Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 202,76 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 18°C tot 24°C

Teguise

Teguise, gelegen op Lanzarote, Canarische Eilanden, staat bekend om zijn historische centrum, markten en nabijheid tot prachtige stranden en vulkanische landschappen.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals op reis.nl Bekijk de beste deals
Regio

Over Teguise

Genesteld in het hart van een eiland dat bekend staat om zijn vulkanische landschappen en gouden stranden, is deze historische bestemming een juweeltje voor liefhebbers van cultuur en architectuur. Met zijn goed bewaarde oude stadskern, die teruggaat tot de 15e eeuw, biedt het een charmante mix van traditionele markten, schilderachtige geplaveide straatjes en indrukwekkende koloniale gebouwen. Bezoekers kunnen de wekelijkse markt verkennen, waar ambachtslieden hun waren verkopen, of de rustige pleinen en kerken ontdekken die verhalen vertellen van een rijk en veelzijdig verleden. Het is een plek waar de tijd langzamer lijkt te gaan, ideaal voor diegenen die willen ontsnappen aan de drukte en zich willen onderdompelen in de authentieke sfeer van een tijdloze schat.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Famara Beach is een populair strand dichtbij Teguise op Lanzarote, bekend om zijn surfmogelijkheden en indrukwekkende kliffen.

Het Piratenmuseum, gevestigd in het Castillo de Santa Bárbara, biedt een blik op de piratengeschiedenis van de Canarische Eilanden.

Teguise was de hoofdstad van Lanzarote in de Canarische Eilanden van de 15e eeuw tot 1852, bekend om zijn goed bewaarde architectuur en historische pirateninvallen.

Het populairste restaurant in Teguise dat typisch Spaanse gerechten serveert, is Cantina Teguise, bekend om zijn authentieke tapas en lokale wijnen.

Een populair gerecht uit Teguise, Lanzarote, is papas arrugadas (gerimpelde aardappelen) met mojo rojo of mojo verde (rode of groene saus).

Reizen

Openbaar vervoer

In Teguise, een historische stad op het Canarische eiland Lanzarote, is het openbaar vervoer beperkt tot bussen, ook wel ‘guaguas’ genoemd. Deze bussen verbinden Teguise met andere belangrijke locaties op het eiland, zoals de hoofdstad Arrecife en populaire toeristische bestemmingen. De dienstregeling is niet erg frequent, dus het is aan te raden om vooraf de tijden te controleren. Voor meer flexibiliteit kunnen bezoekers kiezen voor taxi’s of het huren van een auto.

Locatie

Locatie

Gelegen op het eiland Lanzarote, een van de Canarische Eilanden, bevindt deze historische plaats zich in het oostelijke deel van de Atlantische Oceaan. Het is een oud stadje dat ooit de hoofdstad was van het eiland tot het einde van de 18e eeuw en staat bekend om zijn goed bewaarde architectuur en archeologische sites die getuigen van de rijke geschiedenis, waaronder invloeden van inheemse volkeren en latere Europese kolonisatoren. Het gebied is nu een geliefde bestemming voor cultuurliefhebbers en biedt een blik op het verleden met zijn rustieke charme en traditionele markten.

Activiteiten

Activiteiten

Bezoekers kunnen zich vergapen aan historische architectuur in het charmante oude centrum, waar elke zondag een levendige markt plaatsvindt. Liefhebbers van surfen kunnen hun hart ophalen op de nabijgelegen stranden, bekend om hun uitstekende windomstandigheden. Voor een culturele ervaring is het bezoeken van een traditionele Canarische woning, omgevormd tot een fascinerend museum, een must. Wandelaars kunnen de vulkanische landschappen verkennen, terwijl gezinnen genieten van een dagje uit in het lokale waterpark met glijbanen en zwembaden voor alle leeftijden.

Tip! Bezoek de zondagsmarkt, ontdek historische architectuur en geniet van lokale tapas in schilderachtige straatjes.

Castillo de Santa Bárbara

Gelegen op de top van de vulkanische berg Guanapay, biedt het Castillo de Santa Bárbara een panoramisch uitzicht over Teguise en de omliggende gebieden. Dit historische fort, dat ooit diende als een uitkijkpost om piratenaanvallen af te weren, is een van de meest prominente historische monumenten van Lanzarote. Bezoekers kunnen door de oude gangen en kamers dwalen, waar de geschiedenis bijna tastbaar is. Het kasteel herbergt nu het Museo del Emigrante Canario, een museum gewijd aan de geschiedenis van de Canarische emigratie. De tentoonstellingen bieden een diepgaand inzicht in de levens van de mensen die het eiland verlieten op zoek naar een beter leven elders. Het robuuste karakter van het kasteel, gecombineerd met de culturele schatten binnenin, maakt het een onmisbare stop voor elke bezoeker van Teguise.

Pueblo Marinero

Het charmante Pueblo Marinero, ontworpen door de beroemde kunstenaar César Manrique, is een knooppunt van activiteit in het hart van Teguise. Dit pittoreske plein is omgeven door traditionele witgekalkte gebouwen en is een perfecte weerspiegeling van de typische Canarische architectuur. Elke week transformeert de markt van Pueblo Marinero het plein in een bruisende bazaar waar lokale ambachtslieden hun waren verkopen, variërend van handgemaakte sieraden tot unieke kunstwerken. De omliggende bars en restaurants bieden een scala aan culinaire genoegens, waardoor bezoekers kunnen genieten van lokale gerechten en wijnen terwijl ze genieten van de levendige sfeer. ’s Avonds komt het plein tot leven met muziek en dans, waardoor het een ideale plek is voor zowel toeristen als locals om te ontspannen en te socialiseren.

Jardín de Cactus

Een ander meesterwerk van César Manrique, de Jardín de Cactus, is een botanische tuin die zich toelegt op de schoonheid en diversiteit van cactussen. Met meer dan 1.000 verschillende soorten, verzameld uit de hele wereld, is deze tuin een eerbetoon aan de aanpassingsvermogen van deze planten in droge omstandigheden. De tuin is strategisch ontworpen om de natuurlijke vormen van het landschap te benutten, met paden die bezoekers leiden langs de indrukwekkende verzameling van cactussen en vetplanten. De esthetische presentatie, gecombineerd met de serene sfeer, maakt de Jardín de Cactus een unieke ervaring. Het is niet alleen een toevluchtsoord voor botanische liefhebbers, maar ook een plaats van rust en inspiratie voor iedereen die de harmonie tussen kunst en natuur wil waarderen.

Deals

Ontdek de beste deals!

Bekijk alle deals

Markt van Teguise

Elke zondag transformeert het rustige stadje in een bruisende marktplaats, bekend als de Markt van Teguise. Bezoekers kunnen hier snuffelen tussen lokale ambachten, traditionele producten en souvenirs. Het is de perfecte plek om een uniek aandenken aan je reis te vinden.

Castillo de Santa Barbara

Gelegen op de top van de berg Guanapay, biedt het Castillo de Santa Barbara een panoramisch uitzicht over het eiland. Dit historische fort is nu een piratenmuseum, waar je meer kunt leren over de geschiedenis van piraterij in de regio.

Palacio Spinola

Het Palacio Spinola is een prachtig voorbeeld van de Canarische architectuur en was ooit de residentie van de rijke Spinola-familie. Tegenwoordig is het een museum dat de bezoekers een kijkje geeft in het leven van de aristocratie in de 18e eeuw.

Kerk van Nuestra Señora de Guadalupe

Deze indrukwekkende kerk is een centraal punt in Teguise en staat bekend om zijn prachtige architectuur. De Kerk van Nuestra Señora de Guadalupe is een belangrijk religieus monument en trekt zowel gelovigen als kunstliefhebbers.

Cesar Manrique Foundation

Niet ver van Teguise ligt de Cesar Manrique Foundation, gewijd aan het leven en werk van de beroemde kunstenaar en architect. Hoewel het niet direct in Teguise ligt, is het een belangrijke culturele attractie die de invloed van Manrique op het eiland Lanzarote laat zien.

Leukste bars en restaurants van Teguise

Cantina Teguise

Cantina Teguise is een charmante bar gelegen in het hart van Teguise, waar gasten kunnen genieten van een authentieke Spaanse sfeer. Deze bar staat bekend om zijn uitstekende selectie van lokale wijnen en tapas. Bezoekers worden verwelkomd door het warme interieur, dat een rustieke uitstraling heeft met houten balken en stenen muren. De bediening is vriendelijk en attent, waardoor je je direct thuis voelt. Op de achtergrond speelt vaak live muziek, wat bijdraagt aan de levendige en gezellige ambiance. De tapas zijn niet alleen heerlijk, maar ook prachtig gepresenteerd, waardoor het een feest is voor zowel de smaakpapillen als de ogen.

La Cantina

La Cantina is een populaire bestemming voor zowel toeristen als locals. Deze bar biedt een breed scala aan cocktails en lokale bieren, perfect voor een ontspannen avond uit. Het interieur is modern en stijlvol, met een comfortabele lounge waar gasten kunnen ontspannen. De bar heeft een uitgebreide drankenkaart, inclusief enkele unieke creaties van de ervaren bartenders. Het personeel is deskundig en kan aanbevelingen doen op basis van je voorkeuren. La Cantina is ook een geweldige plek om nieuwe mensen te ontmoeten, dankzij de vriendelijke en uitnodigende sfeer.

El Patio de L’Escala

El Patio de L’Escala is een restaurant dat bekend staat om zijn prachtige binnenplaats en uitstekende keuken. Het menu biedt een mix van internationale en lokale gerechten, bereid met verse ingrediënten. De binnenplaats is een idyllische plek om te dineren, omgeven door weelderige planten en zachte verlichting in de avond. De service is onberispelijk, met een team dat er alles aan doet om ervoor te zorgen dat je eetervaring perfect is. El Patio de L’Escala is ideaal voor een romantisch diner of een speciale gelegenheid.

Restaurante Acatife

Restaurante Acatife is een etablissement dat trots is op zijn culinaire erfgoed en biedt een authentieke Canarische eetervaring. Het restaurant heeft een rustieke charme, met een inrichting die de rijke geschiedenis van de regio weerspiegelt. De keuken is gespecialiseerd in traditionele gerechten, die met zorg en aandacht voor detail worden bereid. De smaken zijn robuust en hartig, en de porties zijn genereus. Restaurante Acatife is ook bekend om zijn uitstekende selectie van lokale wijnen, die perfect passen bij de aangeboden gerechten.

Bar El Chupadero

Bar El Chupadero is een unieke bar die een onvergetelijke ervaring biedt. Gelegen in een schilderachtige omgeving, biedt deze bar een adembenemend uitzicht op de omliggende landschappen. Het is de perfecte plek om te ontspannen met een glas wijn of een verfrissende cocktail terwijl je de zonsondergang bewondert. De bar heeft een eclectische inrichting, met kunstwerken en meubels die een bohemien sfeer creëren. De muziek is zorgvuldig geselecteerd om een ontspannen en gastvrije sfeer te bevorderen. Bar El Chupadero is een must-visit voor iedereen die op zoek is naar een plek om te ontsnappen aan de drukte en te genieten van de natuurlijke schoonheid van Teguise.