Arabische baden in Granada


Hamman Al Andalus, Granada

Laten we naar de voet van het spectaculaire Alhambra gaan. Dit is een unieke omgeving, en het Arabische bad hier is ook uniek: het was het eerste dat in Spanje werd geopend, vijf eeuwen nadat de katholieke vorsten besloten het te sluiten. Na een dag de tuinen en paleizen van het Alhambra te hebben verkend, is het tijd om te ontspannen in het warme, hete en koude water. Er is ook een stoombad en een ruimte voor massages zoals de traditionele kessa: terwijl je op een bed van hete stenen ligt, wordt met een handschoen van katoenvezels een dikke laag natuurlijke zeep op je lichaam aangebracht. Nadat u in het water hebt gedobberd of van een muntthee hebt gedronken, waant u zich gemakkelijk in vervlogen tijden, toen de baden naast sociale centra ook plekken waren om te ontspannen.

Arabische baden van Granada, Hammam Al-Andalús

Arabische baden van Granada, Hammam Al-Andalús © Hammam Al Andalús

Arabische baden, Palacio de Comares

Hoewel ze zich in Hotel Maciá Real de la Alhambra bevinden, is de naam geen toeval. Deze baden zijn een replica van die in het Alhambra. Als een reis terug in de tijd bieden ze circuits aan zoals de “Árabe”, de “Real de la Alhambra” en de “Califa”, inclusief Turkse baden, cryotherapie en theeproeverijen.

Al-Haram Hamam

Gelegen in de oude stad, heeft het meer dan 500 jaar geschiedenis. In de 14e eeuw werd het gebruikt om het gebied van water te voorzien. Daarom wordt aangenomen dat het misschien wel een van de 23 Arabische baden in Granada was ten tijde van de grootste Nasrid-pracht.

Elvira-baden

Hier vindt u een spa ingericht in de stijl van een Arabisch bad en kunt u genieten van een hydromassagebad of een Turks bad, maar ook van massages en andere behandelingen.

Een vrouw die ontspant in de Arabische baden

Een vrouw die ontspant in de Arabische baden © Hammam Al Andalús

El Bañuelo

De laatste suggestie betreft geen baden, maar het is een tijdreistraktatie. Naast de luxe baden van Baños Reales en de Comares de la Alhambra, heeft Granada ook historische Arabische baden om te bezoeken. Dit zijn de 11e-eeuwse baden van El Bañuelo, misschien wel de oudste en best bewaarde in Spanje. Ze behoren tot de weinigen die aan de vernietiging van de katholieke vorsten zijn ontsnapt, en hun bakstenen gewelven met stervormige openingen zijn een prachtig gezicht.

Bañuelo, Granada

Bañuelo, Granada

Andere Arabische baden in de buurt van Granada

Als u van plan bent andere dorpen in de buurt van Granada te bezoeken, kunt u daar ook Arabische baden vinden, sommige in de karakteristieke grotten van de regio, zoals El Ventorro in Alhama in Granada of Hammam-Kabir in Guadix.

Sensaties in de Arabische baden van Granada

Sensaties in de Arabische baden van Granada © Hammam Al Andalús