10 must-do-plannen tijdens een bezoek aan San Sebastian

Baai met strand, boten en stad tegen heuvels.


Ervaringen op uw to-do-lijst voor uw volgende reis

San Sebastian staat bekend als een van de mooiste en meest stijlvolle steden van Spanje. Terwijl u rustig door de stad wandelt, wordt het duidelijk dat deze reputatie meer dan verdiend is. Wandelen rond de baai van La Concha, kijken naar de Kam van de Wind, dwalen door de oude stad en de paleizen en theaters uit de Belle Époque ontdekken. Hier zijn 10 ideeën voor een uitje in San Sebastian:

La Concha-strand, San Sebastian

La Concha-strand, San Sebastian

Neem een ​​verfrissende duik op het strand van La Concha

Flaneren langs het strand, een foto maken met de iconische witte balustrades… En nog meer geluk heb je als je een glimp opvangt van de zonsondergang. Wat is er beter dan van de gelegenheid gebruik te maken om naar wat wordt beschouwd als een van de mooiste baaien ter wereld te gaan.

Wind Comb, San Sebastián

Wind Comb, San Sebastián © Basquetour

Zie hoe de Kam van de Wind de lucht van de stad temt

Misschien wel het grootste symbool van San Sebastian. Deze buitensculpturen van Eduardo Chillida zijn te vinden aan het einde van het strand van Ondarreta, aan de voet van Monte Igueldo. Het is werkelijk magisch om te zien hoe de stukken staal ‘converseren’ met de wind en de golven op de zee.

Uitzicht op de baai van La Concha 's nachts vanaf Monte Igueldo.

Uitzicht op de baai van La Concha ’s nachts vanaf Monte Igueldo. © Basquetour

Beklim de Monte Igueldo in een kabelbaan die meer dan 100 jaar oud is

Zo krijg je het beste panoramische uitzicht over de stad te zien. De ervaring van het beklimmen van een kabelbaan met houten rijtuigen, die teruggrijpt op de tijd dat mensen decennia geleden naar casino’s en danszalen gingen, heeft een zekere romantiek en charme. Zodra je de top bereikt, zijn de uitzichten werkelijk uniek. Er is ook een pretpark met traditionele attracties.

Teller van pinchos in een bar in San Sebastian

Balie van pinchos in een bar in San Sebastian © Turismo de San Sebastián

Dwaal rond en eet pinchos in de oude stad

Een van de grootste gastronomische geneugten in deze stad is het proberen van txakoli-wijn met hun beroemde pinchos, kleine culinaire creaties die je op de toonbanken in bars kunt vinden. Het is meer dan een gastronomische traditie, het is een sociaal gebruik dat ze graag met anderen delen. Het plezier van eten wordt gecombineerd met een wandeling door de verkeersvrije straten om plaatsen te vinden zoals het levendige Plaza de la Constitución en monumenten zoals de basiliek van Santa Maria del Coro en de kerk van San Vicente. Iedereen die geïnteresseerd is om zijn eigen pinchos te leren maken, zal blij zijn te horen dat er verschillende workshops zijn waar wordt geleerd hoe je deze kunt maken.

Miramarpaleis, San Sebastian

Miramarpaleis, San Sebastian

Voel je een lid van de koninklijke familie in het Miramar Palace

Dit is de voormalige zomerresidentie van de koninklijke familie. Hoewel het paleis slechts af en toe geopend is, kun je door de prachtige tuinen wandelen en genieten van het uitzicht op de baaien en het eiland Santa Clara dat er vlak voor ligt.

Congrescentrum en auditorium Kursaal, San Sebastian

Congrescentrum en auditorium Kursaal, San Sebastian

Bewonder het Kursaal vanaf de La Zurriola-brug

De kubussen ontworpen door Rafael Moneo voor het Kursaal Congrescentrum en Auditorium zijn nu een embleem van San Sebastian geworden. Het is een extra bijzondere plek omdat het de locatie is van het beroemde filmfestival van de stad. Overdag springt hij in het oog, maar ’s avonds is hij nog indrukwekkender. Dicht bij de brug vind je ook twee legendarische gebouwen waar iedereen zich een filmster zou voelen: het glamoureuze en historische Victoria Eugenia Theater – het is de moeite waard om naar een van de shows te gaan – en Hotel María Cristina, geïnspireerd door de Belle Époque , waar wij een drankje met uitzicht op het theater van harte aanbevelen.

La Concha-strand en Monte Urgull

Strand La Concha en Monte Urgull © Turismo de Gipuzkoa

Ontdek het verleden van de stad door de Monte Urgull te beklimmen

Als het beklimmen van de Monte Igueldo je aanspreekt, dan zal de Monte Urgull dat zeker ook doen. Vanaf de top zie je de drie stranden van San Sebastian. Er zijn ook overblijfselen van de muur in dit gebied, evenals de kanonnen en het Historisch Museum, als u meer over de stad wilt leren.

La Perla-spa, San Sebastian

La Perla-spa, San Sebastian

Ontspan in La Perla

Dit thalassotherapiecentrum is ruim 100 jaar oud en is een van de beste plekken in de stad om je te laten verzorgen. Het gebouw is ontworpen om de Europese adel te huisvesten en biedt uitzicht over de baai van La Concha. De gunstige eigenschappen van het zeewater doen de rest. Overigens: er zijn ook twee terrassen en een restaurant met uitzicht.

Boten die de haven van San Sebastian verlaten

Boten die de haven van San Sebastian verlaten © Turismo de San Sebastián

Bevaar de zeeën

In een stad die zo verbonden is met de zee, is zeilen een must. Je kunt een catamarantocht maken, de boot nemen naar het eiland Santa Clara of je aanmelden voor een expeditie om walvissen te spotten… Eenmaal terug op het droge zijn de kleuren bij zonsondergang ongelooflijk vanuit de haven. Het aquarium van de stad bevindt zich ook in de baai.

Martín Berasategui in de keuken van zijn restaurant

Martín Berasategui in de keuken van zijn restaurant

Ga naar een restaurant met Michelinsterren

De cijfers spreken voor zich: San Sebastian is een van de steden ter wereld met de meeste Michelinsterren per vierkante meter. En in San Sebastian en omgeving vind je drie restaurants met drie Michelinsterren: Arzak, Akelarre en Martín Berasategui. Daarom eet je niet alleen goed, maar ook fenomenaal in deze stad. Het uitproberen van een van de creaties in een van de beste restaurants ter wereld zal waarschijnlijk een onvergetelijke ervaring zijn. Iedereen die geïnteresseerd is in de Baskische keuken kan een bezoek brengen aan een van de traditionele ciderhuizen in de omgeving of een stijlvolle wijnmakerij, zoals Marqués de Riscal (in Elciego) en Ysios (in Laguardia), beide in Álava.