4 groepservaringen in Spanje, behalve naar het strand gaan


Vliegen in een heteluchtballon

Er wordt gezegd dat de beste manier om een ​​bestemming te ontdekken te voet is en de steegjes, winkels en paden verkent. Maar vaak wordt vergeten dat een belangrijk onderdeel van het volledig kennen van een plek… het zien is hoe het er vanuit de lucht uitziet. Met een ballon omhoog gaan is een unieke ervaring die aan al je verwachtingen voldoet. Spanje kent honderden plekken waar je de mooiste landschappen kunt zien. Je kunt over Toledo vliegen, in Castilië-La Mancha, een erfgoedstad; je zult ook Segovia zien, in Castilië en León, en zijn indrukwekkende Romeinse erfenis; en Girona, in Catalonië, waar u de verbinding kunt verbreken in een van de mooiste natuurparken in de regio, het natuurpark Zona Volcánica de la Garrotxa.

Afbeeldingen van heteluchtballonnen in Spanje © Foto arriba: Juan Enrique Barrio

Afbeeldingen van heteluchtballonnen in Spanje © Foto arriba: Juan Enrique Barrio

Ga paintballen op enkele van de beste golfbanen van Europa

Nadat je de adrenaline hebt ervaren van het vliegen over het land, speel je paintball om de adrenaline te voelen van het aanraken van de grond. Spanje maakt het je gemakkelijk en biedt je honderden perfect uitgeruste velden waar je een geweldige tijd kunt hebben met je vrienden. Je kunt samen met experts spelen in Girona, Catalonië, waar enkele van de meest opmerkelijke toernooien in de regio worden georganiseerd. Je zult ook de prestigieuze golfbanen in Villanueva de Duero verkennen, op een half uur rijden van Valladolid, in Castilië en León; en de banen in Sevilla, een prachtige Andalusische stad waar je een veld van meer dan 20.000 vierkante meter en zeven omgevingen vindt waar je kunt spelen.

Groep vriendinnen na het doen van paintball

Groep vriendinnen na het doen van paintball

Fiets over de historische groene wegen

De groene wegen (Vías Verdes) zijn een echt geschenk voor fiets- en natuurliefhebbers. Mocht je ze nog niet kennen: het zijn veelal oude Spaanse treinsporen die zijn aangepast voor wandelen en fietsen. Er liggen ruim 3.400 kilometer Vías Verdes en bijna 130 routes op je te wachten. Zachte hellingen en perfecte bewegwijzering, het ideale plan om te genieten van het planten- en dierenleven. Tot de klassiekers behoren de Vía Verde de Ojos Negros in Teruel, Castellon en Valencia; de Vía Verde del Aceite en Subbética in Jaen en Cordoba; de Vía Verde del Tajuña in Madrid; de Vía Verde de Alcaraz in Albacete; en de Vía Verde de la Sierra in Cadiz en Sevilla.

Toeristen op de fiets door de natuur

Toeristen op de fiets door de natuur

Adem rust in door te verblijven in landelijke accommodaties

Om af te ronden en te genieten van een rustige, landelijke accommodatie – zoals boerderijen, landhuizen, landhuizen of landhuislodges – is dit de ideale plek om uit te rusten. Natuurlijke en gezonde omgevingen, vlakbij de bergen, ver van de steden, waar het inademen van frisse lucht het eerste is wat je doet en in de zon liggen het tweede. In Catalonië vind je de “masías”, indrukwekkende boerderijen in het veld gemaakt van ongepolijste steen en houten balken van Romeinse oorsprong; in Andalusië, specifiek in Granada, vind je de “casas cueva”, accommodatie gebouwd door het afgraven van de grond; en in Asturië kun je slapen in een ongewone hut bovenop een boom, perfect om een ​​vleugje avontuur aan de hele reis toe te voegen.

Backpackermeisje met een koe

Backpackermeisje met een koe