10 magische momenten op La Palma

Kleurrijke mineraalrijke waterval met mos.

Er zijn plaatsen die je unieke, magische momenten zullen bezorgen…momenten waarop je denkt “dit is wat ik altijd al wilde ervaren”. Plaatsen die speciaal voor u en uw smaak zijn gemaakt. La Palma, bekend als het “isla bonita” (prachtig eiland), op de Canarische Eilanden, is een van die plaatsen.

Wandelaar boven La Palma

1:Wandelen op La Palma

Loop door dichte bossen met gigantische varens. Baan je een weg naar een caldera of kijk in spectaculaire diepe kloven. Steek het eiland over, met de wolken onder je of volg een reeks vulkanen. Geef u over aan de charme van de wandelpaden op La Palma.

Roque de los Muchachos-observatorium op La Palma

Observatorium Roque de los Muchachos op La Palma © Holbox

2:Buitenastronomie

Rijd naar het uitkijkpunt Llanos del Jable. Stap uit de auto en kijk omhoog. Wij waarschuwen u: u kunt er niets aan doen dat u verrast wordt. Zorg dat je een lijst met wensen klaar hebt voor elke vallende ster die je ziet. Zo is de nacht op La Palma, het eiland waar ze sterren tellen in plaats van schapen om in slaap te komen.

Wandelen in het Caldera de Taburiente Nationaal Park

Wandelen in het Caldera de Taburiente Nationaal Park

3:Een zee… van wolken

Heb je ooit de wolken aan je voeten gehad of wolken naar beneden zien stromen van een helling bedekt met dennenbomen van de Canarische Eilanden? Het is nogal een gezicht. Verwen uw ogen en zorg er uiteraard voor dat uw camera gereed is om veel foto’s te maken.

Natuurlijke spa naast de zee in La Palma

Natuurlijke spa aan zee op La Palma © Turismo La Palma

4:Een natuurlijke spa

De warmte van het zwarte zand stroomt door de handdoek en ontspant je spieren. Het koele water van de Atlantische Oceaan maakt je voeten nat. De zachte geur van Canarische dennen overspoelt je zintuigen terwijl je een dutje doet, begeleid door het geruis van roeken. Het rustgevende uitzicht over het hele zuidelijke deel van het eiland. Ontbijten op de hoogste toppen…De natuurlijke spa van La Palma.

Strand op La Palma

Strand op La Palma © Turismo La Palma

5:Laten we naar het strand gaan

U kunt op elk gewenst moment op het strand aankomen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het vinden van een plekje. Geniet van het gevoel een hele baai te “bezitten”. Wacht tot precies de juiste golf langskomt om mee te spelen. Laat jezelf het zand op gaan en bouw een mooi zwart kasteel. Dit zijn de stranden van La Palma.

La Palma

De keuken van La Palma © Turismo La Palma

6:Tijd om te eten

Laten we beginnen met wat varkenshaasjes en gegrilde kaas met pittige ‘mojo’-saus. Vervolgens ‘picadillo’-soep (kippenbouillon met ham en ei) en als hoofdgerecht ‘papas arrugadas’ (in de schil gekookte krieltjes) met pittige ‘mojo’-saus en gegrild varkensvlees. Als dessert ‘Bienmesabe’ (een snoepje gemaakt van eierdooiers, gemalen amandelen, suiker, enz.), ‘Príncipe Alberto’ (een chocoladetaart) of een ‘quesillo’ (een soort crème caramel). En dan…koffie: een cortado naturel (met een scheutje melk), een leche y leche (met melk en gecondenseerde melk), een barraquito (met een shotje, gecondenseerde melk, kaneel en citroen), of solo (espresso) . Om te drinken…wijn van La Palma, alstublieft.

Los Indianos-festival op La Palma

Los Indianos-festival op La Palma © Turismo La Palma

7:Stop het carnaval niet!

10.00 uur, Carnavalsmaandag. Kleed je in het wit, zet een hoed op en kom naar Santa Cruz de La Palma. Vergeet niet wat talkpoeder mee te nemen. Ja dat klopt, talkpoeder. Waarvoor? Ah, dat is een geheim. Je vindt gegarandeerd leuke en unieke tradities op Indianos Day, de grootste dag van het carnaval van La Palma.

Transvulcania Ultramarathon

Transvulcania Ultramarathon © Transvulcania 2015

8:De uitdaging van de vulkanen

Een route van 73,3 kilometer. 2.500 lopers wachten vol spanning op het startpistool. Stappen die maanden van harde training en opoffering met zich meebrengen. Vulkanen, dennen, een krater en een strand op het pad van de ‘Transvulcania’-uitdaging.

Walvisobservatie

Walvissen spotten © Turismo La Palma

9:Elke keer een avontuur

Van walvissen spotten tot duiken, het ontdekken van de vreemdste vissen, paardrijden in buggy’s of op de fiets, en eindigen met paragliden in de lucht. Avontuur rondom.

Zonsondergang op La Palma

Zonsondergang op La Palma © Turismo La Palma

10:Van de top tot aan de kust. Laten we gaan!

Er zijn niet veel plaatsen zoals deze, waar je van het majestueuze plafond van het eiland naar de kust kunt gaan. Van de rode horizon van de zonsopgang en het silhouet van de hoogste top van Spanje tot de blauwe zonsondergang vergezeld van een aangename wijn van het eiland. Op La Palma ga je in korte tijd van het ene wonder naar het andere. Ontdek dit op een eiland met sprookjesachtige afmetingen.