Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 5,4 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 18°C tot 24°C

Puerto Calero

Puerto Calero is een schilderachtige jachthaven op Lanzarote, bekend om luxe accommodaties, ontspannen sfeer en watersportmogelijkheden.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals op reis.nl Bekijk de beste deals
Regio

Over Puerto Calero

Genesteld aan de zuidoostkust van een idyllisch eiland, bekend om zijn vulkanische landschappen en zonovergoten stranden, ligt een exclusieve jachthaven die een oase van luxe uitstraalt. Deze bestemming is een paradijs voor zeilliefhebbers en biedt een scala aan verfijnde restaurants, boetieks en bars langs de waterkant. Bezoekers kunnen ontspannen wandelingen maken langs de kades, waar ze kunnen genieten van het uitzicht op de glinsterende boten en het diepblauwe water van de Atlantische Oceaan. De architectuur is elegant en modern, met een vleugje traditionele charme, wat zorgt voor een perfecte harmonie tussen comfort en stijl. Deze plek is ideaal voor diegenen die op zoek zijn naar een rustige vakantie met een vleugje glamour.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Het dichtstbijzijnde strand bij Puerto Calero op Lanzarote is Playa Chica in Puerto del Carmen, op slechts enkele kilometers afstand.

Het Museo de Cetáceos de Canarias biedt inzicht in de wereld van walvissen en dolfijnen door middel van interactieve tentoonstellingen en educatieve activiteiten.

Puerto Calero is bekend om zijn luxe jachthaven, opgericht in 1989 door de Canarische zakenman José Calero op het eiland Lanzarote.

Het populairste restaurant dat typisch Spaanse gerechten serveert in Puerto Calero is waarschijnlijk Amura, bekend om zijn uitstekende lokale keuken en sfeervolle locatie.

Een populair gerecht is ‘papas arrugadas’ met ‘mojo picón’, kleine gekookte aardappelen in zoutkorst met een pittige rode saus.

Reizen

Openbaar vervoer

Puerto Calero, een schilderachtige jachthaven op het Canarische eiland Lanzarote, biedt beperkte openbaar vervoer opties. Bezoekers kunnen gebruikmaken van de lokale busdiensten die verbinden met nabijgelegen steden zoals Puerto del Carmen en Arrecife. De dienstregeling is echter niet erg frequent, dus het is aan te raden om de tijden vooraf te controleren. Voor meer flexibiliteit kunnen reizigers kiezen voor taxi’s of de shuttle service die beschikbaar is in het gebied, of overwegen om een auto te huren voor de duur van hun verblijf.

Locatie

Locatie

Gelegen op het idyllische Canarische eiland Lanzarote, vind je deze charmante jachthaven aan de zuidoostkust, niet ver van de populaire badplaats Puerto del Carmen. Deze haven, ontworpen door een lokale zakenman in de jaren ’80, is een toonbeeld van luxe en rust, met een scala aan high-end boetieks, restaurants en bars. Het biedt een pittoresk uitzicht op de Atlantische Oceaan en is een geliefde bestemming voor zeilliefhebbers en toeristen die op zoek zijn naar een ontspannen sfeer weg van de drukte.

Activiteiten

Activiteiten

In deze charmante jachthaven kun je genieten van een luxe catamarancruise langs de kust, waarbij je vaak dolfijnen en walvissen kunt spotten. Duikliefhebbers verkennen de onderwaterwereld met een begeleide duiktrip. Voor een unieke ervaring is er een onderzeeër die je meeneemt naar de diepten van de oceaan. Als je liever op het droge blijft, bieden de designerwinkels en boetieks een heerlijke winkelervaring. Ten slotte kun je ontspannen in een van de vele restaurants met uitzicht op de jachten, waar je kunt genieten van verse zeevruchten en lokale wijnen.

Tip! Ontdek luxe jachthaven, geniet van boottochten, duikavonturen en ontspan in chique restaurants en boetieks.

Marina Puerto Calero

Puerto Calero is een charmante jachthaven die bekend staat om zijn luxe sfeer en prachtige ligging aan de zuidkust van Lanzarote. Deze haven is een must-see voor iedereen die het eiland bezoekt, met een scala aan high-end winkels, restaurants en bars die uitkijken over de glinsterende boten en jachten. Bezoekers kunnen langs de promenade wandelen en genieten van het uitzicht op de Atlantische Oceaan, of een boottocht boeken om de kustlijn vanuit een ander perspectief te zien. De architectuur is modern en stijlvol, met een duidelijke invloed van de beroemde kunstenaar César Manrique, wiens werk overal op het eiland te vinden is.

Submarine Safaris

Een unieke attractie in Puerto Calero is de Submarine Safari, een avontuur onder water dat bezoekers de kans biedt om de verborgen wereld onder de golven te verkennen. Aan boord van een echte onderzeeër duiken gasten af naar de diepten van de oceaan, waar ze een verscheidenheid aan zeeleven kunnen bewonderen, waaronder kleurrijke vissen en misschien zelfs een scheepswrak. Deze ervaring is niet alleen educatief, maar biedt ook een onvergetelijk avontuur voor zowel volwassenen als kinderen. Het is een perfecte manier om de rijke biodiversiteit van de Canarische Eilanden te waarderen zonder nat te worden.

Catlanza Catamaran Excursies

Voor degenen die de zee op willen en de schoonheid van Lanzarote vanaf het water willen ervaren, bieden de Catlanza catamaran excursies een fantastische optie. Deze tochten nemen bezoekers mee langs de kustlijn, waar ze kunnen genieten van de zon op het dek, snorkelen in het kristalheldere water, of gewoon ontspannen en de zeebries voelen. De catamarans zijn ruim en comfortabel, en bieden een luxe ervaring die perfect is voor gezinnen, stellen of groepen vrienden. Het is een ideale manier om een dag door te brengen, weg van de drukte en ondergedompeld in de natuurlijke schoonheid van de omgeving.

Deals

Ontdek de beste deals!

Bekijk alle deals

Luxe Jachthaven

Puerto Calero staat bekend om zijn luxueuze jachthaven, die een van de meest exclusieve van de Canarische Eilanden is. De haven biedt uitstekende faciliteiten en diensten voor jachteigenaren en bezoekers, en is een prachtige plek om te wandelen en te genieten van het uitzicht op de glinsterende boten en de azuurblauwe zee.

Designer Winkels en Restaurants

Langs de promenade van Puerto Calero vind je een scala aan designerwinkels en boetieks die een breed assortiment aan mode en accessoires bieden. Daarnaast zijn er talrijke restaurants waar je kunt genieten van zowel lokale als internationale gerechten, vaak met een prachtig uitzicht op de jachthaven.

Submarine Safaris

Een unieke attractie in Puerto Calero is de mogelijkheid om deel te nemen aan een onderzeeër safari. Deze excursies bieden een onvergetelijke ervaring waarbij bezoekers de onderwaterwereld rond Lanzarote kunnen verkennen zonder nat te worden, ideaal voor gezinnen en avonturiers.

Zeilen en Watersporten

Voor de liefhebbers van zeilen en watersporten is Puerto Calero een uitstekende keuze. De jachthaven is een hub voor zeilactiviteiten, en er zijn verschillende bedrijven die zeiltochten, catamaran excursies en watersportactiviteiten zoals jetskiën en parasailing aanbieden.

Ontspanning en Wellness

Naast de actieve bezigheden biedt Puerto Calero ook volop mogelijkheden voor ontspanning en wellness. Er zijn diverse spa’s en wellnesscentra waar bezoekers kunnen ontspannen en genieten van behandelingen zoals massages, gezichtsbehandelingen en hydrotherapie.

Leukste bars en restaurants van Puerto Calero

Amura Restaurant

Amura Restaurant staat bekend om zijn verfijnde keuken en elegante sfeer. Gelegen aan de jachthaven, biedt het een prachtig uitzicht op de luxe jachten en de azuurblauwe zee. De keuken is een mix van lokale Canarische gerechten met een moderne twist, waarbij gebruik wordt gemaakt van verse, lokale ingrediënten. De wijnkaart is indrukwekkend, met een selectie van zowel lokale als internationale wijnen. De service is onberispelijk, en het personeel zorgt ervoor dat elke gast zich speciaal voelt. Het interieur van het restaurant is stijlvol en comfortabel, met een rustgevende ambiance die perfect is voor een romantisch diner of een speciale gelegenheid.

Casa Roja

Casa Roja is een charmant restaurant met een warme en uitnodigende sfeer. Het is gevestigd in een traditioneel Canarisch gebouw, met een prachtig terras dat uitkijkt over de jachthaven. De keuken serveert een scala aan internationale gerechten, met een nadruk op zeevruchten en grillgerechten. De paella is een van de specialiteiten van het huis en wordt hoog aangeprezen door zowel locals als bezoekers. De bar van Casa Roja biedt een uitgebreide selectie van cocktails en andere drankjes, ideaal om te genieten tijdens de zonsondergang. De bediening is vriendelijk en attent, waardoor je je meteen thuis voelt.

Azul Bar & Grill

Azul Bar & Grill is een trendy en moderne bar die een levendige sfeer biedt in Puerto Calero. Het is de perfecte plek om te ontspannen na een dag op het water of om te genieten van een avond uit met vrienden. De grill serveert een verscheidenheid aan gerechten, van verse salades en sandwiches tot heerlijke steaks en burgers. De bar heeft een uitgebreide cocktailkaart en een selectie van lokale en internationale bieren. Met regelmatige live muziek en evenementen is Azul Bar & Grill een hotspot voor entertainment in de omgeving.

La Porteña

La Porteña is een authentiek Argentijns restaurant dat bekend staat om zijn uitstekende steaks en vleesgerechten. Het interieur is gezellig en rustiek, met een vriendelijke en informele sfeer. De menukaart biedt een breed scala aan Argentijnse klassiekers, waaronder empanadas, chorizo en natuurlijk verschillende soorten steaks. De wijnkaart is zorgvuldig samengesteld om de smaken van de gerechten te complementeren, met een focus op Argentijnse wijnen. De bediening is gepassioneerd en deskundig, en ze zijn altijd bereid om aanbevelingen te doen.

Il Bistrot del Mare

Il Bistrot del Mare is een Italiaans restaurant dat een stukje Italië naar Puerto Calero brengt. Het menu is een ode aan de Italiaanse keuken, met een verscheidenheid aan pasta’s, risotto’s en zeevruchtengerechten. De pizza’s worden gebakken in een traditionele houtoven en zijn een echte traktatie voor de liefhebbers van de Italiaanse keuken. Het restaurant heeft een ontspannen en vriendelijke sfeer, met een interieur dat doet denken aan een klassieke Italiaanse trattoria. De wijnkaart bevat een mooie selectie van Italiaanse wijnen, perfect om te combineren met de gerechten. De service is warm en gastvrij, waardoor je je meteen welkom voelt.