4 snelle uitjes in steden in het binnenland van Spanje

Toeristen bewonderen bloempotten aan zonovergoten witte muur.


Teruel, Aragon

De Mudejar-kunst is Werelderfgoed vanwege zijn historische en architectonische waarde. Hier kunt u enkele prachtige gebouwen ontdekken, zoals de kathedraal van Santa María de Mediavilla, de Mudejar-toren van El Salvador of de Paseo del Óvalo-trap en de gravure van de geliefden van Teruel, een stadslegende die vergelijkbaar is met het verhaal van Romeo en Julia. Als u bovendien van de gastronomie en de sfeer wilt genieten, moet u een bezoek brengen aan de Plaza del Torico, genoemd naar de fontein in het midden, gekroond door een kleine metalen stier. Dit is het hart van de stad en de perfecte plek om de typische gerechten te proberen, zoals gazpacho met solapabrood, herdersstoofpot of hankjes.

Uitzicht op de kathedraal van Santa María de Mediavilla in Teruel

Uitzicht op de kathedraal van Santa María de Mediavilla in Teruel

Burgos, Castilië en León

Een middeleeuwse stad die nog steeds enkele charmante elementen uit de middeleeuwen bewaart, zoals de gotische kathedraal van Santa María, die door de UNESCO tot Werelderfgoed is benoemd. Je moet ook naar het uitkijkpunt van het kasteel gaan, waar je de hele stad aan je voeten kunt zien. En als u wilt genieten van de gastronomie van Burgos, is Las Llanas een must-see, een gebied waar u een groot aantal bars en restaurants vindt met de beste sfeer, waar u delicatessen kunt proberen zoals bloedworst en Burgos-kaas, of de typische “cojonudos”, met pittige chorizo, hete peper en kwarteleitjes. Een hele delicatesse!

Uitzicht op de gotische kathedraal van Santa María in Burgos

Uitzicht op de gotische kathedraal van Santa María in Burgos

Cordoba, Andalusië

Deze stad, een perfecte mix van geschiedenis en moderniteit, staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. U zult genieten van een wandeling door de Judería, de oude Joodse wijk waar u het grootste deel van het gastronomische en recreatieve aanbod vindt. De stad beschikt ook over prachtige gebouwen, zoals de moskee-kathedraal met zijn gekleurde bogen, het Alcázar de los Reyes Cristianos met zijn prachtige patio’s en het Palacio de Viana met zijn tuinen en fonteinen. Cordoba biedt ongelooflijke gastronomie, waaronder salmorejo-soep, gebakken broodjes met flamenquines en ajo blanco-soep.

Uitzicht op een van de straten van de oude Joodse wijk, Judería, in Cordoba

Uitzicht op een van de straten van de oude Joodse wijk, Judería, in Cordoba

Bilbao, Baskenland

Een kleine stad, maar met een groot aantal plannen om te doen en plekken om te ontdekken. Een van de modernste iconen mag u niet missen: het Guggenheim Museum voor hedendaagse kunst. En van modern tot klassiek: na een bezoek aan het museum kun je terecht in de oude binnenstad, het stadscentrum en de perfecte plek om traditionele producten te kopen. Hier kun je ook de kathedraal van Santiago bewonderen en genieten van de Baskische gastronomie met pintxos, kleine porties van verschillende soorten voedsel die meestal op een stuk brood worden gegeten en tijdens een kroegentocht worden gegeten. Tenslotte is een bezoek aan Bilbao niet compleet zonder een aangename wandeling bij zonsondergang langs de riviermonding, een onvergetelijke herinnering. Zoals je kunt zien, is er in deze steden geen gebrek aan plannen. Cultuur, geschiedenis en gastronomie mixen om u een perfect uitje te bieden. Maar dit zijn slechts enkele van de steden in Spanje waar je heerlijk kunt verblijven. Er wachten nog vele anderen op jou om ze te ontdekken.

Uitzicht op de straten en de rivier rondom de Ribera-markt in Bilbao

Uitzicht op de straten en de rivier rondom de Ribera-markt in Bilbao