10 avonturen voor een tussenjaar #VisitSpain

Vrienden springen op strand bij zonsondergang.

Wandelen, zonnebaden op het strand, feesten, genieten van gastronomie, cultuur en traditie beleven… Er zijn vele manieren om het meeste uit uw tijd te halen bij het ontdekken van Spanje. Dit zijn enkele van de meest originele voorstellen om van een sabbaticaljaar in Spanje te genieten.

Pelgrimsloper tegenover de kathedraal van Santiago de Compostela

Pelgrimsloper tegenover de kathedraal van Santiago de Compostela

Sint Jacobsweg

Een goede optie om je tijd in Spanje te besteden is om deze route te reizen, of het nu om toerisme, spirituele redenen of de wens is om dichter bij de cultuur, gastronomie of natuur van Noord-Spanje te komen. Er is niet slechts één Weg, maar vele, en de duur ervan hangt ook van jou af. Maar uiteindelijk zul je de voldoening hebben dat je je doel hebt bereikt: de kathedraal van Santiago. En onderweg zul je veel vrienden kunnen maken. Zeker een zeer verrijkende ervaring.

Níjar-landschap in Almería

Níjar-landschap in Almería

Het hippieleven in Almería

Als u de voorkeur geeft aan het zuiden, de hitte en de zee, kunt u proberen tijd door te brengen in Almería (Andalusië). Overal in de provincie vind je prachtige stranden omgeven door een woestijnlandschap dat doet denken aan het landschap in Westerns. In Cabo de Gata vind je steden als San José en afgelegen baaien zoals San Pedro, en een extreem open, tolerante en inclusieve sfeer. Er is niets beter dan weg te komen van het lawaai en het hectische tempo van de grote steden om je lichaam en geest te vernieuwen.

Carnaval in Cádiz

Carnaval in Cádiz © José Carrasco

Feesten het hele jaar door

Een zeer levendige mogelijkheid is om van alle Spaanse festiviteiten te genieten. Niet alleen die in de grote steden, zoals Las Fallas en de Tomatina in Buñol, Valencia, de Aprilfeesten in Sevilla of de San Fermín-festiviteiten in Pamplona, ​​maar ook lokale feesten die net zo leuk zijn, zoals de Vikingbedevaart in Catoira (Galicië) of de Wijnslag in Haro (La Rioja).

  Transcantábrico-trein

Transcantábrico-trein © Renfe

Spanje met de trein

Als je van dit vervoermiddel houdt, kun je gebruik maken van een van de Interrail passen voor Spanje: een goede manier om comfortabel en zonder te hoeven rijden door het land te reizen. U kunt grote steden als Barcelona en Madrid bezoeken of zelfs toegang krijgen tot prachtige stranden. Als u tijd wilt besparen, kunt u het beste de hogesnelheidstrein (AVE) nemen. Om uw sightseeing-ervaring te beginnen, kunt u aan boord van een van de Galicische sightseeingtreinen stappen, de Transcantábrico of de Al Ándalus-trein, die door Andalusië reist.

La Perla Spa, in Donostia - San Sebastián (Baskenland)

La Perla Spa, in Donostia – San Sebastián (Baskenland)

Extreme ontspanning

Wat is er beter dan een bezoek aan een kuuroord of kuuroord om uw problemen te vergeten en een perfecte staat van innerlijke rust en welzijn te bereiken? Een andere optie is om je te laten verwennen met bijzondere schoonheidsbehandelingen, zoals chocotherapie, melkbaden, zeewierpakkingen en vinotherapie. Aan de kust en in de bergen zijn er talloze mogelijkheden.

Winkelen

Winkelen

Winkelen

Bent u een modeliefhebber die een vakantie naar Spanje plant? Nou, je hebt geluk, want je zult eindeloze mogelijkheden vinden om geld uit te geven aan wat je het leukst vindt. Zowel in Madrid als Barcelona kun je veel opties vinden, zelfs als je op zoek bent naar iets heel exclusiefs, en je kunt zelfs gaan winkelen in elke plaats die je bezoekt. U kunt ook koopjes doen tijdens de uitverkoop (zomer en winter) en fascinerende openluchtmarkten ontdekken, zoals El Rastro (Madrid) en de typische kerstmarkten.

Iberische ham op brood

Iberische ham op brood

Goed, overvloedig eten

Wie houdt er niet van lekker eten? Gastronomisch toerisme is een andere manier om Spanje te ontdekken via zijn typische gerechten. Van de populaire en voordelige tapas tot de gebakken vis van Cádiz en niet te vergeten de Valenciaanse paella en de pintxos uit Baskenland. Voor meer veeleisende fijnproevers raden wij de gastronomische markten of verfijnde restaurants aan: Spanje heeft 272 etablissementen met Michelin-sterren. U kunt Spanje ook ontdekken langs de wijnroutes.

Een film die zich afspeelt in de provincie Almería

Een film die zich afspeelt in de provincie Almería © Patronato de Turismo de Almería

Het gevoel alsof je in een film zit

Van noord tot zuid zijn veel bekende filmmeesterwerken op zeer verschillende locaties in Spanje opgenomen. Een van de meest cinematografische steden is Barcelona. Terwijl je door deze stad wandelt, zul je zelf alle charmes zien die te zien zijn in films als Vicky Cristina Barcelona van Woody Allen. Bovendien kun je ook de ster zijn van je eigen western in Almería. Er zijn veel beroemdheden die het land hebben bezocht en het op het grote scherm hebben getoond. Ontdek de setting van je favoriete films.

Romeins Theaterfestival van Mérida

Romeins Theaterfestival van Mérida © Grupo de Ciudades Patrimonio de la Humanidad

Theaterfestivals

Houd je van theater? Als het antwoord ja is, dan heb je geluk. In Spanje vind je een grote verscheidenheid aan festivals gewijd aan deze kunst, waarvan er vele buiten plaatsvinden, omdat ze meestal in de zomer worden gehouden. De klassiekers raken nooit uit de mode op de festivals in bijvoorbeeld Mérida (Extremadura) en Almagro (Castilië La Mancha). En in de meeste theaters in de grote steden en dorpen kun je altijd een goed podiumkunstprogramma vinden.

Concert tijdens Sónar Barcelona 2018

Concert tijdens Sónar Barcelona 2018 © Sónar

Muziek voor iedereen

Je houdt van dansen? Luister je liever naar iets rustigs? Vooral in de zomer organiseren talloze Spaanse steden festivals gewijd aan verschillende soorten muziek, zoals het geval is bij de internationale jazzfestivals van San Sebastián en San Javier. Je vindt flamenco op het festival Cante de Las Minas de La Unión in Murcia en volksmuziek op La Mar de Músicas in Cartagena. Om die voeten in beweging te krijgen zijn er het Benicàssim International Festival (FIB) en Sónar (Barcelona). Buiten de festivalperiode zijn er ook andere mogelijkheden, zoals WOMAD op Gran Canaria, het WOMAD Cáceres festival, en in Barcelona het International Jazz Festival en Primavera Sound.