Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 370 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 18°C tot 24°C

La Gomera

La Gomera, een schilderachtig Canarisch eiland, staat bekend om zijn weelderige natuur, unieke fluittaal, Silbo Gomero, en het Nationaal Park Garajonay.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals op reis.nl Bekijk de beste deals
Regio

Over La Gomera

Verstopt in de schaduw van zijn grotere buren in de Canarische archipel, biedt deze bestemming een ontsnapping aan de drukte met zijn weelderige groene bossen, ruige kliffen en schilderachtige dorpjes. Het eiland is een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers, met het Garajonay Nationaal Park, dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, als een van de hoogtepunten. De oude laurierbossen omhullen de bezoekers in een mystieke sfeer, terwijl de terrasvormige valleien en bananenplantages een glimp bieden van de traditionele landbouwpraktijken. De serene stranden en kristalheldere wateren zijn ideaal voor ontspanning en watersporten, en de lokale keuken, met zijn unieke smaken en gerechten, maakt de ervaring compleet. Dit eiland is een unieke mix van natuurlijke schoonheid, cultuur en rust, perfect voor diegenen die op zoek zijn naar een authentieke en ongerepte eilandervaring.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Valle Gran Rey op La Gomera biedt prachtige stranden zoals Playa de Vueltas, ideaal voor een ontspannen dagje uit.

Het Museo Arqueológico de La Gomera belicht de inheemse cultuur en geschiedenis van het eiland met archeologische vondsten en etnografische tentoonstellingen.

La Gomera is bekend om zijn unieke fluittaal, Silbo Gomero, gebruikt door de inheemse Guanches en nu erkend als UNESCO-werelderfgoed.

Het populaire restaurant Casa Efigenia staat bekend om zijn authentieke Canarische gerechten, bereid met verse, lokale ingrediënten, en biedt een traditionele eetervaring.

Almogrote, een pittige kaaspasta gemaakt van harde geitenkaas, knoflook, peper en olijfolie, vaak geserveerd op brood, is een populair gerecht uit La Gomera.

Stedentrip

Stedentrip regio La Gomera

Bekijk alle deals
Geen resultaten
Reizen

Openbaar vervoer

Op La Gomera, een van de kleinere Canarische Eilanden, is het openbaar vervoer beperkt tot een netwerk van bussen, bekend als ‘guaguas’. Deze bussen verbinden de belangrijkste dorpen en toeristische bestemmingen, waaronder de hoofdstad San Sebastián de La Gomera, Valle Gran Rey en het nationaal park Garajonay. De dienstregeling is niet erg frequent, dus het is aan te raden om vooraf de tijden te controleren. Voor meer flexibiliteit kiezen bezoekers vaak voor autoverhuur of taxi’s.

Locatie

Locatie

Gelegen in de Atlantische Oceaan, is dit pittoreske eiland een van de zeven hoofdeilanden van de Canarische archipel. Het staat bekend om zijn weelderige laurierbossen, die deel uitmaken van een UNESCO Werelderfgoed, en de diepe ravijnen die uitmonden in de zee. De unieke fluittaal, Silbo Gomero, een erfenis van de oorspronkelijke bewoners, weerklinkt nog steeds over de groene heuvels. Dit eiland was ook een laatste stop voor Christoffel Columbus voordat hij zijn reis naar de Nieuwe Wereld voortzette.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek het betoverende Garajonay National Park, een UNESCO-werelderfgoed vol met laurierbossen. Wandel langs de vele paden die zich een weg banen door de mistige bossen en geniet van de serene stilte. Bezoek het pittoreske dorpje Agulo, gelegen op een klif met adembenemende uitzichten over de oceaan. Ga walvissen en dolfijnen spotten tijdens een boottocht, waarbij je deze majestueuze dieren in hun natuurlijke habitat kunt zien. Verken de oude rotstekeningen en culturele sites van de oorspronkelijke bewoners. Sluit je dag af met een ontspannende duik in de natuurlijke zwembaden van Hermigua, omgeven door ruige kliffen en de bruisende zee.

Tip! Ontdek het betoverende Garajonay National Park, wandel door eeuwenoude laurierbossen en geniet van adembenemende uitzichtpunten.

Garajonay Nationaal Park

Het Garajonay Nationaal Park is een onmisbare bestemming voor elke bezoeker van dit eiland. Dit UNESCO Werelderfgoed is een toevluchtsoord voor natuurliefhebbers en biedt een uniek inzicht in een oeroud laurierbos, een overblijfsel van de subtropische bossen die miljoenen jaren geleden veel van Zuid-Europa en Noord-Afrika bedekten. De mistige en mystieke sfeer van het park wordt versterkt door de dichte vegetatie en de vaak voorkomende nevels die tussen de hoge bomen zweven. Wandelpaden kronkelen door het park, waardoor bezoekers de kans krijgen om de rijke biodiversiteit te verkennen, waaronder vele endemische planten- en diersoorten. Het park is ook doordrenkt van lokale legendes, waaronder die van Gara en Jonay, de tragische liefdesgeschiedenis waarnaar het park is vernoemd.

Valle Gran Rey

Valle Gran Rey, bekend om zijn adembenemende ravijnen en terrasvormige landschappen, is een pittoreske vallei die uitmondt in de Atlantische Oceaan. Dit gebied staat bekend om zijn relaxte sfeer en is een populaire bestemming voor zowel toeristen als locals. De vallei biedt een scala aan activiteiten, van wandelen en fietsen tot walvissen spotten en ontspannen op de zwarte zandstranden. De zonsondergangen hier zijn spectaculair en trekken veel fotografen en romantici aan. De kleine dorpjes en gehuchten die verspreid liggen over de vallei, zoals La Calera, La Playa, en Vueltas, bieden charmante accommodaties en uitstekende lokale restaurants waar bezoekers kunnen genieten van verse vis en traditionele Canarische gerechten.

Hermigua

Hermigua, gelegen in het noordoosten van het eiland, is een dorp dat bekend staat om zijn prachtige groene terrassen en de productie van bananen, wijn en andere landbouwproducten. Het dorp is een perfecte weerspiegeling van de landelijke Canarische charme, met zijn witgekalkte huizen en kronkelende straatjes. Een van de meest opvallende kenmerken van Hermigua is de oude kloosterkerk van Santo Domingo, die een rijke geschiedenis heeft en een prachtig voorbeeld is van de lokale architectuur. Bezoekers kunnen ook de Ethnographic Park of La Gomera bezoeken, waar ze meer te weten kunnen komen over de cultuur en tradities van het eiland. De nabijgelegen natuurlijke zwembaden van Hermigua bieden een verfrissende duik, terwijl de wandelpaden die door de vallei lopen, leiden naar spectaculaire uitzichten en verborgen hoekjes van dit charmante gebied.

Deals

Ontdek de beste deals!

Bekijk alle deals

Garajonay Nationaal Park

Het Garajonay Nationaal Park is een UNESCO Werelderfgoedlocatie en vormt het groene hart van La Gomera. Het park staat bekend om zijn laurierbossen, die een overblijfsel zijn van de subtropische bossen die miljoenen jaren geleden grote delen van Zuid-Europa en Noord-Afrika bedekten. Wandelaars en natuurliefhebbers kunnen genieten van de goed gemarkeerde paden en de mystieke nevels die vaak tussen de bomen hangen.

De Silbo Gomero

De Silbo Gomero is een unieke fluitentaal die op La Gomera wordt gebruikt. Deze bijzondere vorm van communicatie, die ook door UNESCO is erkend als immaterieel cultureel erfgoed, stelt de lokale bevolking in staat om over de diepe valleien en ravijnen van het eiland te communiceren. Bezoekers kunnen demonstraties van deze fluitentaal bijwonen en meer leren over de geschiedenis en het belang ervan voor de Gomeranen.

Valle Gran Rey

Valle Gran Rey is een prachtige vallei en tevens een populaire bestemming voor toeristen. Met zijn terrasvormige heuvels, palmbomen en bananenplantages biedt het een pittoresk uitzicht. De vallei mondt uit in een kustgebied met zwarte zandstranden en een ontspannen sfeer, waardoor het een ideale plek is voor zowel avontuur als ontspanning.

De Oude Hoofdstad San Sebastián de La Gomera

San Sebastián de La Gomera is niet alleen de hoofdstad van het eiland, maar ook een plaats met een rijke geschiedenis. Bezoekers kunnen hier de Torre del Conde bewonderen, een fort uit de 15e eeuw, of een bezoek brengen aan het huis waar Christoffel Columbus verbleef voordat hij zijn reis naar Amerika voortzette. De stad biedt een charmante mix van historische gebouwen, winkels en restaurants.

De Miradores – Uitkijkpunten

La Gomera staat bekend om zijn spectaculaire uitkijkpunten, de zogenaamde miradores. Deze bieden adembenemende uitzichten over het eiland en de oceaan. Een van de meest bekende is Mirador de Abrante, waar je vanaf een glazen uitkijkplatform de naburige eilanden kunt zien liggen. Andere populaire miradores zijn Mirador de Agando en Mirador del Santo, die beide een panoramisch zicht bieden op de indrukwekkende landschappen van La Gomera.

Leukste bars en restaurants van La Gomera

El Mirador de la Peña

Gelegen op een klif biedt El Mirador de la Peña een adembenemend uitzicht over de vallei van El Golfo. Dit restaurant is niet alleen bekend om zijn locatie, maar ook om de heerlijke lokale gerechten. De architectuur van het gebouw, ontworpen door de beroemde Canarische kunstenaar César Manrique, vormt een harmonieus geheel met de natuurlijke omgeving. Gasten kunnen genieten van traditionele Gomeriaanse gerechten zoals ‘almogrote’ en ‘potaje de berros’ terwijl ze uitkijken over de Atlantische Oceaan. De sfeer is rustig en de service is vriendelijk, waardoor dit een ideale plek is voor een romantisch diner of een speciale gelegenheid.

La Forastera

La Forastera, gelegen in de hoofdstad San Sebastián, staat bekend om zijn innovatieve benadering van lokale ingrediënten. Het menu wisselt regelmatig en biedt een moderne twist aan Canarische klassiekers. De bar heeft een uitgebreide selectie van lokale wijnen die perfect passen bij de creatieve gerechten. Het interieur is modern en stijlvol, met een ongedwongen sfeer die zowel toeristen als locals aantrekt. De chef-kok legt een sterke nadruk op seizoensgebonden en verse producten, wat resulteert in een dynamische en smaakvolle eetervaring.

Tasca Telémaco

Tasca Telémaco, gelegen in het pittoreske dorpje Hermigua, is een charmante bar die een authentieke Gomeriaanse ervaring biedt. De bar is klein en gezellig, met een vriendelijke lokale sfeer. Bezoekers kunnen genieten van huisgemaakte tapas en lokale wijnen terwijl ze luisteren naar traditionele Canarische muziek. De eigenaren zijn trots op hun selectie van ambachtelijke kazen en huisgemaakte mojosaus. Het is de perfecte plek om te ontspannen na een dag wandelen in de nabijgelegen laurierbossen.

Restaurante La Montaña

Restaurante La Montaña, gelegen in het bergdorpje Agulo, biedt een spectaculair uitzicht op de omliggende bergen en de zee. Dit familierestaurant serveert hartige Gomeriaanse gerechten, bereid met liefde en aandacht voor detail. De specialiteit van het huis is ‘cabrito en salsa’, een smaakvolle geitenvleesstoofpot. De ingrediënten zijn lokaal en vers, vaak afkomstig van de eigen boerderij van de eigenaren. De warme en gastvrije sfeer maakt het een favoriete stop voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Bar Pedro

Bar Pedro, gevestigd in Valle Gran Rey, is een levendige ontmoetingsplek die bekend staat om zijn verse visgerechten en levendige sfeer. De bar ligt dicht bij de haven, waardoor het een populaire plek is voor zowel vissers als bezoekers. De ‘pescado del día’ (vis van de dag) is altijd een goede keuze, vaak geserveerd met een Canarische ‘papas arrugadas’ en een verscheidenheid aan mojosauzen. In de avonden transformeert Bar Pedro vaak in een bruisende plek met live muziek en dans, waardoor het een onvergetelijke ervaring is voor iedereen die op zoek is naar een stukje lokale cultuur.