranden

Het eerste dat u moet doen als u op het eiland aankomt, is rechtstreeks naar het strand gaan. Hier vind je baaien waar je van droomt, zoals Caló d’Es Morts en Cala Saona of enkele van de grotere stranden zoals Ses Illetes en Es Migjorn. Welke je ook kiest, al deze plaatsen delen fijn wit zand, transparant blauw en turquoise water dat zich uitstrekt tot aan de horizon, en een gevoel van rust dat je voelt zodra je tenen het zand raken.

Boven: Cala Saona / Onder: het strand van Es Migjorn

Boven: Cala Saona / Onder: het strand van Es Migjorn

Bezoek de zeebodem

De zeebodem is net zo spectaculair als de stranden. Met de duikcentra van Formentera kun je de waterdieptes verkennen die een groot aantal rotsformaties, een enorme biodiversiteit en het grootste scheepswrak van de hele Middellandse Zee verbergen, de Don Pedro, een vrachtschip van meer dan 140 meter lang. Maar als u zich nog niet helemaal klaar voelt voor zuurstoftanks en neopreen, hoeft u zich geen zorgen te maken, want u kunt altijd beginnen met leren duiken; Als alternatief is snorkelen een andere geweldige optie om het rijke leven onder water rond dit eiland te ontdekken.

Het gezonken schip Don Pedro, Formentera

Het gezonken schip Don Pedro, Formentera

Ontdek enkele van de vuurtorens

Een van de grote trekpleisters van het eiland zijn de vuurtorens, waar je over hoge kliffen kunt uitkijken en van een prachtig uitzicht kunt genieten. Cap de Barbaria is een van de bekendste, dankzij enkele optredens op het grote scherm, en vanwege La Cueva Foradada, een gat in de rots dat je naar een klein balkon direct op de klif leidt waar je het uitzicht kunt bewonderen . Een andere die je niet mag missen is de vuurtoren van La Mola. Het is een echt icoon van Formentera, gelegen op het hoogste punt van het eiland, en het omliggende landschap is adembenemend. En tot slot heb je de vuurtoren van La Savina. Het ligt zo dicht bij de haven dat het zowel het eerste als het laatste is dat je op het eiland ziet.

La Mola-vuurtoren in het dorp El Pilar de la Mola, Formentera

Vuurtoren La Mola in het dorp El Pilar de la Mola, Formentera © Alex Martin

Dwaal door witgekalkte dorpjes

Overal in Formentera staan ​​gebouwen in de klassieke mediterrane stijl: eenvoudig, functioneel en altijd wit geschilderd. Er zijn zes steden en dorpen op Formentera, maar de hoofdstad is Sant Francesc, dat met 3000 inwoners het centrum van het eilandleven is. Hier vindt u ook enkele van de bekendste markten van het eiland, samen met een scala aan diensten en restaurants. La Savina is een andere stad op het eiland en het zal de eerste zijn die je ziet, aangezien hier de veerboten aanmeren. In La Savina is de haven de ster van de show, waar vooral in de zomermaanden een groot aantal boten aanmeren. En natuurlijk kun je ook heerlijk ronddwalen in de kleinere dorpjes: Sant Ferran, Es Pujols, Es Caló de Sant Agustí en El Pilar de la Mola. Formentera is misschien een klein eiland, maar het heeft veel te bieden. Stranden waar je van droomt, mooie dorpjes en vuurtorens met adembenemende uitzichten. Kom en ontdek een van de juwelen van de Middellandse Zee.

Witte huis in Sant Francesc, Formentera

Witte huis in Sant Francesc, Formentera