4 stranden om te bezoeken in de winter in Spanje

Wandelaar fotografeert zonsondergang op strand.


Cofete-strand, op Fuerteventura

Wist u dat de Canarische eilanden een gemiddelde jaartemperatuur van rond de 20 ºC hebben? De paradijselijke stranden zijn de ideale plekken om te zien in de winter. Laat je jas thuis, je hebt alleen een zwempak nodig en de wens om af te koelen komt vanzelf. Als u het eiland binnenkomt Fuerteventura jij zult ontdekken Cofete-strandgelegen in het hart van de Natuurreservaat Jandía.Met een felle zon aan de hemel begin je langs het fijne zand te lopen en beetje bij beetje zul je een heel lang perzikkleurig, maagdelijk en ongeëvenaard Eden ontdekken. Ruim 14 kilometer met aan weerszijden 800 meter hoge bergen, bekend als het Jandía-bergmassief, de Islote en de Roque del Moro. Je kunt ook de raadselachtige Villa Winter bezoeken, die honderden kaartsleutels uit de Tweede Wereldoorlog verbergt.

Cofetestrand in Fuerteventura, Canarische Eilanden

Las Catedrales-strand, in Galicië

Las Catedralesook wel bekend als het strand van Aguas Santas, ligt in de prachtige gemeente Ribadeoin Galiciëgrenzend aan de Cantabrische Zee.Eén van de bijzonderheden die het strand een natuurmonument waardig maken, is dat je bij eb in de unieke boogvormige rotsformaties kunt wandelen. Een indrukwekkend klifgebied waar lichtstralen tussen de rots en het water sluipen.Het is niet verrassend dat het in de zomer een van de favoriete plekken wordt van veel liefhebbers van de zee en fotografie. Wat veel mensen niet weten is dat de schoonheid ervan ook in de winter te zien is, dus als je gaat, kun je in alle rust genieten van een filmische omgeving.

Las Catedrales-strand in Ribadeo, Lugo

Genoveses strand, in Andalusië

Voordat u het strand bezoekt, moet u eerst ‘The Rat Patrol’ bekijken, een veelgeprezen oorlogsserie over de Tweede Wereldoorlog, of ‘The Wind and the Lion’, een Amerikaanse dramafilm uit 1975. Door de films zul je begrijpen waarom het strand van Genoveses een filmbestemming voor iedereen wordt.Gelegen in de gemeente Níjar, binnen de Natuurreservaat Cabo de Gata, Andalusië, Genoveses strand heeft veel plekken om te ontdekken. Het is breed en ligt verscholen tussen meer dan 1 kilometer promenade, omgeven door duinen en typische flora voor het gebied: cactusvijgen of hoge pitaco-agaves.Als je moedig bent, kun je gaan zwemmen en zelfs een beetje leren surfen in de kalme wateren. In de koudere seizoenen is het weer meestal aangenaam.

Los Genoveses-strand, Almeria

Poo-strand, in Asturië

Eindelijk, vlakbij de gemeente Llanesin Asturiëzul je ook vinden Poep strand. Als een droom zie je in de verte een zoutwateroase. Geen lawaai, alleen de natuur en de zee in de verte.Het Poo-strand wordt gevormd aan de monding van de Vallina-rivier. De vorm is anders dan al het andere dat je ooit hebt gezien. Wanneer het tij stijgt, komt de zee door de berg naar binnen en vormt een ondiepe natuurlijke oase. En als het uitgaat, blijft het fijne witte zand nat, zodat uw kleintjes rustig kunnen spelen.

Poepstrand in Llanes, Asturië