Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 105,94 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 18°C tot 24°C

Adeje

Adeje, gelegen op Tenerife, staat bekend om luxe resorts, prachtige stranden zoals Playa del Duque, en de nabijheid van het Teide National Park.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals op reis.nl Bekijk de beste deals
Regio

Over Adeje

Gelegen aan de zonovergoten zuidwestkust, is deze bestemming een waar paradijs voor liefhebbers van zon, zee en strand. Met haar luxe resorts, kristalheldere wateren en uitgestrekte zandstranden biedt het de perfecte achtergrond voor een ontspannen vakantie. Bezoekers kunnen genieten van een scala aan wateractiviteiten, van snorkelen tot windsurfen, of de lokale keuken proeven in een van de vele restaurants. De nabijgelegen kliffen en pittoreske dorpjes bieden een prachtig uitzicht en de kans om de authentieke cultuur te ervaren. Met een gematigd klimaat het hele jaar door, is deze plek een ideale bestemming voor zowel zomer- als wintervakanties.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Playa de Fañabé is een populair strand dichtbij Adeje, Tenerife, bekend om zijn gouden zand en kalme wateren, ideaal voor gezinnen.

Het Museo de Arte Sacro in Adeje is een culturele schat die religieuze kunst en artefacten tentoonstelt, gelegen in de pittoreske Canarische Eilanden.

In Adeje bevindt zich de Barranco del Infierno, een kloof die al sinds de Guanche-tijd bekend staat om zijn archeologische betekenis en oude rotstekeningen.

Het populaire restaurant Otelo staat bekend om zijn Canarische gerechten, vooral de Pollo al ajillo (knoflookkip).

Een populair gerecht uit Adeje, Tenerife, is Papas arrugadas con mojo, kleine aardappeltjes gekookt in zout water en geserveerd met een pittige knoflook- en paprikasaus.

Reizen

Openbaar vervoer

In Adeje, een populaire toeristische bestemming op Tenerife, Canarische Eilanden, biedt het openbaar vervoer een netwerk van bussen, bekend als guaguas, die door TITSA worden geëxploiteerd. Deze bussen verbinden Adeje met andere delen van het eiland, inclusief de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife, de luchthavens en nabijgelegen toeristische hotspots. De dienstregeling is aangepast aan de behoeften van zowel de lokale bevolking als toeristen, met frequent rijdende lijnen naar populaire stranden en attracties.

Locatie

Locatie

Gelegen in het zuidwesten van Tenerife, een van de Canarische Eilanden, ligt deze pittoreske gemeente genesteld tussen ruige bergen en de glinsterende Atlantische Oceaan. Bekend om zijn prachtige kustlijn en luxe resorts, is het gebied een magneet voor zonzoekers en liefhebbers van watersporten. Historisch gezien was het een belangrijk Guanche-gebied, de oorspronkelijke bewoners van de eilanden, voordat het in de 15e eeuw onder Castiliaanse heerschappij kwam. De mix van inheemse en koloniale invloeden is nog steeds zichtbaar in de architectuur en culturele tradities.

Activiteiten

Activiteiten

Bezoekers kunnen genieten van een dag vol waterpret in een van de grootste waterparken van Europa, zich ontspannen op de zonovergoten stranden of een walvis- en dolfijnspotexcursie maken langs de kust. Voor de avontuurlijke zielen is er paragliden vanaf de bergtoppen voor een adembenemend uitzicht op de omgeving. Cultuurliefhebbers kunnen de historische gebouwen en charmante dorpjes verkennen, waar traditionele architectuur en lokale gastronomie samenkomen voor een authentieke ervaring.

Tip! Bezoek Siam Park voor waterpret, ontspan op Playa del Duque, en verken Barranco del Infierno.

Siam Park

Siam Park, gelegen in Adeje op het zonnige eiland Tenerife, is een spectaculair waterpark dat bezoekers van over de hele wereld aantrekt. Dit Thaise themapark, dat door velen wordt beschouwd als een van de beste waterparken ter wereld, biedt een onvergetelijke ervaring voor zowel jong als oud. Met een breed scala aan glijbanen, van de ontspannende Mai Thai River tot de adembenemende Tower of Power, is er voor ieder wat wils. De Tower of Power is een bijzondere attractie waarbij je met hoge snelheid door een aquarium met haaien glijdt, wat zorgt voor een onvergetelijke sensatie.Het park is ook thuisbasis van het grootste kunstmatige golfslagbad ter wereld, de Wave Palace, waar golven tot wel drie meter hoog kunnen reiken. Voor gezinnen met jonge kinderen biedt het Lost City kinderparadijs een veilige en spannende omgeving waar de kleintjes kunnen genieten van hun eigen avonturen. Bovendien is er een speciaal strand met fijn zand en kristalhelder water, perfect om te ontspannen na een dag vol actie.

Aqualand Costa Adeje

Aqualand Costa Adeje is een bruisend waterpark en dolfinarium dat bezoekers van alle leeftijden een dag vol plezier en avontuur biedt. Het park staat bekend om zijn uitgebreide selectie aan waterattracties, waaronder de veelzijdige glijbanen, het golfslagbad en de rustige Congo River. Een van de hoogtepunten van Aqualand is de Dolphin Show, waar getalenteerde dolfijnen indrukwekkende stunts en kunstjes vertonen, wat zorgt voor een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin.Naast de waterpret biedt Aqualand ook een verscheidenheid aan ontspanningsmogelijkheden. Bezoekers kunnen genieten van de zon op de ruime zonneterrassen of een bezoek brengen aan de jacuzzi’s om even helemaal tot rust te komen. Voor de kleintjes is er een speciaal kindergebied waar ze veilig kunnen spelen en spetteren.

Barranco del Infierno

Barranco del Infierno, vaak vertaald als de ‘Ravijn van de Hel’, is een van de meest indrukwekkende natuurlijke attracties in Adeje. Dit beschermde natuurgebied staat bekend om zijn rijke biodiversiteit en spectaculaire landschappen. Wandelaars en natuurliefhebbers kunnen genieten van een uitdagende tocht door de kloof, waarbij ze worden beloond met adembenemende uitzichten en de kans om de unieke flora en fauna van het gebied te ontdekken.De wandelroute leidt bezoekers langs steile kliffen, door oude terrassen en langs stromende beekjes, en eindigt bij een indrukwekkende waterval, die vooral in de winter en het voorjaar op zijn krachtigst is. Het is belangrijk om te weten dat de toegang tot Barranco del Infierno beperkt is om de natuur te beschermen, dus het is aan te raden om vooraf te reserveren. Dit maakt de ervaring des te exclusiever en zorgt ervoor dat bezoekers in alle rust van de schoonheid van het ravijn kunnen genieten.

Deals

Ontdek de beste deals!

Bekijk alle deals

Prachtige Stranden

Adeje is gezegend met enkele van de mooiste stranden van Tenerife. Playa del Duque is een van de meest bekende, met zijn fijne gouden zand en kristalhelder water. Het is de perfecte plek voor zonnebaden en zwemmen. Daarnaast is er Playa Fañabé, populair bij gezinnen vanwege de rustige zee en de beschikbaarheid van voorzieningen zoals ligbedden en parasols.

Luxe Resorts

Adeje staat bekend om zijn luxe accommodaties. Het gebied herbergt enkele van de meest exclusieve resorts op het eiland, waaronder het beroemde Bahía del Duque. Deze resorts bieden uitstekende faciliteiten, waaronder spa’s, gastronomische restaurants en privétoegang tot de stranden.

Siam Park

Een van de grootste trekpleisters van Adeje is Siam Park, een spectaculair waterpark met een Thais thema. Het park heeft een verscheidenheid aan waterglijbanen en attracties, waaronder de Tower of Power, een glijbaan met een bijna verticale afdaling van 28 meter. Het is een favoriete bestemming voor gezinnen en avontuurzoekers.

Walvissen en Dolfijnen Spotten

De wateren rond Adeje zijn een hotspot voor het spotten van walvissen en dolfijnen. Er zijn tal van excursies beschikbaar waarbij bezoekers de kans krijgen om deze majestueuze zeedieren in hun natuurlijke habitat te zien. Het is een onvergetelijke ervaring om de verschillende soorten walvissen en dolfijnen die rond de Canarische Eilanden leven, te observeren.

Gastronomie

De lokale keuken in Adeje is een smeltkroes van traditionele Canarische gerechten en internationale smaken. Bezoekers kunnen genieten van verse zeevruchten, typische gerechten zoals papas arrugadas (gerimpelde aardappelen) met mojo sauzen, en een verscheidenheid aan tapas. Er zijn ook veel restaurants die verfijnde internationale gerechten aanbieden, wat bijdraagt aan de culinaire rijkdom van de regio.

Leukste bars en restaurants van Adeje

La Torre Del Mirador

La Torre Del Mirador is een prachtige bar en restaurant dat een adembenemend uitzicht biedt over de Atlantische Oceaan. Gasten kunnen genieten van een uitgebreide selectie aan lokale en internationale gerechten, terwijl ze uitkijken over de prachtige kustlijn van Adeje. De sfeer in La Torre Del Mirador is ongeëvenaard, met een elegante inrichting en een warme, uitnodigende ambiance. Het personeel staat bekend om hun vriendelijkheid en professionaliteit, waardoor elke bezoeker zich speciaal en gewaardeerd voelt. Of je nu komt voor een romantisch diner bij zonsondergang of een gezellige avond met vrienden, La Torre Del Mirador biedt een onvergetelijke ervaring.

Restaurante Sebastian

Restaurante Sebastian staat bekend om zijn innovatieve keuken en is een must-visit voor fijnproevers die Adeje bezoeken. Met een focus op verse, hoogwaardige ingrediënten, creëert de chef-kok gerechten die zowel een lust voor het oog als voor de smaakpapillen zijn. De intieme sfeer en de zorgvuldig geselecteerde wijnkaart maken het de perfecte plek voor een speciale avond uit. De bediening is attent en deskundig, altijd klaar om aanbevelingen te doen die de culinaire ervaring verrijken. Restaurante Sebastian belooft een culinair avontuur dat je niet snel zult vergeten.

Monkey Bar & Grill

Monkey Bar & Grill is een trendy en levendige plek waar de energie altijd hoog is. Dit restaurant en bar is ideaal voor degenen die op zoek zijn naar een combinatie van heerlijk eten en een bruisende sfeer. Het menu biedt een verscheidenheid aan grillgerechten, van sappige steaks tot verse zeevruchten, allemaal bereid met een unieke twist. De moderne inrichting en de comfortabele zitgelegenheden zorgen ervoor dat gasten zich meteen thuis voelen. Met regelmatige live muziek en DJ-sets is Monkey Bar & Grill de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van het nachtleven van Adeje.

El Gourmet Canario

El Gourmet Canario is een charmant restaurant dat het beste van de Canarische keuken laat zien. Hier kunnen gasten traditionele gerechten proeven die met zorg en aandacht zijn bereid, met behulp van lokale ingrediënten van de hoogste kwaliteit. De rustieke inrichting en het vriendelijke personeel dragen bij aan de authentieke ervaring. El Gourmet Canario is niet alleen een feest voor de smaakpapillen, maar ook een plek waar je de Canarische cultuur en gastvrijheid echt kunt ervaren. Het is een ideale bestemming voor diegenen die op zoek zijn naar een authentieke maaltijd in een warme en uitnodigende omgeving.

Harriet’s Tea Room & Restaurant

Harriet’s Tea Room & Restaurant biedt een unieke Britse twist aan de eetervaring in Adeje. Dit gezellige etablissement is de perfecte plek voor liefhebbers van traditionele Britse thee en gebak. Naast de uitgebreide selectie aan theeën, biedt Harriet’s ook een heerlijk assortiment aan zelfgemaakte taarten, scones en lichte lunchgerechten. De inrichting is klassiek en comfortabel, waardoor gasten zich kunnen ontspannen en genieten van hun maaltijd in een huiselijke sfeer. Harriet’s Tea Room & Restaurant is een stukje thuis voor Britse bezoekers en een heerlijke ontdekking voor iedereen die iets anders wil proberen.